Реклама

💻 Як працювати на Chromebook тисячам українських учителів?

Опис особливостей роботи хромбуків, які дарує Google освітянам, а ще про сервіси й навчальні матеріали для ефективного використання комп'ютерів.
Čytaty latynkoju
💻 Як працювати на Chromebook тисячам українських учителів?
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 💻 Як працювати на Chromebook тисячам українських учителів?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Опис особливостей роботи хромбуків, які дарує Google освітянам, а ще про сервіси й навчальні матеріали для ефективного використання комп'ютерів.

Офіційний блог Google Україна повідомляє, що корпорація виділила 43 тисячі ноутбуків для українських учителів, йдеться саме про хромбуки. Розподілом обладнання буде займатися МОН України на основі поданих заявок від закладів освіти. Також освітяни можуть проходити онлайн-навчання від Google та безоплатно користуватися деякими функціями Workspace for Education до кінця року.

Вирішила поділитися, чим корисні саме такі комп’ютери і як ними скористатися учителям. Адже техніка — половина справи, а програмне забезпечення та сервіси — те, завдяки чому обладнання буде ефективним приноситиме користь як тим, хто навчає, так і тим, кого навчають.

Які переваги хромбуків?

Хромбук працює на базі операційної системи Google Chrome OS з хмарним сховищем, вбудованими продуктами Google та кількома рівнями безпеки. Ця операційна система орієнтована насамперед на роботу з вебсервісами. Тобто більша частина роботи на такому комп’ютері виконується у хмарі через Інтернет та у додатках з екосистеми Google.

Тож перше, що необхідно буде зробити на початку — це ввести свою електронну адресу на Gmail і пароль. Залежно від ситуації, одним ноутбуком може користуватися як один учитель, так й декілька.

Хромбуки загалом легші та компактніші у порівнянні з іншими ноутбуками, акумулятори Chromebook працюють щонайменше вісім годин. Запускається і вимикається Хромбук за лічені секунди. Виготовлені починаючи від 2017 року Chromebook підтримують програми Android, що доступні в Google Play Store. Ця функція дозволяє використовувати обмежені версії програми Microsoft Office.

Навчальні матеріали на mozaWeb, що підходять для Chromebook

Оскільки ці комп’ютери створені для роботи у вебсервісах, то навчальна система mozaWeb актуальна як ніколи. Адже через браузер можна отримати доступ до медіатеки та усіх інструментів, можна користуватися 3D-сценами, цифровими уроками, відео, презентаціями, книгами, електронними підручниками, посібниками та методичними рекомендаціями для учителів.

Навчальні ресурси на українському сервері ua.mozaweb.com — у відкритому доступі! Освітяни, діти та батьки можуть відкривати навчальні 3Д, сім сотень інтерактивних уроків, зображення, відео. Крім доступу на сайті, функціонал відкритий у програмі mozaBook на ОС Windows чи в мобільних додатках на Android. З початку повномасштабного вторгнення росії на Україну виробник програмного забезпечення Mozaik Education надав підтримку українським користувачам. Це дозволило учителям отримати доступ до електронних підручників та матеріалів, а дітям у різних країнах — доступ до навчання рідною мовою.

Відеоінструкція — як зареєструватися у системі та розпочати роботу:

Безоплатні освітні курси (базовий та спеціалізовані) з використання mozaBook і mozaWeb від компанії EdPro проводяться регулярно і дозволяють швидко та якісно освоїти навчальні інструменти:

  • 1300+ 3D-презентацій, які містять понад 5000 3D-моделей
  • Методичні посібники для учнів та вчителів
  • Електронні підручники та смартбуки
  • Інтерактивні книги
  • Цифрові уроки
  • Ігри, інструменти
  • Відео, зображення

Безплатними або мають версію з вільним доступом такі сервіси Google: Classroom, Docs, Forms, Slides, Jamboard, Meet є. Також створено чимало навчальних відео про те, як працювати з різними сервісами Google й поєднувати їх: вебінар для вчителів та відеоінструкції для учнів, як провести урок в Google Meet, як розмістити навчальні матеріали в Google Classroom, онлайн-дошка в Google Meet.
Можна додавати матеріали з різних навчальних програм, налагодити обмін домашніми завданнями та виконаними завданнями.

У таких екстремальних умовах під час війни українські вчителі волонтерять, допомагають внутрішньо переміщеним особам, які проживають в освітніх закладах, на весні ще й дистанційне навчання проводили. А зараз ще освоюють нові навчальні інструменти. Бо попереду тільки перемога України та максимально якісне навчання, відбудова усіх сфер життя.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...