Реклама

Як заробляти на ринку без великої кількості знань та що таке індикатор MA

Маленький гайд для початківців у торгівлі: що таке індикатор MA, як правильно його використовувати та отримувати свій перший прибуток
Čytaty latynkoju
Як заробляти на ринку без великої кількості знань та що таке індикатор MA
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Як заробляти на ринку без великої кількості знань та що таке індикатор MA
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Маленький гайд для початківців у торгівлі: що таке індикатор MA, як правильно його використовувати та отримувати свій перший прибуток

Вітаю, любі читачі!

Можливо, хтось із Вас вже давно на ринку й знає про все, що буде згадано у цій статті. Однак, в першу чергу, вона створювалася для новачків та для того, щоб показати – заробляти на криптобіржі можна й з малою кількістю знань.

Отже, у цій статті в першу чергу буде йти мова про індикатор: MA.

Якщо Ви оберете будь-який графік пар на Binance й після оберете версію “TradingView” – Ви побачите окрім звичайних японських свічок ще й лінії на фоні.

Мова йде кольорові лінії на фоні. Колір може бути будь-яким на ваш смак

Мова йде кольорові лінії на фоні. Це і є індикатор MACD. Колір може бути будь-яким на ваш смак

 

Для чого вони потрібні? Розбираємося!

Почнемо із “нудної” теорії.

MA (Moving Average) – Ковзаюча середня. Це число, яке показує середнє значення ціни за останні Х свічок. Тобто, якщо Ви налаштуєте MA на значення 60 й увімкнете графік із таймфреймом “1 хвилина”, MA буде відображати середню вартість активу за останню годину із теперішнього моменту. Якщо значення буде 1, то й враховуватись буде лише 1 свічка, й замість індикатору Ви отримаєте звичайний лінійний графік.

Як налаштувати індикатор під себе?

Якщо індикатора за замовчуванням немає - вмикаємо його вручну

Якщо індикатора за замовчуванням немає – вмикаємо його вручну

За що відповідає кожний параметр?

Length (довжина) – є тим самим показником Х. Яке число Ви сюди введете, від такої кількості свічок індикатор й буде вираховувати середню вартість.

Source (джерело) – параметр ціни, яку й буде враховувати індикатор. Серед можливих варіантів є:

  • open (відкриття) – індикатор, у якості відображуємого значення, буде враховувати ціну відкриття свічки.
  • high (максимальна ціна) – індикатор, у якості відображуємого значення, буде враховувати найвищу ціну, яка була впродовж свічки (верхню тінь свічки)
  • low (мінімільна ціна) – індикатор, у якості відображуємого значення, буде враховувати найнижчу ціну, яка була впродовж свічки (нижню тінь свічки)
  • close (закриття) (параметр за замовчуванням) – індикатор, у якості відображуємого значення, буде враховувати ціну закриття свічки.
  • hl2 – (High+Low)/2, тобто від свічки будуть надходити наступні дані: Максимальна ціна + Мінімальна ціна, отримане значення ділиться на 2.
  • hlc3 – (High+Low+Close)/3
  • ohlc4 – (Open+High+Low+Close)/4

Яке ж значення “Source” вибрати для себе? Якщо Ви хочете бути як всі й бути із більшістю ринку на одній хвилі – використовуйте close. Якщо ж Вам необхідна найбільш точна інформація – ohlc4 буде Вам у нагоді.

Що ж обрати у якості “Length”?

Починаєтсья націкавіше. Коротко й по темі. Використовуємо значення 50 та 200. Що ж це нам дасть? Знання який наразі тренд та у яку сторону піде ціна у майбутньому.

Налаштування MA:

  • Source: close
  • Length: зелена – 50, помаранчева – 200.

Власне стратегія: коли MA 50 перетинає MA 200, це сигнал на можливу зміну тренду. Якщо MA 50 вище MA 200 – тренд бичий, навпаки – ведмежий. Однак, є нюанс. Для нас буде відігравати важливу роль:

а) максимальна ціна минулого циклу;

б) ціна закриття свічки після перехрестя двох MA.

Що ми робимо: беремо показники цих двох свічок, малюємо за їх допомоги прямокутник (використовуючи їх як координати) й розтягуємо його. Коли свічка закривається вище прямокутника – купуємо BTC або інший альткоін який Ви досліджуєте. У якості “Stop-Loss” використовуємо верхній кордон прямокутника. Якщо свічка закривається у межах прямокутника – бажано закрити угоду. Якщо ж ми бачимо тільки тінь свічки у межах прямокутника – варто бути обережним, але панікувати нема потреби. Закриття позиції: по бажанню або при повторному перехресті MA (що буде казати про можливий початок бичого тренду).

У якості прикладу, візьмемо графік BTC/USDT за 2019-2020 рік, таймфрейм – 1 день. Як можна помітити, 18 лютого 2020 року MA50 перетнула MA 200. Ми малюємо наш прямокутник, проте спостерігаємо, що ціна не підіймається вище нього. Результат: помилковий сигнал. Що ми робимо у такому випадку? Спостерігаємо надалі, однак угод не відкриваємо.

Повний графік

Повний графік того періоду

Після, чекаємо на наступне перехрестя. Заглядаємо назад у минуле – 20-05-2020. Мало воно наступний вигляд:

Так само: малюємо прямокутник й чекаємо. Спершу ми відкрили нашу позицію першого червня 2020 року, однак закрили її на наступний день через умову нашої “стратегії”. Можливо, хтось втратив 10% закривши позицію під кінець дня, а інший 1,3% тому що закрив позицію вже після того як свічка торкнулася прямокутника. Проте, як можна помітити, майже через 3 місяці ціна знов перетинає верхній край нашого прямокутника. Після, свічка жодного разу не закривалася у ньому, проте тіні доходили до його меж.

Результат: 471% прибутку при закритті близьким до максимальних показників або 222% прибутку при закритті при повторному перехресті MA.

Одна позиція за рік. Відсутність стресу. Велика кількість вільного часу. Щонайменьше 222% прибутку. Це все тільки завдяки одному індикатору, без великих знань ринку й його фундаменту. Уявіть, скільки ще є базових індикаторів, якими можна користуватися безкоштовно й отримувати прибуток! Один тільки MACD чого вартий! Проте, це вже інша історія.

Із ведмежим ринком та оберненим перехрестям стратегія така сама, “тільки дзеркально відображена”. Цю стратегію можна використовувати будь-де: як на спотовому ринку, так і на фьючерсах. Так само, стратегія працює на будь-якому таймфреймі (хоч 1 хвилина, хоч 1 тиждень).

Чому я розповів новачкам саме про MA?

Це найпростіший, проте найкорисніший індикатор на мою думку. Ним легко користуватися й він є всюди. Наприклад, MA вбудований до мобільного додатку Binance. Таким чином, можна заробляти гроші витрачаючи декілька хвилин на добу для перевірки значення індикатора, маючи при цоьому малий ризик.

Складно? Ні.

Вигідно? Так.

Головна порада – HODL. Не панікуйте, а просто чекайте. Увімкніть у собі робота без емоцій. У Вас є певна стратегія і Ви повністю робите те, що у ній зазначено, а не те що вам радить Ваше серце. Серця варто слухати у житті, але на ринку – використовуйте тільки холодний розум та конкретні аргументи кожної Вашої дії.

Всім гарного настрою, “дякую що прочитали, бо написати здатен кожний” й гарного часу за торгівлею!

Щиро Ваш,

Maxwell

 

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...