Реклама

Чому, навіщо та як… Від новачка — новачкам…

Čytaty latynkoju
Чому, навіщо та як… Від новачка — новачкам…
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Чому, навіщо та як… Від новачка — новачкам…
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Всім доброго дня! Відразу хочу сказати, що інвестування в криптовалюти я розглядаю як довгострокові вкладення, які мають на меті декілька моментів. По перше — гроші повинні працювати, а не лежати під подушкою. Я вірю в майбутнє криптовалют, та вважаю, що зберігання заощаджень в «крипті» не лише захистить їх від інфляційних процесів, а в довгостроковій перспективі й збільшить їх. По друге — це цілий новий світ. І якщо ви маєте на меті розвиватись та дізнаватись чогось нового, то цей світ вам підійде, тут є чомусь повчитись та чого нового дізнатись (навіть якщо не розбагатієте, то точно розширите свій кругозір, а це вже не мало)))).

Для новачка (викладаю не істину, а лише свій особистий погляд людини, яка вирішила пізнати цю сферу близько місяця назад) в першу чергу необхідно визначитись з такими питаннями:

  • вибір майданчика для торгівлі;
  • визначення обсягу коштів для інвестування;
  • формування «портфелю», або мовою новачка вибір «монет» для придбання;
  • визначення мети.

Тепер розповім покроково, як я це робив і чому робив саме так.

Перше – вибір майданчика. Тут все просто. Я орієнтувався на кілька критеріїв: потужність та ім’я, лістинг лише перевірених монет та, саме головне, зручність. Саме тому вибір зупинився на Binance. Зручний та функціональний мобільний додаток, який доступний просто на інтуїтивному рівні, що для мене, як для новачка, було дуже важливо. В цілому позитивні відгуки від користувачів та дуже широка спільнота, яка охоплює майже весь світ, теж стали плюсом для вказаного майданчика при виборі. Не знаю, чи є кращі варіанти (обирайте самі те, що вам до вподоби), просто розповідаю чому в мене вийшло так.

По друге — визначення обсягу коштів для інвестування. Рекомендую дуже серйозно поставитись до цього питання. Так, хочеться вкласти побільше, та й отримати побільше. Але моя особиста думка (і рекомендую всім теж міркувати так) — інвестуйте лише той обсяг коштів, який по перше у вас є в наявності (займати кошти для інвестування, брати кредити, продавати нирку — вважаю прикладами не відповідального ставлення), по друге — це мають бути вільні кошти, які не знадобляться вам найближчим часом, без яких ви зможете вільно жити так, як жили до цього, без будь-яких утискань. Вважаю це важливим для комфортного інвестування, без зайвих нервів, переживань та вагань. Ну і, звичайно, прислухайтесь до порад всіх криптовалютних бірж, а саме: будьте готові втратити всі інвестовані кошти. Звичайно, що налаштовуватись на такий сценарій не потрібно, бо тоді виникає адекватне питання «а навіщо», але в глибині своїх міркувань держіть цю думку.

Далі головне — в що інвестувати. Я давно стільки не читав взагалі, як при виборі монет для придбання. І в ході всіх цих вишукувань я зробив кілька висновків. Ніхто, почуйте мене, НІХТО не може впевнено сказати, що буде з тою чи іншою монетою. Цього не знають напевно ні розробники, ні гуру криптоіндустрії, ні великі «вангуючі» телеграм-канали. Враховуючи те, що я з самого початку орієнтувався на довгострокову перспективу, то я обирав монети за наступними критеріями: значний рівень капіталізації, можливість практичного використання в житті проектів, в рамках яких представлені ці монети, а також їх значна представленість в інформаційному просторі. Таким чином, мною був сформований наступний «портфель» (це не реклама, а просто для інформації)))): ETH, EOS, LTC, DOGE, ADA, DOT, SHIB. Хочу звернути увагу ще на один момент. Є таке слово – диверсифікація. Зайдіть в словнику, ознайомтесь та використовуйте. Я вважаю, що монети мають відноситись до різних «таборів» та напрямків. Для полегшення пояснення цієї позиції просто скажу вам таке прислів’я: не кладіть всі яйця в одну корзину. Якщо розумієте про що каже це прислів’я, то й зрозумієте як формувати «портфель». Якщо прислів’я вам не зрозуміло, то, мабуть й покоряти вершини криптобізнеса ще зарано))).

Звичайно я, як і всі, теж бажав вкласти 100$, а отримати через тиждень 1000$. І я теж вишукував варіанти монет, які мають перспективу значного зростання у короткостроковій перспективі, і навіть ризикнув придбати одну з таких (точніше це я вважаю її однією з таких). Але тут я розумів і ризики, і тому обсяг інвестицій мною в такі монети становить лише 5% від загального обсягу   (і придбав я її на іншому майданчику, що б порівняти зручність майданчику Binance з іншими. Не напрошуюсь на вдячність майданчику Binance за «рекламу», але зазначу, що ваша платформа набагато зручніша та багатофункціональніше).

Ну що, тепер скажу вам чого я чекаю. Я інвестував 1500$. Станом на сьогодні на моєму балансі близько 1900$. Так, це не величезні кошти, але новачку для розуміння процесів і отримання навичок я б не рекомендував відразу починати з величезних обсягів. Пробуйте, вчиться, вникайте, розбирайтесь, робіть висновки. Збільшити обсяг інвестицій ви зможете завжди. Я систематично відстежую всі новини криптовалютного ринку в цілому, та новини стосовно обраних мною монет окремо. І я намагатимусь не здійснювати будь-яких переведень одних монет в інші щонайменше до нового року. Мої очікування – 3500-4000$ на балансі на кінець року. І я вважаю ці очікування досить виправданими. А поки мої основні інвестиції працюють без мого втручання, я планую придбати ще одну «експериментальну» монету, для вивчення нових для мене механізмів торгівлі на майданчику та спроб своїх сил у короткостроковій торгівлі «купив/продав». Це буде також незначний обсяг, для набрання досвіду. А як «попре», то буде видно))

Всім дякую і бажаю успіхів в торгівлі! І пам’ятайте — це не гра, та не тоталізатор. Це кропітка робота, яка може приносити прибуток.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...