Реклама

📖 У Раді зареєстрували законопроєкт про заборону імпорту книжок з РФ та продажу вже ввезених

Čytaty latynkoju
unsplash.com
📖 У Раді зареєстрували законопроєкт про заборону імпорту книжок з РФ та продажу вже ввезених
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 📖 У Раді зареєстрували законопроєкт про заборону імпорту книжок з РФ та продажу вже ввезених
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Сьогодні, 13 червня, у Раді зареєстрували законопроєкт №7459, з яким пропонують заборону імпорту книжок з РФ та Білорусі, припинити продаж раніше ввезених книжок та майже повну заборону друку і ввозу творів громадян із заборонених країн.

Співавторами документа закону стали понад 50 депутатів з різних фракцій, серед яких є голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та його заступники.

Варто зазначити, що за законопроєктом ввіз книжок розповсюджуватиметься саме на громадян РФ, тобто якісь письменники як от Пушкін чи Достоєвський, можуть бути й надалі на полицях книгарень.

Також за документом передбачається, що книжки в Україні видаються українською мовою, мовами ЄС та корінних народів України. Іншими ж мовами можуть видаватися оригінальні твори, але не переклади.

Ця норма заблокує плани «русского міра» захопити наш книжковий ринок зсередини. Світова література включно з популярними книжковими новинками промовлятиме до наших читачів українською мовою або мовами оригіналу

Володимир В’ятрович, депутат партії «Європейська Солідарність»

Наразі законопроєкт мають ухвалити депутати у двох читаннях, після чого його має підписати президент й вже тоді документ стане чинним.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...