Реклама

💔  “Я поруч. Я тут!” Новий соціальний ролик проти замовчування насильства серед підлітків   

Відео створиив благодійний фонд "Клуб Добродіїв" у партнерстві з міжнародною гуманітарною організацією Plan International. 
Čytaty latynkoju
💔  “Я поруч. Я тут!” Новий соціальний ролик проти замовчування насильства серед підлітків   
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 💔  “Я поруч. Я тут!” Новий соціальний ролик проти замовчування насильства серед підлітків   
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Відео створиив благодійний фонд "Клуб Добродіїв" у партнерстві з міжнародною гуманітарною організацією Plan International. 

Булінг, дискримінація, виключення зі спільнот, домагання та фізична шкода – це лише частина видів насильства, з якими зіштовхується сучасна молодь в Україні. За статистикою минулих років – трохи більше 10% звертаються по допомогу до спеціальних організацій, а понад 60% підлітків взагалі не знають куди йти за підтримкою*.

Соціальний ролик “Я поруч. Я тут!” – це 5 історій звичайних українських підлітків, які зіштовхуються з різними видами насильства в житті:  

  • неприйняття через “нечоловічі” або “нежіночі” захоплення;  
  • булінг через зовнішність та інакшість; 
  • самотність через виключення зі спільноти однолітків; 
  • недоречні погляди та натяки у громадських місцях; 
  • загроза фізичної шкоди.

Відео створив благодійний фонд Клуб Добродіїв у партнерстві з міжнародною гуманітарною організацією Plan International, щоб привернути увагу до “не ок” ситуацій, які трапляються з підлітками в житті, показати важливість емоційної підтримки у складні моменти, а також закликати не боятися звертатися за підтримкою до важливих людей поруч. 

Героями ролику стали підлітки 12-17 років з Харкова та Києва, які вправляються у акторстві. За словами учасників ролика, вони і самі неодноразово потрапляли у подібні ситуації або ж були їх свідками.

Коли я займався балетом і хлопці зі звичайної школи говорили, що це не чоловіча справа займатися танцями.

17-річний Валерій з Харкова, герой ролика.

Звісно, і у мене в житті траплялися подібні ситуації, особливо боляче, як хтось сміється з тебе, коли ти хочеш спробувати себе в чомусь новому.

13-річна Ліза з Києва.

Від булінгу страждала моя подруга, та я весь час була поруч. Разом було легше це пережити.

12-річна Аліна з Києва.

Дорослішання — це за замовчуванням непростий період, а додавши до цього виклики війни — триматися буває непросто. Наша задача як відповідальльних дорослих — дати підліткам можливість бути собою та бути відкритими до того, щоб помічати інакшість, приймати її. Діліться цим відео з хештегом #ЯпоручЯтут, аби його побачили якомога більше підлітків.

Марія Тодорчук , Засновниця та керівниця Клубу Добродіїв

Сама ідея кампанії — “Я поруч. Я тут!”, — наштовхує на те, щоб розкрити місця в світі, які займаємо ми, коли опиняємося на місці постраждалих, які займають ті, хто чинить насильство, і ті — хто тут, щоб підтримати, допомогти, захистити. 

“Підліткам дійсно важливо подивитися цей ролик, бо він розкриває проблеми нашого суспільства: заздрощі, ревнощі чи просто людей, які можуть знущатися над іншими, щоб підвищити власну самооцінку. Важливо зрозуміти, що це є і з цим треба боротися.

Валерій , герой ролика.

Підліткам важливо побачити цей ролик, аби зрозуміти, що вони не одні і завжди знайдуться люди які їх підтримають.

Ліза , героїня ролика.

Відео створене в межах проєкту «Підвищення життєстійкості підлітків та покращення доступу до освіти в умовах надзвичайних ситуацій», який впроваджується БО «БФ «Клуб Добродіїв» у партнерстві з Plan International, за фінансової підтримки Нідерландської благодійної платформи (Giro555).

Про Клуб Добродіїв: 

Всеукраїнська благодійна організація, яка допомагає дітям з 2016 року. Під час війни «Клуб Добродіїв» працює за напрямками: покращення емоційного стану та ментального здоровʼя дітей та підлітків через творчість та активності соціально-емоційної підтримки; допомога підліткам у розвитку стійкості через навчання важливим життєвим навичкам. У грудні 2023 року фонд відкрив “Місце Сили” – простір для підтримки, відновлення та розвитку стійкості під час війни. З початку повномасштабної війни Клуб Добродіїв підтримав понад 170 000 дітей та підлітків.

Про Plan International: 

Створена в 1937 році, «Рlan International» є незалежною гуманітарною організацією, яка просуває права дітей та, зокрема рівність дівчат, і діє в більш ніж 80 країнах світу. Організація прагне до справедливого світу, працюючи разом з дітьми, молоддю, своїми прихильниками та партнерами.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...