Реклама

📧 В Японії запустили віртуальну виставку email-спаму — можна надіслати свої зразки

Čytaty latynkoju
📧 В Японії запустили віртуальну виставку email-спаму — можна надіслати свої зразки
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 📧 В Японії запустили віртуальну виставку email-спаму — можна надіслати свої зразки
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Японська телекомунікаційна компанія NTT DoCoMo запустила вебсайт JunkEmailExhibition, який зібрав у собі найпоширеніші зразки шахрайських листів, що можуть прийти на електронну пошту. Проєкт має на меті попередити користувачів про небезпеку оманливих повідомлень, а також розповісти про методи боротьби з ними.

Сайт показує інтерфейс мобільного поштового клієнта. Приклади фішингових листів, що здатні перехопити та викрасти дані користувача, розділені на кілька категорій. У них містяться повідомлення від магазинів, банків, мобільних операторів та інших компаній, які лише вдають із себе справжні сповіщення.

Інтерфейс меню категорій

Приклади таких листів показують, як шахраї намагаються викрасти дані неуважного користувача, видаючи себе за представників відомих компаній чи сайтів. У таких повідомленнях мова йде про начебто проблеми з оплатою чи про інші питання, що вимагають негайного втручання. Проте усі посилання, на які просять натиснути, щоб розв’язати проблему, ведуть на фішингові сторінки — там і викрадають дані.

Приклади фішингових листів начебто від справжніх банків

Сайт показує не лише зразки шахрайських повідомлень, але й застереження, в яких пояснюють, чим може бути шкідливий подібний лист-звернення, і як не стати жертвою обману. Мета виставки — показати найсумнівніші практики шахраїв, щоб якомога більше людей могли з легкістю визначати їх та без вагань відправляти такі листи у кошик.

Колекцію найпопулярніших фішингових листів компанія збирає разом з користувачами твіттеру. До 18 березня можна надіслати свої зразки сумнівних електронних листів з хештегом #JunkEmailExhibition. Компанія також планує винагородити випадкових щасливчиків віртуальною валютою: для цього не потрібно вводити номер та код зі зворотної сторони банківської карти, а просто ретвітнути пост з оголошенням про цю акцію.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...