Реклама

📕 «Книга року BBC 2023» — відомі переможці премії

Čytaty latynkoju
📕 «Книга року BBC 2023» — відомі переможці премії
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 📕 «Книга року BBC 2023» — відомі переможці премії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Редакція BBC Україна оголосила переможців своєї літературної премії «Книга року BBC-2023».

«Книга року BBC-2023» — «Драбина» Євгенія Кузнєцова

Цей роман, письменниці, блогерки та дослідниці медіа Євгенії Кузнєцової, розповідає про те, як війна змінює життя української родини, яка хоча й опинилась за тисячі кілометрів від вибухів та повітряних тривог та смертей все одно відчуває її присутність.

Про цю книжку голова журі премії та головна редакторка BBC News Україна, Марта Шокало, відзначає:

Дуже часто книга, яка перемагає в нашому конкурсі, потім стає бестселером. Але цього року народне визнання нас випередило. «Драбина» Євгенії Кузнєцової вже довгий час стоїть на видночолі в кожній українській книгарні. Це по-справжньому народний роман про війну, який не міг не стати «Книгою року ВВС 2023».

«Дитяча книга року BBC-2023» — «Анна Ярославна: київська князівна» Іван Малкович

Поет, перекладач, лауреат Шевченківської премії, а також засновник дитячого видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» цього року може похвалитись і званням автора «Дитячої книги року BBC».

Як відзначила про його книжку Світлана Прикало, член журі конкурсу та радниця культурної програми ЄБРР:

Цьогорічний переможець оповідає про епізод давньої історії, який демонструє приналежність України до ширшої європейської культури. Але це також історія про подорож у невідоме, подолання нових викликів і, врешті-решт, історія кохання. Книга Івана Малковича з її прекрасними ілюстраціями принесе насолоду всій родині.

«Книга року BBC Есеїстика-2023» — «Пригоди української літератури (від романтизму до постмодернізму)» Ростислав Семків

У цій книжці нам пропонують подорож історією української літератури від Григорія Сковороди до Сергія Жадана. Ростислав Семків у притаманній для себе манері пропонує читачам незвичний погляд на літературні стилі та напрями.

Член журі та професорка Києво-Могилянської академії, Віра Агеєва, відзначає, що ця книжка «долає затяжну хворобу нудного й заакадемізованого літературознавства».

Про нагороду

Нагадаємо, що «Книга року BBC» це що річна літературна нагорода, яка присуджується редакцією BBC Україна за найкращу україномовну книгу видану впродовж конкретного року.

В Україні премію було засновано у 2005 році, а перше нагородження відбулось у лютому 2006 року. Тоді звання «Книги року BBC-2005» здобула книжка Юрія Винничука «Весняні ігри в Осінніх Садах».

З 2012 року премія отримала ще одну категорію нагородження «Дитяча книга року BBC», а у 2018 році додалась й третя — «Книга року BBC — Есеїстика».

Щодо призу, то автор-переможець отримує виплату в гривнях, яка еквівалентна £1000, а також право використовувати логотип премії «Книга року» у наступних виданнях книжки, яка отримала нагороду.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...