Реклама

💰 Як отримати крипту не через майнінг і біржі?

Čytaty latynkoju
💰 Як отримати крипту не через майнінг і біржі?
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 💰 Як отримати крипту не через майнінг і біржі?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Хоча майже всі чули про криптовалюти, зовсім небагато людей знають, як фактично ними користуватися. Сьогодні ми дослідимо один із цікавих аспектів — як можна заробити криптовалютні монети не через купівлю чи майнінг.

Як традиційно добувають криптовалюту?

Перед тим, як транзакція потрапить до публічного реєстру, її мають перевірити учасники мережі — майнери. Вони займаються тим, що перевіряють декілька транзакцій, об’єднаних у блоки. Перший майнер, що перевірив (“добув”) блок, отримує винагороду у вигляді криптовалюти.

До появи ринку криптовалют майнери мали змогу заробляти біткоїни навіть за допомогою своїх комп’ютерів чи ноутбуків. У міру зростання бажаючих отримувати винагороди мережа розширилася, і зараз заробити хоча б один біткоїн дуже важко. Тепер вашому домашньому комп’ютеру мають знадобитися роки та безліч витрат на енергію для того, щоб отримати одну монету BTC.

Коли Біткоїн було випущено в 2010 році, його вартість складала близько 0,0008 доларів, тому не дивно, що інвестори, які купували криптовалюту десять років тому, зараз мають мільйони. Якщо у вас немає значних фінансових можливостей для купівлі криптовалюти, є способи отримати її безкоштовно (або майже, без великих вкладень).

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Обсяг прибутку, згенерований майнерами у період з 2016-2021 роки. Кількість майнерів, як і кількість прибутку в біткоїнах (на графіку — у доларах) продовжує зростати. Coindesk.

ICO (Initial Coin Offering)

По-перше, все залежить від того, яку саме криптовалюту ви збираєтесь отримати безкоштовно. Певно, найбільш популярним способом є проведення ICO, де за інвестування ви отримаєте нові бонусні монети.

Первинне розміщення монет (Initial Coin Offering) чимось нагадує процес первинного публічного розміщення (IPO). Просто замість придбання акцій компанії ви отримуєте криптовалюту, яку випускає цей проєкт. Відповідно, після успішного завершення ICO вам нарахуються певні відсотки від доходу проєкту, або можна буде заробити на спекуляції ринкових цін, якщо ті виростуть.

Рекламні кампанії гаманців

Як ви вже знаєте, криптовалютні гаманці існують, щоб зберігати криптовалюту та обмінюватися нею. Багато з них пропонують безкоштовні коїни за певні дії — наприклад, створення акаунту чи створення нового гаманця в наявному акаунті. Такі пропозиції часто з’являються разом із ICO, але на короткий проміжок часу — тому треба ретельно переглядати всі апдейти, які пропонує гаманець.

Будьте уважними, коли завантажуєте новий гаманець на свій комп’ютер. Деякі програми можуть робити фіктивні пропозиції, змушуючи вас скачати гаманець (який, у свою чергу, може виявитися носієм вірусу).

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

До прикладів найбільш популярних та безпечних гаманців, які іноді проводять акції з роздачі криптовалют, належать Coinbase, Bitcoin Core, Uphold. На біржі Kraken діє програма стейкінгу з річними винагородами 12% від суми вкладу в пули Polkadot чи Kusama.

Програма стекінгу Kraken.

У ролі рекламних кампаній виступають і програми лояльності. Криптовалютна біржа Binance пропонує кешбек-проєкт Binance Card, який нараховує бонуси у вигляді монет BNB за кожні витрати, здійснені за допомогою картки. Звісно, програма діє лише у тих випадках, якщо ви витрачаєте гроші з мерчантами, що співпрацюють із Binance та приймають криптовалюту. Відсоток кешбеку починається з 1% та залежить від кількості монет BNB у вашому гаманці.

Ейрдропи

На додачу до пропозицій за реєстрацію на біржі, або створення нового гаманця, часто можна почути про акції-ейрдропи (air drops). За допомогою них можна отримати як нові, так і вже “перевірені часом” криптовалюти.

Airdrops — це спосіб заробляти безкоштовну криптовалюту, яка не вимагає від вас нічого іншого, крім наявності гаманця. Це такий собі спосіб залучити якомога більше користувачів до обмінів на платформі/гаманці, саме тому метод ейрдропів використовується на перших етапах просування проєкту. Його основна мета — додати популярності сервісу та підвищити обізнаність.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Про нові стартапи, що пропонують ейрдропи, можна дізнатися з соціальних мереж, форумів, або ж з опису самого проєкту. Не є винятком і NFT-маркетплейси та платформи з предметами колекціонування на блокчейні (наприклад, NBA Top Shot).

