Реклама

🤓 6 перевірених способів як розвинути здібності до самонавчання 

Коли ви швидко вчитеся, це дає вам велику конкурентну перевагу у сучасному світі.
Čytaty latynkoju
🤓 6 перевірених способів як розвинути здібності до самонавчання 
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🤓 6 перевірених способів як розвинути здібності до самонавчання 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Коли ви швидко вчитеся, це дає вам велику конкурентну перевагу у сучасному світі.

Коли ви швидко вчитеся, це дає вам велику конкурентну перевагу у сучасному світі. Я багато разів у цьому переконувався, оскільки часто спілкуюся з успішними людьми з різних сфер бізнесу, фінансів і політики.

Мене звати Юрій Ванетик, я юрист, фінансист і політичний консультант із багаторічним досвідом. Зараз я живу у місті Орінж (США, Каліфорнія). І у цьому дописі мені хотілося б поділитися з вами кількома універсальними “хаками”, які дадуть вам змогу навчатися і запам’ятовувати нові знання швидше.

Відводьте на навчання короткі відрізки часу

Дослідники з Луїзіанського університету радять відводити на вивчення нового матеріалу по 30-50 хвилин. Коротших відрізків часу може бути недостатньо, а за 50 хвилин мозок втомлюється безперервно сприймати нову інформацію, вважають експерти.

Також, можна робити короткі перерви довжиною 10-15 хвилин. Якщо ж у вас не вистачає вільного часу, є свої лайфхаки: наприклад, можна робити невеликі нотатки з теми, яку ви вивчаєте, на смартфоні та періодично читати їх, коли у вас видається вільний час.

Робіть записи від руки

Дослідники Принстонського і Каліфорнійського університетів виявили, що студенти активніше слухають і краще розпізнають важливу інформацію, коли роблять записи від руки. А за комп’ютерами люди частіше відволікаються на різноманітні подразники, що заважає вдумливому зануренню в предмет вивчення.

Розтягуйте освоєння матеріалу в часі

Це може здатися дивним твердженням, але ми справді вчимося швидше, коли розтягуємо навчання в часі. Є теорія, яка говорить, що якщо ви намагаєтеся вивчити щось швидко, мозок приділяє навчанню менше уваги. Потім, повторюючи інформацію через кілька днів або тиждень, а не одразу, це посилає нашому мозку сигнал, що інформацію все-таки треба запам’ятати.

Дозволяйте собі розслабитися

Щоб запам’ятовувати вивчене, важливо періодично дозволяти мозку “відключатися”. Як показує дослідження, опубліковане в журналі Psychological Science, сон у перервах між заняттями допомагає краще запам’ятовувати матеріал.

Вбудовувати сон у процес навчання корисно. Мозок відпочиває і це скорочує час, який у вас піде на повторне освоєння матеріалу, і допомагає пам’ятати матеріал довше. Трохи поспати після навчання корисно, але ще краще – виділити час на відпочинок в інтервалі між заняттями.

Практикуйтеся по-різному

Коли ви опановуєте нові навички, корисно змінювати підхід до їхнього тренування: це допомагає вчитися швидше. Якщо застосовувати різні методики в процесі вивчення певного предмета, зрештою ви отримаєте якісніші знання, ніж якщо весь час використовуватимете один і той самий метод.

Краще хоча б злегка модифікувати свій підхід до навчання під час різних занять, ніж практикуватися з абсолютно однаковим підходом декілька разів поспіль.

Навчайте інших (або хоча б спробуйте)

Коли людина знає, що їй потрібно буде пояснити комусь іншому той матеріал, вивченням якого вона наразі займається, це дасть змогу запам’ятати більше інформації протягом коротшого проміжку часу.

Коли вчителі готуються викладати, вони зазвичай шукають ключові думки та організовують інформацію, надаючи їй виразної структури. Студенти також починають застосовувати такі методики ефективного навчання, якщо вони знають, що їм доведеться викладати цей матеріал.

Здатність до навчання – це не стільки питання особистих якостей чи інтелекту, як корисна звичка, яку цілком можна розвивати до майстерного рівня.

 

 

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...