Реклама

📚 Як познайомити іноземців з Україною через книги

Добірка книг, які стануть чудовим подарунком з України для вашого іноземного друга чи подруги
Čytaty latynkoju
📚 Як познайомити іноземців з Україною через книги
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 📚 Як познайомити іноземців з Україною через книги
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Добірка книг, які стануть чудовим подарунком з України для вашого іноземного друга чи подруги

Напевно не просто так з’явився вислів “Книга — найкращий подарунок.” А в нашому випадку книга може стати ключем, який відкриє людині на другому кінці світу нашу з вами Батьківщину.

Можливо у вашому житті були випадки, коли ви стикалися з дилемою: що подарувати іноземним друзям з України? Який саме сувенір їм не просто припаде до душі, але й залишиться з ними надовго, розкриє красу України та познайомить з нашою культурою? Шоколад — швидко закінчиться; магнітик — чудово й компактно, але всіх цікавинок на ньому не покажеш; мед — гарна й корисна ідея, та не так просто його доставити через пів світу. Одним словом, справа ця не з розряду легких.

Однак на сьогодні видано багато захопливих книг, які ви сміливо можете розглянути в якості достойного подарунку для вашого друга-іноземця. Особливо оскільки чимала їх кількість написана англійською мовою популяризувати українську самобутність стає зручніше 💙💛

1. «Ukraїner. Ukrainian Insider» від Видавництва Старого Лева

Після випуску першого повноцінного путівника Україною «Ukraїner. Країна зсередини» команда Ukraїner 2019 року видала його англомовну версію. Розмір книги 190 x 246 мм, палітурка тверда, вага 1300 г.

– із магазину store.ukrainer.net

«Ukraїner. Країна зсередини» — книга за мотивами першого кола масштабної експедиції Україною, яка тривала з літа 2016-го до зими 2018-го року й охопила всі історичні регіони — від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії. У книзі зібрано найяскравіші моменти з мандрівок унікальними куточками країни: історії людей та місць, що надихають, зворушують і дивують, а також вражаючі фото, які показують Україну справжньою, несподіваною, цікавою та автентичною.

- опис на сайті Ukraїner

А нещодавно 2022 року вийшла друком друга книга “Ukraїner. Країна зсередини 2”, де за основу взято матеріали з другої експедиції Україною, яка тривала протягом 2019-2021 років. Поки що видання доступне лише українською мовою, переклад англійською очікуємо найближчим часом.

 

2. «Travelbook.Ukraine» від #книголав

На перший погляд, може здатися, що 68 сторінок це занадто мало для повноцінного опису цікавинок України, але креативна агенція Green Penguin Media та видавництво #книголав зробила блискучу роботу, поєднавши в одній книжці 30 авторських карт та 1200 непересічних фактів про Україну, про які не напишуть в підручниках. Розмір книги 280 х 375 мм, палітурка тверда, рік видання 2019.

– із сайту knigolove.ua

– із сайту knigolove.ua

Вихід Книги-мандрівки на англомовний книжковий ринок — важливий стратегічний крок на шляху до розвитку бренду нашої країни. Насамперед це спосіб розповісти іноземній аудиторії, наскільки крутою є наша країна, скільки див вона подарувала світу, не обмежуючи цей список лише Шевченком і вишиванками.

- Світлана Павелецька, співзасновниця видавництва #книголав

 

3. «Ukraine: Nature. Traditions. Culture» від Балтія-друк

Це видання зі 100 сторінок 2008 року познайомить вас із чудовою природою, багатою архітектурою, особливостями національної кухні, давніми ритуалами та віруваннями, традиціями, спортивним життям та останніми досягненнями науки та техніки незалежної України. Розмір книги 220 х 310 мм, вага 0.81 кг, палітурка тверда. Мови видання: українська, англійська, польська, німецька, французька, іспанська, російська.

– із сайту baltia.com.ua

Наша культура унікальна, вона викликає інтерес у людей багатьох країн, які приїжджають в Україну, щоб увібрати в себе хоч трохи цього чарівного, гарного, яскравого колориту та насолодитися чудовою природою нашого краю. Вся історія країни – у цій гарній англомовній збірці, від сивої давнини до сучасних технологій. І якщо ви збираєтеся відвідати іншу країну, неодмінно візьміть із собою цю книгу, нехай вона залишиться у подарунок вашим іноземним друзям, і їм неодмінно захочеться відвідати нашу країну!

