Реклама

🤩 Контент на будь-який смак: 250+ україномовних YouTube-каналів

Youtube-каталог для оновлення свого медіаарсеналу.
Čytaty latynkoju
🤩 Контент на будь-який смак: 250+ україномовних YouTube-каналів
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🤩 Контент на будь-який смак: 250+ україномовних YouTube-каналів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Youtube-каталог для оновлення свого медіаарсеналу.

Якщо точно – 261

***

2022-й або рік чорного водяного тигра, започаткував глобальний процес українізації людей в Україні. Після початку повномасштабної війни проти росії та кремлівських міньйонів, ця трансформація пришвидшилася в геометричній прогресії. Українська мова набула раніше не знаного нею поширення та колосального бажання людей спілкуватися або покращувати знання солов’їної у власному побуті та політичних, громадських і культурно-освітніх установах та організаціях.

Люди переосмислили своє національне наслідування та перестали його соромитися, а найголовніше – почали боротися за збереження цієї сакральної перлини. І головною зброєю стало саме використання власної лінгвістичної одиниці по всіх медійних та інформативних фронтах. Одним з таких цифрових просторів тлумачення є найпопулярніший відеохостинг у світі – YouTube.

Український контент й до того існував на цьому сервісі перегляду відеоматеріалів. З початком технологічного розвитку не тільки інтернету, а й блогінгу та стрімінгу можна було частіше зустріти українців серед іноземних колег. Проте не всі українці ставили собі умову, що вони будуть вести цю діяльність власною мовою, ні.

У кожного були свої на те причини:комусь було зручніше транслювати контент російською; хтось цілеспрямовано так охоплював більшу аудиторію, адже російську розуміють на долю більше людей ніж українську тощо. Зараз же, ситуація зовсім інакша.

Україномовний контент стає вільним, доступнішим та виходить в цифровий зеніт, де йому й місце. Його стає більше, що є для нас дуже хорошим знаком. І щоб вам це довести, пропоную ознайомитись зі списком ютуб-каналів, який дозволить вам знайти альтернативи зарубіжному контенту (здебільшого російському).

Залишилося єдине прохання: підтримуйте український контент, адже це вагомий ключ аби повністю вивільнити його з постійного притиснення російськими контент-мейкерами.

Категорії

  • ЗМІ та новини
  • Політика та суспільство
  • Інтерв’ю та подкасти
  • Кіно та серіали
  • Музика
  • Гумор та меми
  • Розваги та шоу
  • Відеоігри, геймінг індустрія та кіберспорт
  • Спорт та фізична культура
  • Технології, техніка та ґаджети
  • Кулінарія та рецепти
  • Краса, мода та лайфстайл
  • Здоров’я та психологія
  • Фінанси, заробіток та профорієнтація
  • Подорожі та відпочинок
  • Історія та культура
  • Освіта, наука та саморозвиток
  • Для дітей

✅ — такий символ, позначає перехід каналу на українську мову. P.S. Тут має бути навігацію за категоріями через посилання для зручного перегляду, але я не знаю, як тут це зробити, проте знаю, що так можна в цьому редакторі (підкажіть, будь ласка, в коментарях😅).

📰 ЗМІ та новини 📫

Корупція.Інфо – один з правдивих та оперативних каналів про українську політику. На ньому щодня публікуються відео про найактуальніші події нашої країни. Хронометраж таких роликів в середньому складає 1-4 хв, що дозволяє не затрачати багато часу та отримати стисле інформативне усвідомлення.

hromadske – це проєкт українських журналістів. У своїх сюжетах автори розповідають одними з перших про цікаві та найважливіші новини протягом усієї повномасштабної війни проти рашки.

Апостроф TV – український незалежний інформаційний телеканал, де обговорюють події в прямому ефірі, останні новини, проводять аналіз та підсумки.

BIHUS info – ютуб ресурс, який поміж пошуку інформації про війну в Україні, ще й уважно досліджують всю “кухню” всередині держави. Хроніки війни, свідчення про нардепів піарників та русофілів тощо. Відео стабільно набирають декілька сотень тисяч переглядів мінімум, що є показником ефективної подачі інформації та довіри.

Українська правда – тут можна віднайти репортажі, розслідування та новини суспільно-політичних та економічних подій в Україні.

Ukrainian Media Network – це глобальна інформаційна мережа для українців з усього світу. За словами UMN, їх проєкт – це новітня система цінностей для вільних українців.

BBC News Україна – відеосюжети з України та всього світу, які можуть розвеселити так й сприяти ставитися до новин з надмірною серйозністю.

Цензор.НЕТ – новини України та світу, інтерв’ю з політиками, героями російсько-української війни та відео з місця подій. Об’єктивна інформація про всі резонансні події, що відбуваються в Україні та світі.

Суспільне Новини – канал про усі новини України та світу, а також ексклюзивні інтерв’ю, репортажі, розслідування, прямі трансляції та спец ефіри щодо актуальних подій країни.

Слідство.Інфо – це агенція незалежних професійних журналістів. У мирний час вони займаються розслідуванням корупції та зловживань посадовців. А на російсько-українській війні — це бійці інформаційного фронту: знімають репортажі з обстріляних росіянами міст, ідентифікують російських злочинців, поіменно фіксують колаборантів. А приємним бонус цього каналу: майже на всіх відео є англійські субтитри, тому їхні матеріали легко можуть переглядати й іноземці.

Espreso.TV – інтернет-портал та телевізійний канал, які транслюють найактуальніші та найважливіші події, що відбуваються в Україні. Еспресо ТВ висвітлює точні та об’єктивні новини політичного, соціального та культурного життя держави. Щодня в студії каналу за участі відомих і авторитетних осіб обговорюються суспільно-важливі теми й події. ТСН – офіційний канал «Телевізійної служби новин». Одне з найпопулярніших джерел та програм новин в Україні.

24 Канал ✅ – український суспільно-політичний інформаційний медіаресурс, який своїми digital-проєктами повідомляє про новини та аналізує події як Україні, так й у світі.

🎩 Політика та суспільство 👨‍👩‍👧‍👦

ISLND TV – “Ісландія” є українським політичним телеканалом. Ефірна сітка тут насичена аналітичними програмами, політичними ток-шоу, прямими ефірами в live-форматі з Володимиром Петровим та/або Сергієм Івановим й багато іншого.

Однією з родзинок каналу є рубрика “Антиподи”, в якій на ефіри часто запрошують відомих українських діячів чи зірок, з якими інтерв’юери та ведучі ведуть цікаві розмови, які зачіпають суспільство, політику, війну, шоубізнес тощо. Також дуже помітна медіаграмотність “Ісландії”. Ютюб-ресурс допомагає сприяти освіченню глядачів, навчити їх протистояти маніпуляціям і розпізнавати фейки. Головною його метою є надання досвіду та розуміння необхідних процесів для ведення контрпропаганди.

MokRec – це ще один політичний канал, автором якого є журналіст Данило Мокрик. Він щотижня підсумовує своє офігівання від української політики, української влади та українських суспільно-політичних новин у своїх випусках.

STERNENKO – відомий одеський блогер Сергій Стерненко, який своєю діяльністю в ютубі зумів об’єднати навколо себе вже більше мільйона глядачів. Відео на його каналі стабільно набирають сотні тисяч переглядів, а то й більше мільйона. Головна причина цієї результативної ефективності проста – Сергій розповідає своїм глядачам коротко про актуальні новини, політичне життя України та повномасштабний конфлікт з росією. Випуски публікуються щодня у кількості 1-2 відео. Це дозволяє не випасти з воронки сьогоденних подій, та мати на увазі необхідну інформацію. Класною рисою його відеороликів є проста та зрозуміла манера подачі відомостей та акуратна, але помітна нотка оптимістичного гумору. Улюблена фраза автора, якою він часто закінчує відео: “Нашої русофобії – недостатньо!”.

Сергій Притула – благодійний фонд Сергія Притули не припиняє приємно дивувати українське суспільство, а також паралельно бісити рашистську пропагандистську машину. І в цьому безумовно є ваша заслуга, бо саме ви своєю матеріальною та духовною підтримкою сприяєте таким дивам. Контент цього каналу полягає в констатуванні волонтерських успіхів, які змогли реалізувати учасники фонду. Сам Сергій часто записує відео звернення, де звітує про нові матеріальні закупівлі, що допомагають нашим воїнам на полі бою, а також відверто звертається до глядачів з майбутніми планами що сприяють частому утворенню “бавовни”. Відео часто є емоційними, адже дійсно видно, що нація українців здатна своєю єдністю створювати дива та перевертати світ.

