Реклама

👀 ТОП-7 українських YouTube-каналів про російську пропаганду

Добірка YouTube-каналів, які щоденно допомагають боротися з російською пропагандою і створюють відео для українців під час війни.
Čytaty latynkoju
👀 ТОП-7 українських YouTube-каналів про російську пропаганду
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 👀 ТОП-7 українських YouTube-каналів про російську пропаганду
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Добірка YouTube-каналів, які щоденно допомагають боротися з російською пропагандою і створюють відео для українців під час війни.

Війна в Україні активізувала блогосферу. Російськомовні блогери почали вчити українську, а українці більше цікавитися вітчизняним відео. Ми підготували для вас добірку YouTube-каналів, які щоденно допомагають боротися з російською пропагандою і створюють відео для українців навіть під час війни. Залишайтеся у безпечному місці, влаштовуйтеся зручніше і гайда до перегляду! 

1. Телебачення Торонто

Команда тижневика “ґрати, песик, дужка, гривня, знак питання, долар, нуль” продовжує свою роботу. Нині дещо змінився формат подачі і стали частішими прямі ефіри, але головне залишається незмінним – іронічна форма подачі та аналіз головних новин.

2. Кучерявий

Відео виходять в рамках національного телемарафону, а сам канал було орієнтовано на протидію російській пропаганді та наративам. Автор проєкту – телеведучий Віктор Дяченко, який паралельно розвиває освітній проєкт “Українська мова”. Нині постійно розповідає та аналізує ситуацію в рубриці “Що там на болотах?”.

3. Твоя підпільна гуманітарка

Канал з якісними відео про культуру, мистецтво і мову нині не обходять стороною і теми дерусифікації та пропаганди.

4. Tokar.ua

Автор проєкту Назар Токар також є адміністратором української Вікіпедії. Блог присвячено декільком темам (астрологія, історія, медицина, технології, Вікіпедія). Нині “простими словами про складне” Назар також розповідає про новини та російську пропаганду.

5. STERNENKO

Активіст і громадський діяч Сергій Стерненко регулярно публікує відео з викриттям дій росії проти України, розглядаючи головні наративи пропаганди.

6. Yanina Sokolova

Саркастично і сміливо продовжує знімати відео на актуальні теми про новини в Україні та політичні процеси телеведуча Яніна Соколова. У відео розповідає про фейки, що поширює росія.

7. імені Т.Г. Шевченка

Українські письменники брати Капранови знімають відео на тему історії України (УПА, ОУН, Козаки, Прапор, Герб, Гімн, Бандера, Шухевич, Міхновський, Атило, Сірко, Шевченко). останнім часом ще й у контексті розвіювання міфів радянської історії.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...