- Від Yakaboo

 

4. «Ukraine from above» від Ukraїner

Ще одна дивовижна фотокнига, що побачила світ 2022 року тільки англійською мовою, також може стати гарним подарунком, як для краянина, так і іноземця. Ukraїner не зміг обрати одну обкладинку для цієї книги, тому у читача є можливість обрати із 3-х варіантів таку, що пасуватиме саме для вашого примірника. У книзі 112 сторінок, розмір 265 х 305 мм, палітурка тверда, вага 1.5 кг.

– із магазину store.ukrainer.net

За кілька років експедицій команда Ukraїner відзняла тисячі фотографій України з коптера. Наші кадри вже бачили різноманітні екрани: від Укрзалізниці до міських автобусів у Варшаві. З допомогою цих зображень ми прагнемо поділитися красою України з усім світом. Ця фотокнига — про таку Україну, яку можна побачити лише з висоти пташиного польоту. Поля, ліси, узбережжя, засніжені гори, візерунки міських вулиць — усі ці кадри вражають різноманітністю і викликають естетичний трепет. Попри те, що українським небом усе ще літають ворожі снаряди, ми вже зараз прагнемо закохати в нього весь світ.

- опис із сайту Ukraїner

 

5. «Ukraine Unique» від Балтія-друк

У 2015 році видавництво Балтія-друк видає ще один чудовий багатомовний путівник про Україну. Фотоальбом побудований з урахуванням географічного принципу і представляє усі області та регіони України – схід і захід, південь і північ, найцікавіші міста країни, найкращі замки та фортеці, архітектурні та історичні пам’ятки, наймальовничіші пейзажі української природи. Тексти всередині 112-ти сторінкового альбому представлено українською, англійською, німецькою, французькою, італійською та російською мовами. Розмір книги 295 х 220 мм, палітурка тверда, вага 840 г.

– із магазину knigavpodarok.com.ua

Новий фотоальбом – це не тільки наша сучасність, це також своєрідний погляд людини ХХІ століття на вікову спадщину цієї землі, спадщину, надбану не одним поколінням представників різних культур, релігій і національностей. «Україна неповторна» представляє нашу країну не лише повноправним членом світової співдружності держав та народів, але й унікальним середовищем, де виник духовний світ, в якому органічно переплелися різні культурні традиції. Результатом цієї асиміляції і є українська культура.

- опис із сайту Балтія-друк

 

6. «The Hope Chest. Ukrainian Treasures» від Ковчег

Оригінальний артбук “Скриня. Речі Сили” видано українською мовою та перекладено англійською й французькою мовами, щоб закохати українців у самих себе, а іноземців в оригінальність нашої культури. Ексклюзивне видання містить в собі цікаві спецефекти: традиційні українські паперові мережива, ікони на склі, золоті намиста, 6-ти метровий килим. І так, це можливо вмістити в одну книгу! Книга містить 156 сторінок, рік видання 2019, палітурка тверда, а розмір – 205 х 275 мм,

– із сайту kovcheh.ua

Ми об’їхали цілу країну у пошуках народних скарбів та уклали список українського must have: того, що повинно бути у серці і в хаті кожного українця. Зібрали і акуратно поскладали у скриню-ковчег, аби врятувати від глобалізаційного «потопу» і повернути у наші домівки. Це речі не прості, а чарівні… Це Речі Сили. З ними у домі стає добре, затишно… бо ви опиняєтеся «за тишею». Артбук став книгою-візитівкою України, опинився у бібліотеках багатьох президентів і відомих світових діячів, був перекладений англійською і французькою мовами.

- опис із сайту kovcheh.ua

 

7. «Ukrainian Castles and Palaces. Travel guide» від Саміт-книга

Завдяки команді MADEINUKRAINE, котра подолала тисячі кілометрів доріг і сотні годин досліджень, ми з вами можемо тримати в руках ще один цікавий путівник, виданий у 2020 році англійською мовою. У цьому виданні ми маємо змогу дізнатися більше про замки та палаци України, і як стверджує опис до книги, більшість із перелічених об’єктів стануть для читачів справжнім відкриттям. Книга складається зі 192-х сторінок розміру 115 х 175 мм та має м’яку палітурку.

