Реклама

🤔 Українське видавництво затримає випуск яой-манґи через законопроєкт про порнографію

Čytaty latynkoju
🤔 Українське видавництво затримає випуск яой-манґи через законопроєкт про порнографію
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🤔 Українське видавництво затримає випуск яой-манґи через законопроєкт про порнографію
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Видавництво Лол Кекс повідомило в соцмережах, що поки що затримує публікацію яой-манґи «Мокрий пісок».

Зокрема, твір не вийде через відмови друкарень, які не хочуть публікувати яой навіть з примітками про вік та цензурою.

Друкарні не хочуть зараз його друкувати через актуальні політичні зміни пов'язані зі Статтею 301. Річ у тім, що зараз зареєстровано одразу два законопроєкти, які суперечать один одному. Один із них передбачає посилення відповідальності за Статтею 301 (до якої більшість зараз намагається прирівняти «Мокрий Пісок»). Інший — безліч полегшень і можливість видавати набагато відвертіші ліцензії, ніж «Мокрий пісок». Тобто зараз друкарні зайняли позицію очікування, не бажаючи ризикувати, поки не з'ясується «чий бік» із цих двох законопроєктів переможе.

Видавництво Лол Кекс

Яой — жанр манґи та аніме, який зображає гомосексуальні стосунки між персонажами чоловічої статі. Зазвичай, твори у цьому жанрі мають відверті сцени, не призначені для неповнолітніх, проте манґа цього стилю без проблем продається та видається в інших країнах.

Ми є в досить хиткому стані, оскільки чуємо регулярні попередження від наших ділових партнерів з приводу корупції, пов'язаної зі Статтею 301, — про покривання, про «розцінки», про те, що «якби ж це були не двоє чоловіків, то вони закрили б на це очі» тощо.

Видавництво Лол Кекс

Раніше видавництво планувало максимально можливо приховувати твір від неповнолітніх. Зокрема, пакувати примірники в окрему термоплівку та додавати текстові попередження про вікове обмеження та сцени відвертого характеру на передній та задній обкладинках видання. Проте, як ми бачимо, це не допомогло уникнути цензури.

Раніше ми розповідали, що до Верховної Ради внесуть законопроєкт про декриміналізацію статті 301 Кримінального кодексу України, яка стосується розповсюдження порнографії.

Натомість з’явився ще один законопроєкт, який запропонував збільшити міру покарання за порнографію. Наразі обидва проєкти Закону не розглядалися.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...