Yanina Sokolova – телеведуча та журналістка Яніна Соколова також займає помітне місце в ютуб середовищі, й до речі не останнє. Яніна ділиться власними розслідуваннями, підключає до обговорення останніх подій відомих громадських діячів, з якими часто записує інтерв’ю. Переглядаючи її випуски можна віднайти для себе багато корисного. Етер супроводжується конструктивним спічем, що лише пропорційно збільшує шанси додивитись відео до кінця. Як й має працювати журналістка, авторка проводить бесіди з багатьма спеціалістами аби надати якусь інформаційну користь суспільству. Наприклад інтерв’ю з психологом, де вони разом розглядають болючі теми та проблеми українців що стали жертвами війні.

Ньюспалм – любителям сатири, рекомендується підписатися на цей канал. Ньюспалм – це щотижневий сатиричний влог про фейки, маніпуляції, ганьбу, зраду та фейли українського медіапростору. Ведучий каналу Юрко Космина розглядає лютий абсурд пропаганди рф, і завдяки своїй поетичній сатирі перетворює ці новини на кумедну іронію.

Ragulivna – на своєму каналі, відома журналістка, блогерка та ведуча Тетяна Микитенко підкреслює весь критинизм який торкається Україні. Її щотижнева інформаційно-розважальна програма «Рагулі» має особливий попит у її глядачів, адже в ній можна зрозуміти всю сутність псевдополітиків та пропагандистів (особливо з рф).

Військове телебачення України – канал де військові журналісти та телеоператори Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України завжди добувають інформацію з виру центральних подій. Вони працюють у найгарячіших точках країни та планети, висвітлюючи найактуальніші питання військового життя.

ССО АЗОВ – офіційний канал азовського підрозділу Сил спеціальних операцій. Тут для вашої допитливості, знайдуться інтерв‘ю з азовськими воїнами, унікальні кадри з фронту, подробиці з життя підрозділу та розповіді про бойові операції, виконані професійними військовими ССО АЗОВ на війні проти російських загарбників.

MARKUS ✅ – персоналізований канал Валерія “Маркуса” Ананьєва, в якому військовий ділиться своїми інтересами та військовим досвідом. Майстер-Сержант люб’язно ділиться з глядачами суворими будніми військового під час повномасштабної війни, проводить інтерв’ю за різними соціально-політичними темами.

ЗупиниЛося – проєкт, який направлений на покращення дисциплінарної та інтелектуальної поведінки громадян України на автодорозі. Автори повторюють винуватцям ПДР та дозволяють уникати таких помилок своїм глядачам на прикладі своїх відео. В останній же час, на каналі помітний напрямок оглядів сьогоденних політично-військових подій.

Зе!Президент – неофіційний канал шостого президента України Володимира Олександровича Зеленського. Тут контент направлений на републікацію звернень президента та його виступів на самітах та конференціях. Проте, останній час відео базуються на військовому конфлікті з рф.

Народна Думка – канал про важливі новини які дозволять грамотніше розбиратися людям з комунальними платежами, пенсією та субсидією. Також автор допомагає дізнатися актуальні новини про ціни на газ і електроенергію і їх роз’ясненням.

Ярема Дух – Політичний блогер Ярема Дух на своєму каналі розповідає та оглядаю новини та події в Україні. Автор подає інформацію в раціональній та спокійній манері, що своєю чергою дозволяє зосередитися під час перегляду його контенту.

Taras Bilka – відеоблог українського військового Тараса Білки. Автор ділиться особистими переживаннями та новинами з фронту.

ШОУБІСИКИ – як не дивно, це шоу про розбір українських невдач та провалів. Додаткова українська внутрішня кухня від журналістів Марини Данилюк Ярмолаєвої та Богдана Буткевича.

KIRS_TV – канал про огляди телевізійних шоу, розбір нових форматів на ТБ, Актуальні новини та обговорення шоубізнесу.

Кучерявий – ведучим каналу вже зрозуміло є кучерявий хлопак, який ділиться своєю думкою стосовно подій з російського болота. Добірний треш, який в черговий раз оглядається з гумором.

BAKAI – канал де автор розглядає сучасні інтернет соціальні проблеми та (вже без цього ніяк) кепкує над русньою.

ГОВОРИТЬ ВЕЛИКИЙ ЛЬВІВ – це наймасштабніше політичне ток-шоу Західної України. Канал тримає тематику суспільно-політичного ток-шоу, рупор філософії й поглядів Львова на всеукраїнські теми.

НеАполітичні – чудовий проєкт, створений, щоб допомогти українцям не боятися політики та цікавитися такою складовою світу та безпосередньо країни. Канал допоможе вам брати свідому та активну участь у житті країни, міста чи громади. Головна мета цього ресурсу – вилучити байдужість людей до політики, та надати інструменти для створення власних думок та висновків. Тут ви знайдете відео про політичне, економічне, соціальне життя в Україні та який відбиток на ньому залишають світові явища та події. А допоможе вам в цьому крутезна спікерка та авторка каналу, яка простою та цікавою формою подання, зможе “прокачати” політичну ерудицію.

🎤 Інтерв’ю та подкасти 🔊

Антропологія – це ютуб канал, концепція якого є ознайомлення глядача з українським суспільством через інтерв’ю. Ведучий Іван Семесюк запрошує до своєї передачі відомих українців та громадян. Гості бувають різних професій та ідентичностей: культурологи, військові, лікарі, бізнесмени, актори та інші. Всі вони є одним з пазлів суспільної картини України, адже країна в першу чергу, це її населення.

Синхрофаза – це звичайний подкаст, де спікерами є Денис Коваленко та Артем Албула. Хлопці проводять глибокі бесіди за якими закріплені цікаві теми. Останнім часом популярними темами є волонтерство, сексизм, гумор в усіх його іпостасях, українізація тощо.

ПОТОП – цей проєкт схожий на попередній, але тут просто відсутня відеодоріжка. Хронологія випуску близько 60 хв, але за весь його час можна стати свідком резонних бесід та філософських розборів різних тем дискусій.

Палає – якщо у вас дійсно від чого або когось “палає”, то ви, мабуть, шукаєте співрозмовника аби з ним поділитися наболілим інсайтом. Дівчата, які є авторками цього каналу, хапаються за всі теми від яких дійсно “палає” та в розмові намагаються розставити все по своїм полицям. Це один з найпопулярніших україномовних подкастів на ютубі.

ебаут – передача, в якій дискутують на життєві та табуйовані теми. Це такий собі жіночий куточок, в якому вони дозволять вам “подорослішати”, адже є теми, на які не всі спроможні знайти відповіді та слова.

pressing – відомий футбольний журналіст Сергій Пейчев також має свій куточок на ютуб просторі. Тут він знімає круті репортажі, пресує своїх гостей під час інтерв’ю, піднімає серйозні теми. А поки в країні війна – тем на каналі стало ще більше. Автор розповідає про українських героїв та бере в них пряме інтерв’ю.

Dima Maleev – Дмитро Малєєв витрачає свій час на відеоролики про ІТ в ютубі, аби ви змогли здобути від них корисну та цікаву інформацію. Діма веде самостійний відеоподкаст, в якому він ділиться враженнями про ІТ України та світу, суб’єктивні новини та загалом присвячує свій етер техіндустрії.

Shit I Know Live – це інший проєкт, в якому бере участь також Дмитро Малєєв, і головна його відмінність – соціальні теми.

Потрібна розмова – авторська програма у форматі інтерв’ю з харизматичними і цікавими гостями. Її фішкою є те, що гостем може бути абсолютно різна за класом людина. Чи то багатодітна матуся зі своїми буденностями, чи то нейрохірург з приємними новинами в боротьбі з пухлиною, чи навіть дружина відомого телеведучого під час війни.

Люкс ФМ ✅ – офіційний ютуб канал відомого українського радіо. Тут ви зможете побачити на власні очі гостей інтерв’ю та їхні емоції й переживання.

РОЗМОВА – відому українці в медіапросторі беруть участь в інтерв’ю, де супроводжують розмови про війну та волонтерство. Відверті розмови про проблеми українського населення під час підступної загрози від росії.

