Реклама

🤔 Регулювання ринку віртуальних активів: чому Україна може стати прикладом для світу 

Čytaty latynkoju
🤔 Регулювання ринку віртуальних активів: чому Україна може стати прикладом для світу 
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🤔 Регулювання ринку віртуальних активів: чому Україна може стати прикладом для світу 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Поки ми пасемо задніх в рейтингах легкості ведення бізнесу, економічної свободи та інших категоріях, Україна регулярно займає високі позиції у рейтингах, які стосуються криптовалют.

У середині червня аналітична компанія Chainalysis опублікувала перелік країн, які заробили найбільше на продажі біткоїнів у 2020 році. Україна посіла в ньому 10-те місце із показником прибутку інвесторів у $400 млн.

А тепер повертаємося у вересень 2020-го року, коли Chainalysis представили глобальний рейтинг прийняття криптовалют. Він показує, наскільки бізнес і населення країни обізнані в темі криптовалют і наскільки активно використовують їх. Україна зайняла в рейтингу перше місце.

Про що говорять рейтинги? В Україні знають про криптовалюти та користуються ними як інвестори, так і бізнесмени. Особливо цифрові гроші полюбляють депутати: вони задекларували їх на суму понад 74 млрд грн.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Загалом очевидно, що попит на криптовалюту в Україні є. Тепер справа за регуляцією ринку та введенням зрозумілих правил гри.

Для цього Нацбанком розроблена стратегія розвитку фінтеху в Україні до 2025 року, згідно з якою вже у 2022 році криптовалюти мають отримати правовий статус.

Важливу роль у цьому зіграє Закон №3637 «Про віртуальні активи». Він потрібен, щоб вивести вже існуючий ринок з тіні, надати його гравцям доступ до банківських послуг, захистити від ризиків.

Наразі ситуація з законом двояка. Його прийняли у першому читанні наприкінці 2020-го року, проте законопроєкту не вистачає конкретно прописаних механізмів щодо роботи з криптовалютою, а цифрові гроші не визначаються платіжним засобом. Закон мають доробити та прийняти в другому читанні цього літа.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Серед ключових питань:

  • Регуляція не власне криптовалют, а провайдерів послуг. Вони будуть надавати криптовалютні сервіси та регулювати компанії на ринку;
  • KYC/AML-вимоги для прозорості роботи;
  • Державна реєстрація. Для цього компаніям доведеться розкрити своїх бенефіціарів.
  • Тісна співпраця з FATF (Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей) щодо протидії відмивання грошей. Потенційно — деанонімізація гаманців;
  • Зміни в податковому кодексі.

Зараз в Україні склалася ідеальна ситуація з точки зору розвитку криптовалют.

Ринок формується на очах, у нас активні інвестори, є свої біржі та сильна база розробників. Регіональний голова найбільшої біржі світу Binance називає український криптовалютний ринок серед найбільш розвинених у Східній Європі. Бізнес та влада готові йти на зустріч і разом прописують закон щодо регуляції.

Враховуючи те, що навіть у деяких розвинених країн світу криптовалютний ринок не до кінця врегульований на державному рівні та обсяг робіт, який у цьому напрямку вже провели в Україні, у нас є шанс вийти в лідери нового сектору економіки.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...