Реклама

🎉 Українській Вікіпедії виповнилося 20 років

Čytaty latynkoju
🎉 Українській Вікіпедії виповнилося 20 років
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🎉 Українській Вікіпедії виповнилося 20 років
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

ГО «Вікімедіа Україна» нагадує, що рівно 20 років тому було створено першу статтю українською мовою у Вікіпедії. За цей час до розвитку найбільшої онлайн-енциклопедії людства українською долучилися тисячі волонтерів і волонтерок, які встигли уже створити понад 1,3 млн статей.

Відзначається, що початок українському сегменту Вікіпедії поклав 30 січня 2004 року киянин Юрій Ковальов, який на той момент проживав у Японії. Саме він того дня створив першу українську статтю у Вікіпедії про «Атом».

Такою була перша стаття українською мовою у Вікіпедії

Згодом уже за чотири роки українськомовний розділ Вікіпедії почав нараховувати понад 100 тис. статей, а на початку 2020 року відбулась ще одна визначна подія, адже тоді було створено мільйонну статтю.

Сьогодні загальна кількість статей в українській Вікіпедії становить понад 1,306,000. За цим показником ми посідаємо 14 місце серед усіх 326 мовних розділів онлайн-енциклопедії. На першому місці, як не дивно, знаходиться англомовна Вікіпедія з понад 6,7 млн статей.

Також як і в попередні роки, цьогоріч до дня народження енциклопедії громадська організація «Вікімедіа Україна» проводить Вікімарафон — кампанію з наповнення Вікіпедії якомога більшою кількістю нових статей. Усі учасники, які до 4 лютого включно створять принаймні одну статтю відповідно до правил марафону, отримають сувеніри з логотипом Вікіпедії від організаторів.

Нагадаємо, що раніше «Вікімедіа Україна» також назвала найпопулярніші статті української Вікіпедії у 2023 році.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...