Бомбардир – це проєкт журналіста Романа Бебеха, в якому він проводив цікаві ролики з інтерв’ю людей що безпосередньо мають справу з футболом, але війна також ввела свої корекції. Роман проводить захопливі інтерв’ю з людьми які чинять супротив окупантам. Серед його гостей бувають як футболісти, так й військові або взагалі цілі військові легіони. ВІДДУШІВДУШУ ✅ – програма, яка змусить по-іншому подивитися на спортсменів і відомих людей в світі спорту та шоубізнесу. Цікаві, гострі, прямі, а іноді відверто дурні запитання змушують респондента показати справжнього себе.

САМВИДАВ ✅ – це кумедні, цікаві та неповторні подкасти. Хлопці часто проводять збір на допомогу ЗСУ, а віддячують вони своїм “живим” ефіром.

Сімейні Обставини – це гостросюжетні теми та палкі дискусії на табу-теми у колі відомих друзів-блогерів.

IT-ПРИСТРАСТІ – канал присвячений інтерв’ю з цікавими IT-спеціалістами, а також присвячений важливим подіям українського IT.

Ходят Слухи ✅ – канал журналістки Раміни Есхакзай, де спеціалістка проводить інтерв’ю з відомими українцями та публікую відеоматеріали з різних розслідувань.

Закрутка – проєкт українських журналістів, на відео яких можна зустріти цікавих відомих людей.

🎬 Кіно та серіали 🎥

#BABYLON’13 – це така собі територія документального кінематографа на просторі ютубу. Автори публікують тут культурні, суспільні, історичні, політичні та військові матеріали своїх сюжетів. Завдяки їм, ви зможете додатково зануритися в бекстейдж життя України у війні.

Загін Кіноманів – це найпопулярніший україномовний канал про кіно. Віталік Гордієнко (його автор) ділиться з глядачами всіма цікавинками зі світу кіно. Часто Віталій надає вашому інформаційному голоду неординарний та оригінальний матеріал. Автор показує на доказах яку роль має наша країна в цій сфері, оглядає культові стрічки та на додачу створює відео в яких розкриває кіно як політичну зброю та культурну загрозу для нас в протистоянні з росією.

Geek Journal – канал, де є огляди українських та світових фільмів, актуальні новини зі всього світу та ще багато цікавого. Geek Journal – це хороша альтернатива російськомовним каналам, які ви тримали в арсеналі раніше.

КРАЇНА ЖАХІВ – це про хорори, лякалки та інші кінопроєкти, які змусять вас перевірити свою білизну від не запланованого прання. Автор старанно підходить до створення такого профільного контенту, тому завжди готує для глядачів підбірку фільмів такого жанру за різними критеріями.

Пан Карпан – це канал про феномени попкультури. Окрім того, тут ви зможете знайти різні розбори, огляди, враження, програми присвячені історії, кіно, анімації, коміксів.

Копійка – огляди на серіали та фільми на які ви б навряд чи потрапили (американські та японські кінострічки – поки що). Проте після розбору авторки та її думки, ви можливо відкриєте для себе багато цікавих кадрів.

На пошуки грамоти! – це куток української класики та того кіно, на якому ми з вами росли або/та відпочивали.

Біографер – якщо ви фанатієте від життя ваших улюблених кіноакторів (і не тільки), то аби дізнатися про них більше, ви можете приєднатися до цього каналу. Тут ви знайдете відеоролики зі сторітелінгом про життя відомих людей з кіноіндустрії.

Not Geek ✅ – це про враження від новинок кіноіндустрії.

фінчер кубриком – канал про кіно та серіали, де, окрім новин та розбору сюжету, можна почути про такі речі, як «кліфхенгер», «неонуар» чи «студія A24».

ЄВҐЕН + – це місце в ютубі, де контент насичений теоріями, таємними цікавинками, відсиланнями та всім іншим, що ви так обожнюєте в кіно!

MikeTVUA – автор викладає свої мініогляди та огляди всього культурного і не культурного, веде власну рубрику «Актори Українського Дубляжу», ділиться думками стосовно багато речей та проводить цікаві балти.

БЕЗЛАД Андрія Співака – цікаві відео про українське кіно та телебачення.

Verum† – ще один україномовний ютуб-куточок аніме. Підбірки, розбори, цікаві контексти з японського малювання.

MangUA – аніме та манґи обожнюють мільйони по всьому світу. Тут ви знайдете новини зі світу аніме як в кінематографі, так й зі світів, які створені в комп’ютерній графіці.

Irinniada – тут є підбірки серіалів, у випадку, коли ви не знаєте який серіальчик підібрати собі для перегляду.

Джедайська Криївка – це перший україномовний канал, повністю присвячений всесвіту «Зоряні війни». Тут ви знайдете відео з новинами та чутками про прийдешні проєкти, огляди найновіших фільмів та серіалів, рейтинги та інші різноманітні цікавинки про далеку-далеку галактику. Якщо ви фанат зоряної саги, то вам можна позаздрити, адже для вас уже існує персоналізований канал на ютубі.

Навколо Кіно – канал присвячений коротким переказам сюжетів фільмів. Всього за кілька хвилин ви зможете ознайомитися з цікавими фактами, головними подіями та змістом нових, культових так маловідомих стрічок.

planetakino – канал відомої мережі кінотеатрів Планета Кіно. Тут ви знайдете трейлери фільмів, які потрапляють в український прокат.

cultovyk – якщо ви полюбляєте фільми жахів, але їхній пошук для вас це не дуже цікаве заняття, то цей канал саме для вас! Саме тут авторка публікує підбірки фільмів жахів, огляди відповідних кіновсесвітів. Але будьте обережні! Подейкують, що надмірне споживання такого жанру фільмів супроводжується змокрілими штанями.

UATrailer – нові трейлери та підбірки фільмів за категоріями та жанрами.

СЕРІАЛОМАН – огляди на серіали, окремі серії, нові трейлери, добірки, перекази, новини зі світу серіалів та інше.

Перший Ведучий – ще один канал, на якому є огляди кіно, серіалів та аніме.

КіноКлуб – канал, на якому виходять оригінальні відео про кіно з легеньким присмаком гумору.

🎤 Музика 🎧

Eileen – саме тут, можна знайти милозвучні кавери на відомі у світі треки виконані саме українською мовою. Серед архіву на каналі вже є пісні з The Witcher (як гри, так й з серіалу), Assasins Creed, Skyrim, файні переспіви народної української музики та треків зіркових співаків на кшталт Еда Ширана. А приємний новий вокал цих пісень супроводжується авторкою каналу.

Musetang – це місце в ютубі, де можна відточити або навіть набути навички гри на гітарі. Особливо він знадобиться тим, хто не може знайти правильні акорди для своєї гітари. Ще, автор створює кавери на популярні музикальні композиції.

Bezodnya Music – всі цікаві новини про сучасну українську музику на одному каналі. Тут глядач може віднайти топи українських синглів, огляди музичних премій та церемоній, інсайди про український музикальний шоубізнес, музикантів та співаків.

Golden Music UA – це музичний лейбл, який публікую пісні різних за ступенем популярності українських виконавців. Також канал багатий на відеодобірки українських пісень за різними тематиками.

Вишиванка – це все, що вам потрібно знати про Українську музику. Новини та підбірки: від сучасних хітів до приємної на смак ностальгії.

Malyarevsky – автор каналу співає українські пісні повністю в акапельному форматі. Поміж просто переспіву тексту, співак також імітує всю музичну доріжку власним голосом. Це все звучить гармонічно та оригінально. Також хлопець випускає тут свої авторські сингли, які очевидно знаходять своїх прихильників.

Yakuhon – цей канал сподобається саме фанатам манг та аніме, адже тут є купа класних каверів на відомі пісні, які ще й створюються цілою командою небайдужих до справи людей.

Платівка – якщо ти постійно в пошуку цікавих фактів зі світу музики, якщо ти любиш послухати цікаві історії про життя легендарних музикантів, якщо тобі цікаво, хто стоїть за спиною музичних ідолів (сонгврайтери, продюсери, саунд-дизайнери, піарники й т.д) – тобі сюди! До зустрічі в коментарях під відео. Також періодично на каналі будуть реакції на кліпи українських музикантів.

SILIRADA – це проєкт, в якому можна знайти пародії на кліпи популярних артистів. Члени цієї команди дуже креативно та професійно підходять до створення власних музикальних роликів.

Мюслі UA – ще один ютуб ресурс, який постачає високоякісний музикально-розважальний контент. Аби зрозуміти наскільки високий рівень величності цього каналу, достатньо лише знову переслухати на ньому культовий хіт «VOVA їBash їх Blyad’».

🤣 Гумор та меми 🃏

Підпільний стендап ✅ – наймасштабніший стендап проєкт в Україні. Кращі серед кращих українських коміків виходять на сцену цього шоу та своїми жартами дотягують усмішку своїх слухачів аж до вух.

