Реклама

📹 Нащо YouTube-кріейтору аудіо бренд? | Як ми створили звучання каналу Nikattica 

Для YouTube-кріейторів стає дедалі важливішим вміти виділитися та сформувати впізнаваний імідж. Аудіобрендинг може із цим допомогти. 
Čytaty latynkoju
📹 Нащо YouTube-кріейтору аудіо бренд? | Як ми створили звучання каналу Nikattica 
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 📹 Нащо YouTube-кріейтору аудіо бренд? | Як ми створили звучання каналу Nikattica 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Для YouTube-кріейторів стає дедалі важливішим вміти виділитися та сформувати впізнаваний імідж. Аудіобрендинг може із цим допомогти. 

В україномовному YouTube контент про відеоігри стає дедалі популярнішим. А зі збільшенням кількості каналів із цією тематикою для кріейторів стає дедалі важливішим вміти виділитися та сформувати впізнаваний імідж. Аудіобрендинг є одним з інструментів, який може із цим допомогти.

У цій статті ми розкажемо, чому і як створили брендове звучання каналу Nikattica.

Почнемо з початку

Одразу пояснимо, що «ми» — це команда аудіоагенції VP Production і ми створюємо звукові айдентики для брендів, ігор і застосунків. Ви, наприклад, могли чути наших котиків-муркотиків у monobank.

Далі уточнимо, що аудіобрендинг — це процес створення і управління системою музики і звуків, яка транслює сенс бренду в кожній його точці контакту з аудиторією.

Ну і якщо ви ще не знайомі з неймовірно крутим каналом Nikattica, то заповнимо й цей пробіл! Це — проєкт талановитої кріейторки Вероніки Рогової, яка раз у раз доводить, що ігри — мистецтво, і робить це у вкрай естетичний та характерний спосіб.

Ми вже давно слідкуємо за творчістю цього каналу, бо окрім того, що нам подобається власне контент, нам ще і близькі цінності самої авторки. Тому ми і вирішили запропонувати їй співпрацю.

Так навіщо кріейторам власний аудіо бренд?

Тут передамо слово безпосередньо Вероніці. 🙂

Звучання у відео — це важливо.

Насправді глядач пробачить якісь неполадки з відеорядом, йому не так принципово важливо, як блогер виглядає в кадрі, але проблеми зі звуком глядач не пробачить ніколи.

Слухати відео має бути комфортно і приємно вушкам. І якщо в автора немає проблем із технікою і запис йде якісно, додати ще більшої якості допоможе музичний супровід.

Дуже часто автори обмежуються ігровим саундом або обирають декілька треків для себе, але найбільшої якості можна досягти, якщо створити власний аудіо бренд, який пасуватиме каналу якнайкраще й розкриє його характер.

Думаю, авторам, які вже досягли бажаної планки в якості відео, буде цікаво звернути увагу й на власний саунд, адже це додає родзинки до проєкту.

Вероніка Рогова, YouTube-кріейторка

Ми від себе додамо ще декілька пунктів і резюмуємо, що YouTube-кріейторам необхідний власний аудіо бренд, якщо є бажання чи потреба:

  • Підвищити впізнаваність і запам’ятовуваність каналу.
  • Доповнити свій імідж чи скорегувати його сприйняття.
  • Виділитися на фоні інших кріейтерів.
  • Створити необхідні прогнозовані асоціації в аудиторії.
  • Підтримати потрібний настрій під час відео, залишаючись послідовними.

Як ми створили звучання каналу Nikattica

В усіх наших проєктах ми починаємо з детального брифінгу клієнтів та дізнаємося найважливіше: їхнє позиціонування, місію, цільову аудиторію, конкурентів, проблеми, виклики, бажані й небажані асоціації… Загалом, усе, що тільки можна. 🙂

Коли ми отримали, уточнили та систематизували всю необхідну інформацію, ми далі пішли аналізувати безпосередньо звучання ніші, у якій розвивається канал Nikattica.

Жодних сюрпризів нас там не чекало, адже поки що в аудіальному плані більшість кріейторів далеко не просунулися (і це нормальний етап розвитку ніші!). Здебільшого колеги Вероніки використовують жанри, які міцно вкорінилися в нашому сприйнятті як асоціації з відеоіграми: чіптюн, ретровейв і його похідні, оркестрову музику тощо. До того ж, чимало з інших каналів використовують супер-енергійну музику.

Тож, оцінивши загальну ситуацію, ми висунули певну аудіальну гіпотезу та розклали її на складники: інструменти, тембри, темп, ритмічні малюнки та інші елементи, які ми називаємо між собою «приколами». Вони радше таємні, тож заглиблюватися тут не будемо. 😉

Photo by Caio Silva on Unsplash

Photo by Caio Silva on Unsplash

Як і завжди в нашій роботі, ми зосередилися на переліку асоціацій, що мають формуватися в аудиторії під час перегляду відео. Ми прагнули втілити важливу для авторки ідею «ігри — мистецтво», поєднати її з відчуттями затишку та натхення і водночас віддати данину класиці ігор, анімації та кінематографа.

Далі ми мали презентувати наші ідеї Вероніці, адже ми пильнуємо, щоби процес створення аудіо був максимально передбачуваним і зрозумілим для клієнтів. У цьому нам зокрема допомагають мудборди — плейлисти, які містять уривки композицій, що ілюструють конкретні ідеї.

Виявилося, що цей етап був надважливим! Адже за словами Вероніки:

Я не уявляла як ми можемо зійтись на якихось точках, бо я ще жодного разу не працювала над власним проєктом із кимось. Тому було ультра нервово.

Але за пару дзвінків, уже під час процесу, я для себе помітила, що тут мене дійсно розуміють, а головне чують (ну, це було б дивно, якби люди з музичним слухом мене не чули:D).

Діалог вибудовується прекрасно, адже це не прості обговорення, а структурована робота, проведення аналітики, і конкретизуючі опитування, які проводять Руслана і Влад. Це — мега круті люди, які вміють не просто почути бажане, але і зрозуміти й розкласти по деталях.

Вероніка Рогова, YouTube-кріейторка

Після раунду обговорень і допрацювань первинних ідей у нас вималювался чітка аудіальна концепція. За основу ми обрали мікс із класичних і lo-fi елементів та інструментів, додали різних ефектів як-от реверберація та затишних штучок по панорамі, а «головною зіркою» зробили віолончель, яку згодом доповнила калімба.

У результаті в нас вийшов елегантний і модерновий аудіо бренд, який Вероніка за бажання зможе легко масштабувати під нові потреби, зберігаючи цілісність і продуманість звучання свого контенту.

Дізнатися більше подробиць про цю співпрацю ви можете на нашому сайті, або ж у відео Nikattica нижче:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...