Реклама

🍝 Книга про науку і мистецтво смаку

"Формула смаку" від молекулярного біолога та кулінара Ніка Шарми, який розбере смак на окремі складники.
Čytaty latynkoju
🍝 Книга про науку і мистецтво смаку
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🍝 Книга про науку і мистецтво смаку
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
"Формула смаку" від молекулярного біолога та кулінара Ніка Шарми, який розбере смак на окремі складники.

Книга “Формула смаку” поділена на кілька частин, відповідно до смакових акцентів: гіркота, яскравість, солоність, солодкість, кислота, гострота. Для Ніка Шарми смакоароматичний букет — складне явище. Це емоції, вигляд, звук, текстура, аромат і смак страв. Автор наводить більш ніж 100 рецептів із різних країн світу, які може приготувати кожен відповідно до власних вподобань. Книга має неперевершене візуальне оформлення: більш ніж 150 смачних фотографій (деякі з них автор зробив за допомогою мікроскопу) доповнені кольоровими ілюстраціями художника Матео Ріви.

Нік Шарма автор блогу A Brown Table, що був відзначений нагородами і дописує для сайту Serious Eats. Його освіта молекулярного біолога допомагає краще усвідомлювати, як люди сприймають страви. Відтак, книга “Формула смаку” ― це своєрідне поєднання науки і мистецтва. Як розповідає сам Нік Шарма: «Я досліджую різноманітні складові смаку: наші емоції, які вступають в гру, коли ми готуємо і їмо, як наш зір взаємодіє із кольорами і формами їжі, як звуки впливають на наше сприйняття страв, важливість текстур і ароматів». Він розуміє, що не кожна людина може одразу ж приготувати складну страву, тому детально описує кожен крок готування. Наприклад, індокитайські та ф’южн-творіння Ніка Шарми справді захоплюють: рецепти легко прописані і їм приємно слідувати. Креветки Гоа, оливкове і томатне пулао із розділу «Яскравість» змушують задуматися про баланс кислоти, солодкості та гостроти із перцем чилі у страві. Книга “Формула смаку” відправить вас у захопливу мандрівку світом кулінарії. Це допоможе вам почуватися впевненіше на кухні, тому що, врешті-решт, ви дізнаєтеся, як працює смакоароматичний букет, і матимете з цього користь.

Видання The New York Times назвало цю книгу однією з найкращих книг рецептів 2020-го року, отже уся інформація у ній актуальна та сучасна. Оглядач Food & Wine так відгукувався про рецепти із “Формули смаку”: «Усе, до чого торкається Нік Шарма раптово стає більш смачним. Я би сказав, що це магія. Проте ви і так знаєте, що це наука. І Нік Шарма достатньо щедрий, щоб поділитися своїми знаннями». Отже, завдяки книзі українською від видавницва ArtHuss читачі зможуть розширити свої смакові горизонти і окрім дерунів чи олів’є на святковому столі з’являться ще й нові екзотичні страви.

Книга “Формула смаку” надихне фірмовим стилем фотографій Ніка Шарми, поглибить знання про смаки і буде корисною як домашнім кухарам, так і досвідченим шефам. Видання вже доступне для попереднього замовлення зі знижкою на сайті видавництва:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...