STAND UP Battle Club – це ще один козирний куточок української стендап комедії. Тут гумористи та коміки збираються на подкастах та батлах, де й вистрілюють своїми “болтами”.

ЛЕВИ НА ДЖИПІ ✅ – один з найвідоміших гумористичних українських каналів на ютубському майданчику. Авторами є Валік Міхієнко, Андрій Лузан, Микола Зирянов та їхня команда. Тут можна знайти розважального контенту на будь-який смак. У воєнний час, хлопці часто ведуть стріми з зірками та військовими, на яких збирають немаленькі суми для допомоги армії. Окремим же видом мистецтва, є їхні рубрики: «Клуб Дилетантів», «ДЗК», «Підкати» та інші, які помітно “зайшли” їхній аудиторії.

Ліга Сміху ✅ – відоме гумористичне шоу, яке підкорило як телеформат, так й інтернет-простір. Передача легкою прогулянкою вже пройшла 8 сезонів, та здобула велику базу шанувальників. Коміки першого ешелону в ролі суддів обирають по дві команди серед учасників фестивалю, а вже після, весь сезон борються зі своїми підопічними за звання чемпіона “Ліги Сміху”

BAMPER TV – це канал, де ви зможете від душі насміятися з “рідненького” гумору, адже в ньому присутні нецензурні слова (тому попереджаю про тематичність даного контенту). Відомий гумористичний образ, який знайомий нам за ім’ям Петя Бампер, з 2016 року вирішив підкорювати ютуб, що до речі виходить дуже вдало. Тут ви знайдете відео на всі побутові та життєві теми, які ви неодмінно могли пережити та відчути на собі.

Чоткий Паца – найбільший україномовний канал на Youtube, де основною фішкою є класно зрежисовані та зроблені пародії на відомі пісні.

Переозвучка UA – це смішні відео та пародійна озвучка відомих фільмів, які переосмислюють побачене та почуте.

SAMOKHVALOV – це найпопулярніший та найнародніший канал про озвучку фільмів на свій лад. Віктор (автор каналу) завжди влучно вибирає сценарій та озвучує всі репліки своїх епізодів, а на додачу, ще й озвучує звукові ефекти типу їзди автівки або ж звуки вибухів. Все це в сумі надає відео неповторного шарму та колориту.

Хот Перевод – ще один не менш цікавий канал про народну озвучку фільмі, який дозволить вам насміятися вдосталь. Життєві ситуації українців в голлівудських кінокартинах виглядають дуже комічно, але водночас органічно. Єдиний мінус цього ютуб ресурсу – відео не виходять вже понад рік. Будемо сподіватися, що це всього лише тимчасова замороження проєкту.

ШО ШО – новенький канал про переозвучку. Автори вистрілили в ютубі своєю кумедною пародією на «Венздей» і продовжують свою творчість аби задовільнити вже сформовану фан-базу.

СміХУлі – і ще один канал про переозвучку. Зовсім крихітний за рамками ютубу. Попри свою слабку розкрученість, його оригінальні історії у відео вражають, смішать та залишають приємні позитивні емоції.

TA – концепт цього каналу, це гумористичні скетчі, різні пародії та сатира.

черепаХА – це львівська спілка гумористів, які запалюють настрій своїм глядачам майже так само, як ЗСУ підпалює заднє місце рашистам. Тут знову ви зустрінете жанр стендап комедії, але вже в укритті.

Ветерани космічних військ ✅ – це канал однойменної команди гумористів, які просувають улюблений контент українців й на ютубі. Хлопці запрошують до себе в студію відомих гумористів та влаштовують «Чемпіонат світу по історіям» або ефіри зі зборами коштів для ЗСУ.

Чоткі Новини – це додатковий проєкт, де глядачі зможуть дізнатися про актуальні події України й світу в легкій музичній формі, і звичайно ж, з гумором.

📺 Розваги та шоу 🎫

Телебачення Торонто – транснаціональна мультимедійна корпорація, яка останнім часом займається тролингом рашистів. На каналі виходять кумедні та цікаві випуски про ляпи росіян та результативні дії ЗСУ.

Liolik Ua – тут ви побачите дуже багато смішних відео, влогів та лайвшоу, що зможуть вам підняти настрій довгостроковий період. Якщо ви чули про Льоліка та Німого, то ви вже знаєте який контент ці хлопаки клепають. Про цензуру тут сенсу говорити немає, адже це одна зі складових усього колориту цього шоу.

Aleksey Durnev ✅ – Олексій Дурнєв є відомим телеведучим, актором та блогером України. На цьому каналі медіа артист заповнює хронометраж власними рубриками типу: “Їжа Дурнєва”, “ТікОрк хвилинка” або дуже популярною “Дурнєв дивиться сторіс зомбі”. Дуже часто у випусках присутні й відомі персони вітчизняного шоубізнесу.

lilCindyASMR ✅ – цей канал призначений для тих, хто розуміє фішку АСМР. Тепер такий контент можна дивитися в україномовному супроводі. Дівчина, яку звуть Оля, записує ролики такого жанру, які можуть допомогти вам час від часу ментально розслабитися. Чмакання, шарудіння, стукання по предметам, цокотіння, приємний шепіт та інші тригери зможуть викликати у вас приємну «міграцію мурашок» по шкірі.

Bilochka ASMR ✅ – а це АСМР канал вже з великою аудиторією. Акторка виконує всі тригери, які відповідають такому жанру.

Хочу гратися – Перехочеш – раніше це був секс-блог, в якому здіймалися на розгляд пікантні теми, але зараз авторка каналу Поліна перекваліфікувалася в “мисливця” на русню. У своїх відео, дівчина оглядає сучасні тренди рашистів, цькує та кепкує над ними та їх фейлами.

ANDR10XA – автор цього каналу оглядає весь український ютуб простір за вас. Тут ви можете знайти добірки про ігрових блогерів, огляд на меми війни тощо.

BLOGMAYSTER – ще один канал, який займається оглядом трендів та новин, більша частина з яких це сльози людей що заселяють “запорєбрікову область”. Автор виділяється дуже грамотним та цікавим монтажем своїх відео.

#ШоЗаСонг ✅ – це україномовне музичне шоу, яке обов’язково заволодіє твоїм серцем! Спробуй відгадати пісню швидше, ніж це зроблять наші зіркові гості та Шазам!

ВІВСЯНКА – якщо ви любите жахи, страшні історії, кримінал, чи таємниці та все в такому дусі, то для вас вже готова нова порція.

Світ Армору – відео про зброю та бойове спорядження з історичних часів. Але найголовнішою фішкою є те, що автор сам створює ці речі. Ковальська справа та тестування справжнього спорядження середньовічних лицарів.

Ukrainian Horror – страшні історії на ніч. Це чудова нагода змінити думки свого буття перед сном на параноїдальні та примарні наративи.

ПАТРОН БАНДЕРИ – чат рулетка з зомбо-орками. Контент без цензури з болотянами.

Клаптик – переклади та озвучка різних аніматорів та аніме.

Чотири сторони – україномовний канал про міста, країни та світову політику. При перегляді відео, автор захоплює вас своїм контентом та добровільно примушує додивитись ролик до кінця.

Соловейко | Reddit Українською – переклад цікавих обговорень з редіту українською.

Бабине Алое | Реддіт українською – ще один канал, де є найсвіжіші треди, найнеймовірніші факти, най хтиві секрети, найстрашніші історії, видобуті з глибин Reddit.

PROМОВА – канал створений задля поширення та популяризації українськомовного контенту, основу каналу складають іноземні відео вперше озвученні українською мовою.

Солов’їне Шоу – один з найновіших каналів українського ютубу. Солов’їне шоу – шоу, яке показує, що вивчати українську мову не лише круто, а й дуже весело!

Аудіокниги Українською – Студія КАЛІДОР – якщо, ви полюбляєте читати книги, але у вас не завжди є можливість погортати сторінки улюбленої текстової скриньки, то тоді цей канал є для вас можливим розв’язанням цієї проблеми. Наприклад, ви хочете почитати книжку, але у вас є справи по дому – вихід, це аудіокнига. Увімкніть собі на фоні аудіосупроводжений світовий витвір та просто робіть дві та більше справи одночасно, попутно покращуючи свою мультизадачність. «Двох зайців одним пострілом». Хоч автор відносно нещодавно розпочав свою діяльність на ютубі, тому арсенал книг не величезний, проте, це питання часу.