– із магазину yakaboo.ua

 

8. «Ukraine. The Best. Cultural Space from A to Z» від Атлант ЮЕмСі

Це лімітоване видання, видане українською та англійською мовами, стане гордістю бібліотеки будь-якого українця та іноземця. Книга познайомить вас зі сто двадцять трьома особистостями, які були в авангарді мистецького життя нашої країни. Життєпис кожного героя на сторінках книги містить архівні фото, унікальні факти та авторські ілюстрації. Англійське видання датується 2017 роком, з м’якою палітуркою та розмірами 305 х 365 мм. Книга має 552 сторінки.

– із магазину yakaboo.ua

На сторінках цієї книги ви ближче познайомитеся з такими особистостями, як Лесь Подерв'янський, Кіра Муратова, Денис Матвієнко, Олександр Глядєлов та Валентин Сильвестров. Дізнаєтеся, у якому контексті розвивалися та співіснували такі напрями мистецтва, як кіно, фотографія, театр, література, арт та музика протягом останніх двадцяти п'яти років.

- опис із магазину yakaboo.ua

 

9. «Ukraine. Food and History» від їzhak

Розказуючи про культурні особливості тієї чи іншої країни не можна обійти стороною її кухню. Тим паче що в Україні їжа дуже різноманітна та роками отримує найвищі оцінки найвибагливіших критиків. У 2021 році видавництво їzhak випустило у світ справжній кулінарний путівник українською та англійською мовами, який вже отримав багато схвальних відгуків від українців і не тільки. Книгу “Україна. Їжа та Історія” за словами читачів названо найкращою з історії української кухні. У книзі 288 сторінок розміру 220 х 290 мм, палітурка тверда.

– із сайту yizhakultura.com

До книги увійшли науково-популярні тексти про історію національної кухні України, особливості регіональної кулінарної традиції та рецепти популярних страв. До роботи над рецептами було запрошено кухарів-професіоналів. Видання розкриває кулінарію України як частину нематеріальної культурної спадщини.Книжка розповідає про українську кухню як культурне надбання і частину нематеріальної спадщини України. Розкриває потенціал кулінарної дипломатії та вчить готувати страви, які закохують в Україну.

- опис із магазину yakaboo.ua

 

10. «Interior Design in Ukraine. Дизайн інтер’єру в Україні.» від CP Publishing

Вашій увазі видавництво CP Publishing представило другу книгу про інтер’єр в Україні з професійною подачою матеріалу одночасно українською та англійською мовами. Видана в 2021 році книга «ДИЗАЙН ІНТЕР’ЄРУ в Україні – 2 / Інтер’єрні рішення в житлових приміщеннях» – перше повноцінне видання про дизайн інтер’єру в житловій нерухомості в Україні. Раніше видавництво презентувало книги про дизайн комерційних просторів і предметний дизайн в Україні. Тож тепер досягнення вітчизняних бюро, студій і незалежних фахівців зібрані тематично в колекції книг із палітуркою. Книга складається з 400 сторінок розміру 200 х 250 мм, палітурка тверда.

– із сайту cp-publishing.com.ua

Книга є поєднанням різних проєктів, ідей та стилів. Українські дизайнери створюють стильні, функціональні простори з метою покращувати життя українців, роблячи його естетичним та комфортним. Окремої уваги заслуговують проєкти, натхненні історією, культурою, природою та традиціями ремесел України. У багатьох проєктах використовувалися матеріали та меблі українських виробників, які також висвітлені в книзі. Багато дизайнерів слідкують за останніми тенденціями та соціальними потребами суспільства і використовують екологічно чисті, стійкі або перероблені матеріали, що також відображено у виданні.

- опис із сайту cp-publishing.com.ua

 

P.S. Цей список не є вичерпним або повним, адже кожного року виходить все більше друкованих видань про Україну іноземними мовами.

Бережімо своє та розказуймо про красу та неповторність нашої Батьківщини!

Слава Україні! 🇺🇦

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...