Реклама

🖼 Картину Марії Примаченко з «чорнобильської серії» подарували Фонду Сергія Притули

Незабаром її продадуть для допомоги ЗСУ
Čytaty latynkoju
🖼 Картину Марії Примаченко з «чорнобильської серії» подарували Фонду Сергія Притули
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🖼 Картину Марії Примаченко з «чорнобильської серії» подарували Фонду Сергія Притули
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Незабаром її продадуть для допомоги ЗСУ

Робота Марії Примаченко допомагатиме українській армії. Благодійний Фонд Сергія Притули проведе аукціон картини «Квіти виросли коло четвертого блока» 1990 року з приватної колекції. Твір Фонду передали колекціонери Ігор Понамарчук та Дар’я Добріян, які зараз волонтерять. Невдовзі Фонд Притули продасть картину, щоб виручити кошти на допомогу нашим захисникам і захисницям у Збройних Силах України.

 

Волонтер-водій штабу Притули, а в мирному житті колекціонер Ігор Понамарчук подарував Фонду картину з сімейної колекції – «Квіти виросли коло четвертого блока» з серії робіт художниці Марії Примаченко, присвячених Чорнобильській трагедії.

Директорка приватного музею «Духовні скарби України», дружина Ігоря Дар’я Добріян розповіла, що їхня родина ніколи б не продавала цей твір, якби не війна. Зусилля професіоналів з різних сфер суспільства зараз мають іти на допомогу армії в боротьбі проти росії, адже саме ЗСУ — наші найкращі колекціонери перемоги.

Родина Марії Примаченко підтримала благодійний аукціон і вже відмовилася від роялті з продажу картини на користь Збройних Сил України. 

Саме цю картину Примаченко обрали для збору коштів на ЗСУ через символічну назву «Квіти виросли коло четвертого боку». Під час спроби наступу на Київ з півночі російські окупанти зайшли у Чорнобильську зону і рили окопи в рудому лісі та біля четвертого енергоблоку, де ґрунт все ще радіоактивний. Крім того, російські війська розбомбили краєзнавчий музей з роботами Марії Примаченко в Іванкові на півночі Київщині.

«Я особисто двома руками за, щоб творчість Примаченко пішла на те, щоб ми бомбили орків. Мистецтво теж за Україну. Мистецтво теж каже: Слава ЗСУ!», — розповів Сергій Притула.

Допомагати з продажем картини буде відомий аукціонний дім «Дукат».

Триватиме аукціон з 29 квітня до 5 травня 2022 року.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...