Антон Назаренко – авторський канал, що насичений роликами про культуру, філософію, аналізи фільмів та серіалів, відеоігри та політику.

Ярина Паславська – різносторонній канал, в якому Ярина ділиться роликами про подорожі, кулінарію, соціальні та політичні теми, історичними, культурними та побутовими цікавинками.

ІБІС Зброя та Полювання ✅ – канал для справжніх мисливців, любителів та фанів зброї, або для тих, кому цікаво якою саме зброєю наші військові дарують першокласний авіаквиток оркам на вже понад стотисячний концерт йосифа кобзона.

AdrianZP – на цьому каналі ви знайдете туторіали та просвітницькі відоси про переозвучку, ну і звісно трендовий контент про “дупи у вогні” нашого агресивного сусіда.

🎮 Відеоігри, геймінг індустрія та кіберспорт 🏆

Alex_D20 – стотисячник українського ютубу в категорії відеоігор. Тут ви можете знайти багато ігор про Україну, а також тематичні стріми в ARMA.

OLDboi – відносно нещодавно цей канал перетнув межу в 100к підписників, й за темпами приросту аудиторії схоже зупинятися не буде. Веселий бородань розповідає про ігрові новини та додає до них кумедні мемасики.

Падон – старпер українського ютубу Юлік Падон, робить україномовний розважальний контент про відеоігри. Чоловік взяв собі за мету розширювати україномовний медіапростір і довести, що й рідною мовою можна знайти гідний вміст. Один з першопрохідців україномовного ігрового сегмента на ютубі: починав з летсплеїв, а далі стріми, огляди і новини про ігри. Автор клепає контент ще з 2012 року і за весь час ще не набрав 100к підписників, що звісно можете виправити ви саме зараз.

Yozhyk ✅ – Євген “Yozhyk” Мостовик є професійним гравцем FIFA-симуляторів зі Львова. Хлопець є багаторазовим призером національних і міжнародних змагань. Його продукт базований на грі в найпопулярніший футбольний симулятор від EA SPORTS.

play Jackson ✅ – ще один куточок шанувальників футбольного симулятора від “електроників”. Кар’єра за гравця чи то тренера, спітнілі футбольні баталії в онлайн режимі та всіма улюблений пак опенінг. Ще один шанс, для вас приєднатися до україномовного FIFA-ком’юніті.

PETR1K ✅ – це канал професійного кіберспортивного аналітика на коментатора Олександра Петрика. Автор також підтримав курс українізації, тому тепер контент тут публікуються українською мовою. Блогер викладає аналітичні, розважальні та навчальні відео про CS:GO. Має власні рубрики: «Фішки», «Гайд від про-гравців», «CS:GO Іспит» та «Хто хоче Dragon Lore?». Також уважно слідкує за українською кіберспортивною організацією «Na’Vi»

allaboutG ✅ – канал для тих, хто шукає новини про відеоігри та відповідну техніку. Автор у своїх роликах ділиться останніми подіями та власним враженням від гейм індустрії, попутно приправляючи це русофобським гумором.

ЧУДОВІ ІГРИ ✅ – ютуб канал на якому можна знайти нетривіальний ігровий контент. Автор викладає відео про історію серії ігор відомих франшиз, огляд олдскульних консолей та гейм продуктів, рімейки та ремастери, а також багато ностальджі роликів.

XGTV UA ✅ – український ютуб-журнал XGTV тепер став україномовним! Ігрові новини без купюр, максимально чесні, але суб’єктивні огляди нових ігор. Дайджести, в яких можна вибрати у що пограти на ПК, PS5, PS4, Xbox Series. Гостроцікаві думки, важливі теми ігрової індустрії, а також ігрова аналітика від авторів (але не сильно глибока за їхніми словами). Часом виходять гайди та поради та багато іншого. Головне, що тепер це все повністю українською.

Nikattica – канал, який дуже майстерно заповнює цікавим ігровим контентом мила блогерка. Фішкою каналу є власна рубрика “Ігрові нюдси”, де авторка оголює до м’язів усі факти та новини з геймдеву. Для більшого поглиблення глядача в перегляді відеороликів, дівчина наряджається в відповідний тематиці косплей, що дозволяє більше пройнятися атмосферністю чергового випуску.

GameStreetUA – це куточок для відвертого ігромана! Контент тут наскільки різноманітний, що переглядати його можна беззупинно. Наповнення каналу на будь-який смак: технології, новини, відеоігри, ґеймдев та інше.

komashkov – родзинка цього каналу це розбір секретів та пасхальних деталей що закуті у відомі гейм продукти. Канал народився лише декілька місяців тому, а вже має майже 10к підписників. Відео на ньому можна перерахувати на пальцях, проте вони цікавлять саме своєю якістю.

Слиш, Купи — подкаст про відеоігри ✅ – Руслан та Богдан є ведучими подкастів на цьому каналі. Тут на вас чекають близько 1,5 години за хронометражем засідання та обговорення останніх тем віртуального світу.

Alina Riuk – ще одна коліжанка, яка підкорює летсплей-рубрику на ютубі. На цьому каналі дуже цікаво спостерігати за реакцією дівчини та особливо її коментарями (часто присутня лайка). Також не відняти те, що геймерка має непоганий скіл в проходженні відомих ігрових продуктів.

АГЕНТ ГАБЕНА – полюбляєте халяву?! Тоді вам сюди! Це куточок для тих, хто обожнює проводити дозвілля за комп’ютерними іграми, але не дуже полюбляє лишній раз на це витрачатися. Автор надає актуальну інформацію на безплатні роздачі відеоігор та суперакції, які нікого не залишать байдужим.

Я — Тадаші – гік віртуального світу й не тільки. Автор наповнює свій канал матеріалами про: ігри, технології, кіно, серіали, аніме.

Rage UA – новонароджений ютуб канал про світ комп’ютерних ігор. Історія ігор, DLC та огляд культових шедеврів.

RunForGamesUA – актуальні ігрові новини, величезна кількість відео на геймерську тематику, нові ігри, навколо ігрові теми та багато чого іншого, а також, можливість знайти людей які також полюбляють грати й неважливо на якому пристрої: PC, PlayStation чи Xbox.

World of Tanks – Офіційний канал – віртуальні танкісти дочекалися й свого україномовного куточка з інфополем про їхню улюблену гру. Новини від компанії, випуски кращих реплеїв тижня, офіційні анонси пов’язані з World of Tanks, веселі відеоролики, контент від європейської відеокоманди, ігрові гайди та цікаві історичні факти.

Good Game Gentlemen – ютуб канал, де автори розповідають українською про кіберспорт та геймінг. Тут ви знайдете історії про найкращих гравців, найбільші скандали, легендарні команди їх тріумфи та провали. Про ігри з дитинства та гарячі новинки, про Dota 2, CS GO, Valorant, Fifa та інші круті тайтли.

ARTLINE ✅ – огляди та збірки фірмових ПК, новини про світ цифрової реальності.

Дмитрові новини – тут виходять новини ігрового світу з понеділка по п’ятницю.

GameWiz UA – канал про «Відьмака» та інші цікаві відео про геймерські всесвіти та мотиви.

Дорослі з 90х – тут ви зможете зануритись в прекрасну атмосферу нашого дитинства, та відшукати для себе свій ковток ностальгії. Огляди на предмети та іграшки з 90-х, так і детальні огляди на певні консолі та конкретні ігри в тематиці ретро.

Вуду Gaming – різносторонні відео ролики про ігри, українських геймерів та кіберспорт, новини від файної української геймерши.

Ukrainian Geek ✅ – новини ігрової індустрії, відоси про ігрові консоі Xbox Series S/X і Playstation 5, та звичайно лайвхаки.

💪 Спорт та фізична культура 🏃‍♂️

Гейм Севен – канал для фанів НБА. Розбір та огляд новин українською про найпопулярніший спорт в США.

Шахи Для Всіх – найбільший україномовний шаховий канал. Ресурс для тих, хто любить шахи, вивчає цю мудру гру та прагне підвищити рівень своєї шахової майстерності. Тут ви знайдете огляди партій чемпіонів світу з шахів, відомих українських шахістів та шахісток, різноманітні навчальні шахові відео. Автор каналу – кандидат в майстри спорту з шахів Пугач Олексій Віталійович.

ТАЙК МАЙСОН – усе найцікавіше про український та світовий бокс! Гарячі новини, огляди боїв, інтерв’ю та багато іншого. На прицілі в автора такі боксери: Олександр Усик, брати Клички, Денис Берінчик, Владислав Сіренко, Олександр Хижняк, Тайсон Ф’юрі та інші.

