Реклама

🎨 Мінкульт створив сторінку в Instagram про авангардну історію України

Čytaty latynkoju
🎨 Мінкульт створив сторінку в Instagram про авангардну історію України
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🎨 Мінкульт створив сторінку в Instagram про авангардну історію України
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Спеціально до першого в історії Дня Української Державності, який відзначається 28 липня, Міністерство культури України створило Instagram-сторінку «Авангардна історія України», передає The Village.

За словами міністра культури Олександра Ткаченка, цей проєкт допомагатиме Україні укріпити позиції як повноцінного члена Європейського Союзу. У рамках цього ж проєкту на площах міст Європи планують встановити інтерактивні інсталяції, які розповідатимуть про авангардну історію України.

Як пояснив очільник МЗС Дмитро Кулеба, авангард як тему проєкту обрали спеціально:

У боротьбі за визнання українського мистецтва у світі одну з головних ролей займає саме боротьба за український авангард, який росіяни традиційно намагалися апропріювати

Детальніше про цей напрям

Український авангард — це напрям модерного мистецтва, який сформувався у поєднанні європейського модернізму з традиціями народного мистецтва у 1910—1930 роках. Здебільшого ця течія представлена кубістами, футуристами та фовістами. Особливість цього напряму також полягає в тому, що він не обмежувався одним творчим стилем митців — були й поети, скульптори, режисери музиканти та інші. Дуже часто митці розмивали межі поміж формами творчості.

О. Богомазов. «Космос», 1910-ті.

Яскравими представниками українського авангарду є Казимир Малевич, Олександр Богомазов, Василь Єрмилов, Давид Бурлюк та інші. Олександр Архипенко взагалі вважається одним з основоположників кубізму в скульптурі, який був особливо популярний закордоном.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...