Реклама

📖 Сергій Жадан випустив нову збірку поезій «Скрипниківка»

Čytaty latynkoju
Meridian Czernowitz
📖 Сергій Жадан випустив нову збірку поезій «Скрипниківка»
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 📖 Сергій Жадан випустив нову збірку поезій «Скрипниківка»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Сергій Жадан розповів про вихід своєї нової збірки поезій «Скрипниківка». До книжки увійшов 51 вірш, які поет писав «до і після війни».

Видавництвом збірки займається Meridian Czernowitz. Як зазначають у видавництві, збірка є своєрідним поетичним щоденником автора. Сам автор каже, що почав писати збірку ще навесні 2021 року.

Книжку доповнюють 20 повноколірних авторських фото письменника. Крім того, вже 2 вересня Жадан вирушить у всеукраїнський тур із презентацією збірки.

Від лютого минулого року ця глибока пекуча лінія проходить через книжки, вистави, фільми, музичні партії. Час розламався навпіл, він почав маркуватися ось цим «до» і «після». Після 24.02, видавалося, поезія звучить недоречно. Мені теж здавалося, що вся ця історія лишилася в минулому, що в цьому часі, в цій реальності вірші звучать непереконливо, що мова не надається до опрацювання, що саме письмо слід перевигадувати і що займатися цим має хтось інший, колись пізніше, не тепер, не тут. Але минуло кілька місяців від початку великої війни – і мова почала повертатися.

Сергій Жадан

Раніше ми розповідали, що гурт «Жадан і Собаки» та Gogol Bordello разом презентували нам нову пісню під назвою «5-а авеню».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...