Реклама

🦄  Хто така Аліна?

Театр-лабораторія Vie 1 та 2 квітня презентує премʼєру іронічної комедії "Сім перших робіт Аліни"
Čytaty latynkoju
🦄  Хто така Аліна?
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🦄  Хто така Аліна?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Театр-лабораторія Vie 1 та 2 квітня презентує премʼєру іронічної комедії "Сім перших робіт Аліни"

Спектакль «Сім перших робіт Аліни» – перша премʼєра запорізького театру в 2023 році. За основу взята одноіменна пʼєса української драматургині, лауреатки премії Women in Arts, Ніни Захоженко.

Головна героїня – Аліна – сучасна українка, яка шукає своє покликання. Здається, що усі навколо досягають успіху, будують карʼєру, духовно зростають, а вона все ще не вивчила англійську мову та не була в Індонезії. Аліна пробує себе у різних сферах, але щось постійно заважає їй відчути себе на своєму місці. Вона здобуває життєвий досвід, роблячи помилки та приємні відкриття, порівнюючи себе з оточуючими та виборюючи право робити те, що хочеться.

кадр з презентації вистави

“Незважаючи на легку, комедійну форму, наш спектакль розповідає про екзестенційний пошук”, – зазначає режисерка Марічка Власова. “Сьогодні ми боремося за право сміятися. Сміятися як ми хочемо, своєю мовою. Ми проговорюємо серйозні проблеми, але робимо це іронічно, з посмішкою”.

Ця постановка – важливий етап для театру-лабораторії Vie, адже у ній дебютують нові актори – Анастасія Гусліста та Артем Ушаков, які долучилися до трупи вже після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.  Молоді артисти не тільки грають на сцені, а й відповідають за хореографію та беруть участь у створені мультимедійних матеріалів.     

кадр з презентації вистави “Сім перших робіт Аліни”

       

Марічка Власова – режисерка театру ляльок, тому у свою нову постановку вона привнесла елементи театру анімації. Разом із художницею Христиною Повшик вони намагалися показати, як світ соцмереж впливає на сучасну людину та змінює її.

кадр з презентації вистави

Спеціально для вистави композитор Андрій Бесєда створив більше десяти унікальних треків. Вірші, які є у тексті пʼєси, перетворилися на повноцінні пісні. Доповнює музичну партитуру спектаклю композиція гурту “Хамерман знищує віруси”. Легендарний електронний дует 25 березня дав концерт у Запоріжжі (після 14-річної перерви) та подарував команді спектклю свою композицію “Ярко кончить с ХЗВ”. Вона звучить у фіналі постановки.

команда театру-лабораторії Vie отримує подарунок від ХЗВ

виступ гурту “Хамерман знищує віруси” в Запоріжжі

Премʼєра іронічної комедії “Сім перших робіт Аліни” запланована на 1 та 2 квітня. Детальну інформацію знайдете на офіційному сайті театру.

фото edward.rider

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...