Реклама

🚀 Метавсесвіт, психоделічне мистецтво й естетика 2000-х: креативні тренди 2022 за версією Depositphotos

Міжнародна контент-платформа разом випустила щорічний прогноз креативних тенденцій.
Čytaty latynkoju
🚀 Метавсесвіт, психоделічне мистецтво й естетика 2000-х: креативні тренди 2022 за версією Depositphotos
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🚀 Метавсесвіт, психоделічне мистецтво й естетика 2000-х: креативні тренди 2022 за версією Depositphotos
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Міжнародна контент-платформа разом випустила щорічний прогноз креативних тенденцій.

Проєкт «Креативні тренди 2022: поєднання майбутнього та минулого» досліджує стилі, теми та явища, що впливатимуть на креативну комунікацію, а також чого очікувати брендам і авторам контенту наступного року.

Метавсесвіт і повне імерсивне занурення стануть ключовими напрямами у креативній комунікації. Диджитал-простір набуде ще реалістичнішого вигляду за допомогою технологій AR та VR. Продумані до дрібниць 3D-елементи й моушн-графіка дозволять вивести інтерактивність на новий рівень: створити ще більший ефект присутності завдяки якісній аудіовізуальній і тактильній взаємодії. Стрімко розвивається генеративна музика, за допомогою якої бренди й креатори зможуть надати своїй аудиторії гіперперсоналізований досвід: фонові треки у креативних проєктах, на сайтах і у застосунках адаптуватимуться до вподобань або настрою користувача.

Разом із цим знову набирають популярність грайливі й сміливі мотиви 70-х, експерименти з психоделічним мистецтвом у диджитал-сфері. Ностальгія за 2000-ми мотивує авторів контенту використовувати пастельні палітри кольорів, у дизайні й фотографії з’являться ретрофутуристичні мотиви з глянцевим ефектом або плівковою обробкою.

Загалом, 2022 рік, за словами Depositphotos, рік контрастів, у якому майбутнє йде пліч-о-пліч з минулим. Така двоїстість – потужний інструмент у руках креаторів, що дає можливість побачити нові перспективи й надихає на унікальні проєкти. Щоб обґрунтувати треди, контент платформа зібрала дані зі своєї бібліотеки, які показують зростання попиту певні тематичні запити. Наприклад, кількість пошукових запитів «AR-логотип» та «Щирі обличчя» зросла на 742% та 383% відповідно, у порівнянні з попереднім роком. Крім того, до співпраці залучили міжнародних експертів, таких як: 99designs від Vista, We Are Social, Dogstudio, Mubert Inc, Фройо Там (Y2K Aesthetic Institute), Interwoven Design Group, Synchrodogs.

8 креативних трендів 2022 року

Метавсесвіт

У 2022 році диджитал-простір набуде ще реалістичнішого вигляду за допомогою технологій AR та VR. Дизайнери частіше використовуватимуть продумані до дрібниць 3D-елементи й моушн-графіку, що дозволить вивести інтерактивність на новий рівень. Щоб аудиторія могла ще сильніше відчути ефект присутності, креатори доповнюватимуть свої проєкти атмосферною музикою та імерсивними звуками.

depositphotos.com

Психоделічне мистецтво

У 2022 році автори контенту в усьому світі обиратимуть грайливі, сміливі мотиви 70-х. У графічному дизайні будуть популярні голографічні й зернисті фони, складні абстракції, насичені поєднання яскравих або контрастних кольорів і різноманітні інтерпретації психоделічних штрихових рисунків.

depositphotos.com

Генеративна музика

В останні кілька років всі наші онлайн-взаємодії з музикою відбувалися за участю штучного інтелекту. Це вплинуло на те, як ми споживаємо контент. Процес прийняття рішень суттєво спростився завдяки рекомендаціям на основі нашої історії пошуку, настрою чи вподобань.

У найближчому майбутньому штучний інтелект також сильно вплине на контент-продакшн. Бренди й креатори зможуть надати своїй аудиторії гіперперсоналізований досвід, оскільки створення музики за допомогою ШІ стане економічнішим і швидшим. Фонові треки на сайтах і в застосунках будуть адаптуватися до вподобань або настрою користувача. У креативних проєктах, кампаніях і рекламі часто використовуватимуть персоналізовані саундтреки, що дозволить створити інтерактивнішу реальність.

depositphotos.com

Естетика 2000-х

Міленіали й покоління Z – найчисельніші й найзаможніші покоління сьогодні – захоплені естетикою 2000-х, яка дарує відчуття щастя й безтурботності на кшталт тих, що вони відчували у дитинстві або підлітковому віці. Ця загальна ностальгія мотивує авторів контенту використовувати пастельні палітри кольорів з рожевим, жовтим, зеленим і синім відтінками. У дизайні й фотографії з’являться ретрофутуристичні мотиви з глянцевим ефектом або плівковою обробкою.

depositphotos.com

Наукова нефантастика

Космічні форми, ілюстрації надрозумних роботів і обладнання для міжпланетних подорожей, а також темні відтінки та металеві текстури допоможуть створити новий вимір у креативних проєктах. Такий дизайн не лише приверне увагу аудиторії, але й змусить замислитися, що чекає на нас в майбутньому і як ми можемо покращити його сьогодні.

depositphotos.com

Час любові до себе

У 2022 році бренди переглянуть стиль комунікації, щоб проявляти більше підтримки й любові відносно своєї аудиторії. Фотографи вибиратимуть прості композиції, мінімалістичні колірні рішення й автентичний антураж, що показує продукти, послуги або події у реальному контексті. Такий підхід дозволить брендам і творцям контенту не тільки заслужити довіру аудиторії, але й долучитися до важливої місії – розвитку здорового й щасливого суспільства.

depositphotos.com

Мистецтво скролітелінгу

В найближчі місяці креатори експериментуватимуть з різними елементами – від асиметричних макетів і паралакс-скролінгу до величезних шрифтів та 3D-моушн. Щоб надати динаміки й створити ще більший ефект занурення на сайтах, дизайнери використовуватимуть hero-відео, атмосферні аудіотреки й звуки. Але головна умова для успішного скролітелінг-проєкту – короткий час завантаження й унікальна історія, що буде близькою для читачів.

depositphotos.com

Імерсивний світ

3D-реклама, AR-фільтри й лінзи для шопінгу дають можливість будь-якому власнику смартфона взаємодіяти, тестувати або кастомізувати продукт перед онлайн-покупкою. Бренди, що прагнуть вийти за межі соцмереж, можуть спробувати імерсивні диджитал-кампанії. Тривимірна анімація і моушн-графіка, а також такі прийоми, як змінена перспектива, дозволять їм створити 3D-ілюзії й вразити глядачів.

depositphotos.com

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...