Суспільне Спорт – це канал про спортивне життя України. Трансляції та відео з волейболу, футболу, футзалу тощо.

DIVISPORT VOLLEYBALL – суперліга волейболу в ютубі. Огляди, топи, пресконференції навколо українського волейболу.

Kuba Ibra ✅ – це футбольно-розважальний канал. На каналі на вас чекають наступні рубрики: найгарячіша наша рубрика «Фанат», ТОПи найцікавіших футбольних подій, «Примара тижня» з усіми актуальними подіями, огляди та прогнози матчів, челенджі та випуски з поїздок на футбольні матчі.

Андрей Колесник ✅ – Андрій, це ваш путівник у світ футболу. Ютубер оглядає новини, ділиться аналітикою, розбирає тури чемпіонатів та єврокубків.

ТРЕНДЕЦЬ – це проєкт спортивного порталу “Tribuna”. Канал про всю атмосферу та бекстейдж українського футболу. Автори вирушають на виїзди, розказують про молодих українських талантів та організовують різноманітні футбольні челенджі. Також тут регулярно відбуваються випуски вже 3-го сезону серіалу “Футболіст”, де розкривається життя спортсменів на полі та поза ним.

ВАЦКО LIVE – найвідоміший український футбольний коментатор Віктор Вацко на власному ютуб каналі розповідає про футбольні новини, бере інтерв’ю у вітчизняних футболістів та веде цікаві рубрики.

Football Hub – це ще один зв’язок з футболом. Огляди турів УПЛ, футбольних новин в Україні та навколо наших легіонерів.

ТаТоТаке – це незалежне ток-шоу про український футбол. Ексоглядач газети «Спорт-Експрес в Україні» Михайло Співаковський та коментатор каналу “Мегаспорт” Роберто Моралес обговорюють головні події, топматчі, скандали, проблеми, трансфери, висловлювання і тенденції. Вони пояснюють, що відбувається, діляться власною інформацією й оцінюють суперечливі ситуації з різних сторін. Без цензури зверху, людською мовою і з гумором. Все як ми любимо.

ФОЛСТЕН ✅ – автор каналу Костя Фолстен, збирає всі найсвіжіші ТОПи та останні новини футболу, трансфери, інформація про зарплати футболістів та їхні особисті дані. На каналі Фолстен ви поринете у справжній світ футболу, де знайдете будь-яку тему, цікаву для вас. І, звичайно, найсвіжіші новини спорту України та головні спортивні події світу.

Oleksii Novikov ✅ – власний канал найпотужнішого стронґмена світу Олексія Новікова. Олексій публікує свої тренування та відео з турнірів, ділиться власним досвідом та порадами. Час від часу, показує свою діяльність в україно-російській війні за допомогою гуманітарного впливу.

ПроФан – футбольний україномовний проєкт, в якому ви знайдете цікаві відеочеленджі та моменти з життя блогерів.

💻 Технології, техніка та ґаджети 📱

Огляд UA – канал на якому ви зможете побачити огляди різних гаджетів, новини ІТ техніки, поради в питаннях “що придбати, а що ні?”, огляди на різні ІТ заходи та багато іншого.

ROZETKA – офіційний YouTube-канал інтернет-магазину ROZETKA. Раніше, у них ви могли побачити детальні огляди та тести смартфонів, телевізорів, навушників, ноутбуків, смартгодинників та іншої електроніки. Проте зараз, вони роблять більше відео про військову техніку та лайфхаки в період блекауту.

COMFY – якщо ви хочете дізнатися все про гаджети, побачити останні новинки на ринку та дізнатися корисні поради, то це саме те місце, де ви можете все це зробити з хорошою якістю. Адже канал COMFY — це: огляди техніки та порівняння різних моделей ноутбуків, смартфонів тощо; поради про те, який гаджет вибрати та чим вони відрізняються; останні новинки та цікавинки.

Andro-news.com ✅ – канал чесних оглядів та актуальних новин зі світу мобільних технологій. Дружня команда вже декілька років розповідає всю правду про найцікавіші гаджети: смартфони, ПК, ноутбуки та інше.

Keddr.com ✅ – куточок позитивного geek-ком`юніті. Креативно про інформаційні технології. Автори роблять самі круті відеоогляди гаджетів. Значна частина контенту про Apple й Android. Регулярні відео для Android, iOS, Windows Phone. Щонедільний блог, і різні цікаві рубрики.

ПК Plus ✅ – якщо ви давно вже мрієте скласти свій власний ПК, але досі сумніваєтеся, наскільки правильно це робити, то цей канал саме для вас. Тут відбуваються збірки найцікавіших ПК, які тільки уявлять собі автори. Тут можна підкреслити багато корисного: подивитися в роботі цікаве залізо в різних збірках. Дізнатися нюанси при збірках, і оцінити усю різноманітність сучасного заліза, від бюджету і до топових ПК! А головне інформація подається чесно.

Алло ✅ – ще один YouTube-канал про техніку від відомого рітейлера. Детальні огляди та тести смартфонів, телевізорів, девайсів та іншої електроніки.

ЗНИМКА – канал для тих, хто цікавиться фото- та відеозніманням. Після цих відео, не виключно, що ви навчитесь професійно знімати навіть на свій смартфон.

Svidomy – ютуб-сегмент про техніку українською мовою. Якщо у вас є смартфон, планшет, ноутбук, комп’ютер, розумний годинник або фітнес-трекер – вам саме сюди, для найактуальніших новин та оглядів українською. Apple iPhone, iPad, Apple Watch, MacBook, iOS, MacOS, WatchOS, iPadOS, Samsung, Xiaomi, Sony, Lenovo, Asus, OnePlus, OPPO, Poco, Redmi та інше на моєму технічному каналі.

Ноталка Шелягіна ✅ – канал, де українська красуня робить огляди техніки з незалежною та високою експертністю. Українська техно бунтарка, яка час від часу нагадує нам про жалюгідність русні.

Макс Шелест – СУБ’ЄКТИВНО про Ігрові Девайси ✅ – канал про ігрові пристрої: механічні клавіатури, мишки та навушники для геймерів. Ігрові монітори, збірка ПК та огляд інших геймерських примочок.

Тачка в ПЛЮС ✅ – автобізнес в українському ютубі. Купівля, полагодження, продаж автівок намагаючись завжди залишатись в плюсі. Тут багато про тюнінг, особливості тих чи інших автотранспортних засобів та інше.

Hotline ✅ – канал про смарт шоппінг для українських споживачів, які бажають купувати розумно та вигідно для себе. Тут ви знайдете огляди сучасної техніки, поради та лайфхаки.

ТЕХНАРНЯ – це про технології, гаджети та інтернет з точки зору НЕ експерта. Автор каналу розуміє та відповідає виключно на українськомовні а приємнимм бонусом є англомовні коментарі.

👨‍🍳 Кулінарія та рецепти 🧆

Євген Клопотенко – канал українського кулінарного експерта, шеф-кухаря, бізнесмена, телеведучого, який бажає поліпшити культуру харчування та посилити статус української кухні у світі. Ресурс постійно наповнюється нескладними відеорецептами, де Євген ділиться з глядачем кулінарними лайфхаками та розповідає, як зробити так, щоб ваша їжа стала цікавішою і різноманітнішою.

Лілія Цвіт – канал який значно сфокусований на випічці. Пляцики, пампушки, паляниці та купа інших цікавих рецептів з тіста.

Tandem AT ✅ – канал одного подружжя, яке готує різні та смачні страви. Андрій та Тетяна разом популяризують україномовний ютуб, а безпосередньо на каналі панує приємна, домашня та лампова атмосфера. Шкода що запахи з екрана не передаються, а за порцію їжі можна взагалі мовчати.

Даша Астаф’єва – куточок кулінарного сетінгу, в якому Даша Астаф’єва разом з відомими людьми буде готувати у великих об’ємах їжу для наших захисників та захисниць. Все це супроводжується цікавими розмовами та історіями від гостей.

ЧУШ ✅ – шаурма, шаурма і ще раз шаурма. Подорожі крамничками з шаурмою України. Однією фразою “Їж, молись, кохай, але про шаурму не забувай!”.

Dribka Soli – різні рецептики які розбавлять ваш раціон та святковий стіл.

👠 Краса, мода та лайфстайл🏡

V.Viktoria ✅ – влог про життя, побут та здоровий стиль від українки.