Такий підхід є чи не найлегшим способом отримати криптовалюту без майнінгу. Звичайно, не забувайте зважати на питання безпеки та довіри до нового проєкту. Починати можна з надійніших варіантів: ейрдропи часто практикуються і відомими біржами задля утримання аудиторії.

Найбільша криптовалютна біржа Binance регулярно балує своїх користувачів такими ейрдропами. Якщо ви володієте токенами BNB, то автоматично стаєте частиною 12-тижневої програми з роздачі монет SXP сумою на $16 млн. Програма діє з літа 2020 року.

Баунті-програми

Баунті-програми використовуються для того, щоб залучити користувачів до процесу тестування нових стартапів та технологій. Такі програми давно на озброєнні у гігантів на кшталт Фейсбуку, Yahoo, Intel, Cisco, Dropbox, тощо. Широко застосовується така стратегія і у сфері блокчейну.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Розробники отримують інформацію про баги та уразливості, а уважні користувачі — винагороду за це у вигляді криптовалюти. Можете спробувати цей метод “заробляння” криптовалют, якщо чудово розбираєтесь у програмних алгоритмах та кодах.

Зазвичай баунті-програми діють на етапі ICO, і найчастіше — у сфері розробки відеоігор, де користувачі-тестери намагаються знайти якісь баги під час грального процесу. Серед бірж та маркетплейсів, що пропонують баунті-програми, є 1inch Exchange, Coinbase, раніше баунті-програму пропонували і розробники Libra від Фейсбуку. Уже згадана вище біржа Kraken пропонує якнайменше 100 доларів США в еквіваленті біткоїну за прийняті помилки.

Участь в опитуваннях

Брати участь в опитуваннях — популярний спосіб заробляти гроші та подарункові картки в Інтернеті, а тепер так можна отримати й криптовалюту.

Можна завантажити кілька веб-сайтів і додатків, які заплатять вам у криптовалюті за участь в опитуваннях. (Звісно, пам’ятаючи про безпеку та надійність). Замість того, щоб витрачати свій час на опитування та заробити за це до декількох доларів, ви можете заробити криптовалюту, яка з часом може вирости в ціні. Звичайно, не потрібно розраховувати на опитування як альтернативу постійному та стабільному заробітку. Тим не менш, це дуже простий спосіб отримати цифрову валюту.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Реферальні програми (“приведи друга”)

Часто біржі криптовалют пропонують можливості реферальних програм (вони також є подібними до партнерських програм). Якщо ви є активним учасником обміну активами з іншими користувачами, то можете “запросити” на платформу своїх друзів, знайомих чи підписників шляхом публікації, надсилання лінку чи запрошення. За це деякі біржі дають винагороду.

Часто “нові” користувачі, яких ви запросили, мають виконати певну мінімальну кількість дій на біржі, аби ви отримали бонус. Це може бути мінімальна кількість транзакцій, купівля чи продаж мінімальної суми. Реферальні програми біржі є одним із найпростіших способів отримати криптовалюту майже за просто так — лише з незначною участю у просуванні рейтингу біржі.

Серед відомих ресурсів, що пропонують реферальні програми, — Binance, Coinbase, Paxful, Kraken, Bitfinex, OpenSea.

Програми стейкінгу

Пасивний дохід шляхом стейкінгу та фармінгу (тобто, замороженням своєї криптовалюти та переданням її у власність біржі на певний проміжок часу) також є досить поширеним методом для заробітку. Ліквідний пул Binance Launchpool дозволяє внести депозит у вигляді токенів BNB на підтримку нового проєкту та отримати за це винагороду у нових токенах, коли на біржі відбудеться лістинг нової монети.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Binance також підтримує алгоритм Proof-of-Stake, і, разом із тим, ви маєте можливість заробити на програмах ставок ваших токенів, тобто, отримувати додаткові монети для кожної з 25-ти криптовалют, що підтримуються біржею (так званий Locked Staking). Заблокувати криптовалюту можна на 30, 60 або 90 днів. Аналогічні програми стекінгу пропонують і такі біржі як KuCoin та Kraken.

Наостанок, рекомендуємо завжди орієнтуватися на список безпечних ресурсів, які регулярно пропонують “криптовалютну” винагороду.

Дисклеймер. Ця стаття має ознайомчий характер і не є рекомендацією здійснювати ризикові інвестиції.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...