Шукаю Житло – канал про відвідування різних новобудов і житлових комплексів, щоб знайти найбільш зручний варіант. Локація пошуку прив’язана не тільки до Києва та його околиць, а майже по всіх чималих містах України.

Alex Shutyuk – урбаністика та міський розвиток в Україні та закордоном. Громадські простори та доброустрій, архітектура та новобудови, транспорт та інші теми. Канал про не від’ємну частину нашого життя.

Luiza Milovanova – відео канал про макіяж та косметологію.

Лада Холі – якщо вам не достатньо контенту про макіяж, то ось вам ще одна порція в супроводі українською.

Ромко – мемно-інформативний канал про життя, скарги та пошуки себе.

Стася – блог про світ і суспільство, хайпові тренди, моду та життя України. Кожне нове відео авторка проводить в незвичайному косплеєрному вигляді.

Katya Svoya – це про шмот, бьюті та моду Києва та інших міст.

CHAPLINSKY VLOG – блог про життя в місті, архітектуру та урбаністику від архітектора Юліана Чаплінського.

Дарка Бунтарка – класний блог про моду та її історію. Авторка ділиться своїми дослідженнями та думками. У своїх роликах історикиня змушує цікавитися модою навіть чоловіків.

🩺Здоров’я та психологія 👩‍⚕️

Пітятко – канал про питання, які можуть вас хвилювати. Психологія, сексуальне виховання та інші пікантні теми на які соромляться (по)ставити питання, але зовсім не бояться шукати відповіді.

Філософ Рептилоїд ✅ – це військова та кризова психологія, аналіз мистецтва крізь призму війни.

UNICEF Ukraine – офіційна сторінка дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Корисний канал, який може підказати корисні речі, які допоможуть вашим дітям адаптуватися до сурової реальності.

Dialog Hub – освітній центр Фонду Олени Пінчук. Найкрутіші лекції від найкращих спікерів в контексті неформальної освіти про секс, стосунки, ВІЛ, психологію та пізнання свого тіла.

Національна служба здоров’я України – НСЗУ є державною службою, яка займається фінансами у сфері охорони здоров’я. Служба створена напряму Кабінетом Міністрів України та координується ним через Міністра охорони здоров’я.

💵 Заробіток, бізнес та профорієнтація 👨‍💼

Андрій Марисюк – Мене звати Андрій Марисюк і я показую, як насправді виглядає робота в Польщі та інших країнах, ділюсь секретами та завжди тримаю вас в курсі останніх новин. Залишайтесь зі мною, тому що в мене для вас є дуже багато всього цікавого!

RDeni – інформація про заробіток в інтернеті, трейдинг та кріптовалюту від юнака.

AGROSPHERA ✅ – це унікальний проєкт про аграрний бізнес. Тут ви знайдете основні правила та секрети успіху продуктивних аграрних підприємств, огляди техніки та поради агрономів. Дізнаєтеся про нюанси сільського господарства, яких ви не знайдете в інтернеті.

Voodoo Ecom ✅ – канал підприємців з України, які розповідають про дропшипінг на Shopify та таргетовану рекламу у фейсбук. Висвітлювати з усіх боків будні екомерс підприємців, рекламні стратегії, гарячі продукти, і все, що стосується подібної діяльності та життя!

Маккоуді – відео пов’язані з грошима, заробіток в інтернеті, а також перепродажі.

Даня Бакс – канал про бізнес, економіку та звісно ж гроші. Починаючи від заробітку тіктокерів і навіть до онліфанщиць.

Sharkus Мотивація і Заробіток – канал, де автор публікує схеми заробітку та відповідну мотивацію.

ТАРАС ЦЕ Я – канал про інтернет-магазин та перепродаж.

🚗 Подорожі та відпочинок ⛺

Антон Птушкін ✅ – персональний канал відомого тревел-блогера

Антона Птушкіна. Після початку повномасштабного вторгнення росії до України, Антон перейшов на рідну мову. Цим самим він втратив дуже велику частину своєї аудиторії, але не втратив свій професіоналізм у справі. Автор усі ролики знімає самостійно без допомоги операторів, монтажерів та сценаристів.

Узол і Манько – це про подорожі Україною та світом. Класний тревел-блог, де пара показує маршрути для двох з лайфхаками, секретними місцями та порадами. Блогери не тільки відкривають нам іноземний світ, але ще й показують як сильно нас може здивувати наша батьківщина своїми гарненькими куточками та просторами.

Відвідати всі країни – це канал про самостійні подорожі пари з України. Подорожування по Азії, періодичні мандрівки в Європу. В перервах між різними країнами відкривають для себе та вас Україну: міста, містечка, села, Карпати та інші унікальні місця.

Однією Правою ✅ – канал про мандри та переважно сноубординг.

Ніна Україна – канал який не стільки про подорожі, як про презентацію України світові. Тут ви побачите реакції іноземців на Україну, українську музику, пісні, танці, культуру та багато іншого.

Хащі – відеопроєкт котрий дозволяє та навіть змушує поглянути на Україну по іншому, проєкт котрий показує провінційні українські залаштунки які зазвичай всі інші уникають, соромляться чи просто не помічають. Тут ви знайдете маловідомі сторінки локальної героїчної, а також ганебної історії, найглухіші куточки України, мертві та на шляху вимирання села, забутих знедолених та одиноких жителів цих сіл та містечок з їх долями, бідами, радощами, дивовижну українську природу, особливості менталітету, не завжди з кращої сторони, намагання поглянути на звичні речі під іншим кутом зору. Україна – без косметики та прикрас.

Рибалка з Юрієм Петрашем – канал відомого рибалки-спортсмена. У своїх відео він ділиться досвідом, розповідає, як і що робити, щоб залишитися з уловом на кожній рибалці! При цьому поради Юрія будуть цікаві як рибалкам-початківцям, так і досвідченим рибалкам.

📜 Історія та культура ⏳

Ukraїner – цікаві матеріали про Україну з середини.

імені Т.Г. Шевченка – Крутезний канал про історію України! Тут ви знайдете цікаві відео на тему історії України (УПА, ОУН, Козаки, Прапор, Герб, Гімн, Бандера, Шухевич, Міхновський, Атило, Сірко, Шевченко).

Історія Без Міфів – це популярний канал про минуле України та світу без прикрас і фальсифікацій. Експертами наших програм є фахові історики (доктори й кандидати історичних наук, професори, доценти, співробітники наукових інститутів та історичних музеїв), кожен із яких є спеціалістом із конкретної проблематики. Тематика випусків охоплює всі періоди та висвітлює широкий спектр питань: політична, військова, економічна історія, історія міжнародних відносин, історія культури, мистецтв і спорту, біографії видатних особистостей.

WAS: Популярна історія – історичне наукпоп шоу WAS прокачає ваш мозок, підкріпить інтелект і дасть відповіді на питання “Що?” і “Чому?”. WAS — це маловідома історія, відбірки яскравих персонажів, топи найзначніших подій.

Історія для дорослих – тут не буде нудних дат, зате будуть сюжети про секс, раси, нації, релігії, зради, любов і війни. Письменник і телеведучий, автор історичного телепроєкту “Машина часу” Олег Криштопа розказуватиме невідомі історії про відомих людей.

Обличчя Незалежності – контент каналу спрямований на висвітлення політики національної пам’яті, комуністичної окупації України та видатних українців у ХХ та ХХІ століттях.

Олександр Алфьоров – канал про історію, міфи, цікаві факти та серйозні теми від українського історика.

Культуртригер – відеопроєкт, закликаний відкрити чи мало таємниць, шок контенту та сенсацій у світі мистецтва та помирити їх зі логікою розвитку культури.

Останній Капіталіст – історія про українську та світову економіку.

Книга-мандрівка. Україна – знову історія, проте в цікавому форматі.

Шалені авторки – канал про відомих історичних жінок, та жіночий рух в цілому. Ґендерні студії ревізували засадничі уявлення, міфи й упередження. У відеорозмовах про ґендер і культуру йтиметься, зокрема, про співвіднесеність українських процесів із широким західноєвропейським контекстом.

ПРОЛІТ – канал про українську літературу в розважальному форматі.

Ksenia Kellerman – це про враженнями від книжок. Розбір класики та тематичні добірки.

Про Україну! – пізнавальні відео та факти про нашу державу.

Твоя Підпільна Гуманітарка – на цьому каналі ви знайдете лекції, інтерв’ю та онлайн-дискусії, що в той чи інший спосіб стосуються гуманітарних наук.

МІТОЛОГІЯ – українська сторінка про перекази, байки, сказання світу.

👨‍🎓 Освіта, наука та саморозвиток 📚

EdEra – студія онлайн-освіти. Ми робимо онлайн-освіту в Україні якісною та доступною. Наша команда створює онлайн-курси, спецпроєкти, інтерактивні підручники та освітні блоги. Навчальні матеріали на нашому сайті безкоштовні та доступні 24/7.

Цікава наука – Переклад і озвучення науково-популярних та освітніх відео на різні наукові теми з фізики, астрономії, біології, географії та математики. Метою каналу є покращення ситуації із науковою грамотністю серед глядачів, які бажають отримувати інформацію українською мовою.

ZNOUA – корисний канал при підготовці до ЗНО: відеоуроки, лекції, анонси освітніх подій.

Катерина Лепська – канал презентує освітній контент, що може зацікавити учнів, педагогів, а також усіх, хто небайдужий до національної культури. Основну увагу акцентовано на якісній підготовці до ЗНО з української мови та літератури. Тут Ви можете знайти: перекази творів; відео, присвячені знаковим особистостям; огляди книг, які можуть зацікавити сучасного читача тощо. У пригоді стануть випуски, що стосуються орфографії, синтаксису та пунктуації. Інформація, озвучена у відео, супроводжується додатковими матеріалами (схеми, аналізи художніх текстів, цитатні характеристики героїв, цікаві факти про авторів, тестування).

Tokar.ua – розказую про космос, безпеку, технології та винаходи. Простими словами про складне.

Roman Bolharov ✅ – канал про Adobe Premiere Pro, Lightroom, After Effects, DaVinci Resolve 17, Blender 3D та багато інших програм що допомагають створенню контенту.

Клятий раціоналіст – україномовний науково-популярний контент. Пропаганда раціоналізму. Презумпція наукового методу.

Англійська по-простому! – Якщо Ви прагнете вивчити англійську мову, тоді я запрошую вас на свій канал. Протягом декількох років, я намагаюся доносити до людей англійську мову в простий та легкий спосіб. Стереотипні та традиційні підходи, щодо вивчення англійської мови, змусили мене створити цей канал, щоб донести Вам щось нове, що вже широко використовується в США та Канаді. Тому долучайтеся до мого каналу!

Фрілансер по життю ✅ – це така собі копальня, де ви зможете дізнатися як зайнятися розробкою сайтів. ІТ спеціаліст Женя Андріканіч на цьому каналі регулярно та в максимально доступному форматі поділиться з вами своїм досвідом, напрацюваннями, секретами та лайфхаками. Автор каналу розповість як розпочати кар’єру IT-фахівця з нуля та гідно заробляти. Поділиться технічними навичками та уроками з HTML-верстки. Женя дасть вам зрозуміти, що не важливо скільки вам років, 15 чи 40 років, а головне бажання освоїти серйозну професію та розпочати свій шлях в ІТ з цього направлення.

Сайти України – ще одна шпаргалка для Front-end, Back-end чи FullStack розробника. Тут створюються та публікуються україномовні сайти на різну тематику. Тому буде чому повчитися та чомусь надихнутися.

CodeUA – новий освітній проєкт компанії CyberBionic Systematics, створений під час війни для більшого згуртування української IT спільноти, для забезпечення сучасного вивчення програмування українською та обміну досвідом між IT спеціалістами.

БУЙ studies | Програмування Українською – проєкт команди ентузіастів, яким дуже кортить передавати свої знання та навички на користь ІТ сектору України. Автори самі колись були початківцями, тому чудово розуміють ваші запити та розробили програму для оптимального старту карʼєри front-end розробника.

Віртуальна Академія – Навчальні Комп’ютерні Відео – Українська Віртуальна Академія створена для поширення україномовних навчальних відео різних категорій: ази Windows, огляди програм, хакерські прибамбаси, освоєння MS Office чи баз даних тощо.

на всі двісті – якщо вам лячно від ЗНО, то ласкаво просимо вас до каналу Анни Огойко, яка допомагає школярам та потенційним абітурієнтам подолати цей бар’єр.

ЛІЗА ПРО ДИЗАЙН ✅ – канал про UX/UI дизайнерські штучки, які знадобляться, як початківцям, так й вже досвідченим спеціалістам.

Хроніки веб-дизайнера ✅ – тут ви знайдете багато корисної інформації з вебдизайну, фрілансу та особистісного розвитку.

ідея олександрівна – філологічний прихисток з нестандартним поданням матеріалу про мову та літературу, але не тільки.

Довколаботаніка – ютуб рай для фанатів ботаніки. Все про рослини та органіку.

Хмаринка Science – це науково-популярний, пізнавальний ютуб канал. Теми відео — досягнення світової науки, актуальні та завжди цікаві новини, переклади лекцій відомих науковців сучасності. На каналі ви знайдете багато наукових та пізнавальних відео, які будуть цікаві як дітям, так і дорослим.

DOU – це найбільша українська спільнота розробників. Щопонеділка і щочетверга виходять кращі IT-новини України й світу. На каналі виходять інтерв’ю з найкращими спеціалістами з індустрії, професійні live-дискусії та щомісячні подкасти про IT-новини.

Сергій Нагорний – даний канал створений з метою допомогти початківцям і більш досвідченим водіям розібратися зі складнощами на дорозі, навчиться правильно і безпечно діяти в різних дорожніх ситуаціях і не тільки

Englishdom — онлайн-школа англійської – ютуб канал відомої онлайн-школи вивчення англійської. Тут ви можете в дуже цікавих форматах продовжити або почати вивчати й надалі найпопулярнішу мову у світі. Цікаві інтерактивні формати, англійська по фільмам і т.п..

Chernyak Blog – науково-популярний блог українською. Вивчаю та перекладаю з наукового на зрозумілий про те, як жити краще, ефективніше і щасливіше. У своїх відео дівчина розповідає про науковий підхід до особистісного та професійного росту. Про роботу мозку, когнітивістику, роботу організму, філософію, логотерапію, продуктивність та мотивацію.

Genius Space ✅ – офіційний канал онлайн-школи Genius Space, в якому можна знайти відео для вивчення нової професії, зростання в кар’єрі або розвитку бізнесу.

Свідок ЕВОЛЮЦІЇ – канал про критичне мислення, науковий світогляд та соціальні проблеми.

Максим Прудеус – канал про коучинг з риторики та бізнес-консультацій. Головною родзинкою є контент спрямований глядачеві покращити свій рівень володіння українською мовою, яка зараз має величезну актуальність.

👩‍👧‍👦 Для дітей 🧸

Казкарик – цей канал пропонує веселі мультфільми українською мовою, для дітей і дорослих.

Діма і Машинки – цікаві історії, розпаковування та збирання дитячих електромобілів й мотоциклів.

З любов’ю до дітей – Дитячі пісні – веселі дитячі пісні, цікаві абетки, руханки, розвивальні відео та мультики для дітей українською мовою.

Kids Tv Ukraine – пісні для дітей – абсолютно схожий канал на попередній канал за напрямком.

***

Заключення

Конкуренція залучити вашу увагу дійсно величезна! Її можна розділити під ваші запити: жага до знань? – ось відповідні канали; досі шукаєте джерела якісних підкатсів? – тримайте декілька на розгляд і так далі. Значним плюсом цього посту, було його постійне відкладання в написанні, адже це дозволило зустрітися з новими ресурсами, які можуть стати вам в пригоді. Головною метою є дати поштовх вам аби слідкувати за своєю інформаційною гігієною, та звісно ж, підтримувати вітчизняний контент, адже не такий вже поганий, як може здаватися на перший погляд.

А які ваші улюблені україномовні ютуб канали та чи є вони з перелічених ресурс. Пишіть в коментарі, буде цікаво почитати.***Список каналів був сформований за допомогою таких джерел:

1.Вебсайт «Маніфест» — спільнота українських блогерів: рейтинг ютуб-каналів українською;

2. ТОП 33 УКРАЇНОМОВНИХ ЮТУБ-КАНАЛІВ, НА ЯКІ МАЄ ПІДПИСАТИСЬ КОЖЕН! – Стерненко рекомендує – СПЕЦВИПУСК;

3. УКРАЇНСЬКИЙ YOUTUBE — ЩО ПОДИВИТИСЬ? — підбірка від «Загін Кіноманів»;

4. Допис користувача fireride в Instagram’i: «Понад 100 українських youtube-блогерів та каналів».

5. Власний серфінг просторами ютубу😄

ФОТО: Google Images, Unsplash photos

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...