Реклама

❄️ 20 прикладів креативних новорічних кампаній: надихаємося ідеями брендів

В статті ви знайдете десятки прикладів оригінальних кампаній від Apple, Microsoft, Airbnb та інших популярних брендів.
Čytaty latynkoju
❄️ 20 прикладів креативних новорічних кампаній: надихаємося ідеями брендів
  1. Головна
  2. Креатив
  3. ❄️ 20 прикладів креативних новорічних кампаній: надихаємося ідеями брендів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В статті ви знайдете десятки прикладів оригінальних кампаній від Apple, Microsoft, Airbnb та інших популярних брендів.

1. Google: Санта-трекер

Google відомий своїм креативним підходом до знаменних дат. Від тематичних заставок до днів народження відомих людей до дудла та міні-ігри, приурочених до початку Олімпіади. І новорічні свята не стали винятком. Google запустив Santa Tracker — міні-сайт для розваги всієї родини.

На сайті можна:

  • зіграти у навчальні ігри;
  • вивчити основи програмування;
  • пройти вікторину;
  • почитати оповідання;
  • дізнатися святкові традиції народів світу та останні новини про Санта-Клауса;
  • помалювати.

Є навіть посібник про те, що можна знайти в «селі Санта-Клауса», яке зображує сайт. Ресурс у тому числі може підключатися до Google Home. Якщо спитати «Де Санта?», сайт покаже, де чарівний старий мандрує прямо зараз. Саме тому проект названий «трекером».

2. Apple: полегшує життя під час відпустки

У своїй різдвяній кампанії Apple чудово впорався із двома найважливішими завданнями маркетингу. По-перше, чітко окреслив «болі» користувачів під час відпустки та запропонував їх вирішення. А по-друге, показав дуже життєву та знайому всім історію — у якій майже кожен впізнає себе та близьких.

У ролику показано, як сім’я вирушає в інший кінець країни, щоб відвідати рідних. Довгі збори, галасливі сварки маленьких сестер, стомлюючий переліт. Apple показує, що це набагато простіше пережити, якщо вчасно дати дітям гаджет. Ролик закінчується зворушливою сценою, де дідусеві дарують iPad. І на ньому вся родина дивиться колажі зі старих знімків та відео, де зображена бабуся, якої вже немає — а напис над загальним сімейним фото говорить: «Але ми все ще разом». Ролик закінчується закликом «Зробити чиєсь свято».

3. Next: окрема сторінка для новорічної пропозиції

Бренд одягу Next на Новий рік та Різдво традиційно створює окрему посадкову сторінку. Ця ідея може здатися очевидною — але в українських брендів вона зустрічається не так часто, тому саме час взяти її на озброєння. Також компанія крутить рекламу за «новорічними» запитами.

Якщо хочете зробили, як Next — подумайте, які ваші товари можуть бути затребувані до Нового року. І зберіть їх на окремій посадковій сторінці зі святковим дизайном. У Next це виглядає так: різдвяні товари для дому, декор, ялинкові іграшки, рослини, свічники і т.д.

Може здатися, що така тактика підходить виключно для компаній B2C, які продають декор, товари для дому або одяг. Але це не так. Наприклад, ми в Ringostat пішли тим же шляхом і реалізували окрему сторінку зі святковою тематикою.

Щоб наголосити на новорічній атмосфері, ми зробили лендинг у стилі фільму «Один вдома», який всі знають і люблять. Щоб провести паралелі між ним та нашою платформою, ми показали, як телефонія, колтрекінг та наскрізна аналітика можуть захистити бізнес наступного року. Від гіпотетичних Марва та Гаррі, які «крадуть» у компаній прибуток. Як, наприклад, пропущені дзвінки, вкладення бюджету в кампанії, які не працюють та інше.

4. Coca-Cola: давайте те, що можете тільки ви

Ролик від канадського підрозділу Coca-Cola — ще один приклад зворушливої ​​реклами, яка торкається теми сім’ї. Адже, Новий рік — насамперед, сімейне свято. Ролик закликає не гнатися за дорогими подарунками, а зробити приємне близьким, перебуваючи з ними поряд на Різдво та Новий рік.

Батько маленької дівчинки пробирається через джунглі, перепливає крижані океани, їде гірськими дорогами у вантажівці зі худобою. І все заради того, щоб доставити Санті листа від своєї доньки. Але коли чоловік, нарешті, потрапляє до чарівного будиночка, то бачить табличку «Закрито на Різдво». Батька виручає вантажівка Coca-Cola, яка привозить його додому. Виявляється, це й був найбажаніший подарунок — дівчинка просила Санту, щоб тато був удома на свята.

5. LEGO: нова ініціатива для батьків

Всесвітньо відомі конструктори запустили новорічне промо, яке вирішило одразу три завдання:

  • принесло користь потенційним покупцям;
  • зібрало кошти на благодійність;
  • допомогло розповісти про бренд широкій аудиторії.

Кампанія BuildtoGive спонукала батьків більше грати з дітьми. Наприклад, можна створити різдвяну прикрасу з кубиків та поділитися нею у соціальних мережах, використовуючи хештег #BuildtoGive. За кожен шер LEGO дарувало набір дитині у лікарні, центрі для безпритульних чи дитячому будинку. Ця різдвяна ініціатива продовжує набирати обертів щороку. Компанія LEGO навіть присвятила цій ініціативі мікросайт.

У результаті було понад 10 000 постів у Instagram, де вказано хештег кампанії. А у 2020 році LEGO випустили нову різдвяну рекламу, яка показує світ конструкторів «зсередини» та розповідає, як дати волю своїй творчості.

6. МакДональдс: не такий вже й секретний Санта

Ретельно продумана кампанія #NotSoSecretSanta починалася з білбордів, які імітували упакований подарунок:

Потім у соцмережах з’явився заклик тегати друзів та членів сім’ї, які потім могли виграти подарунки:

7. Budweiser: за відповідальну поведінку на новорічні свята

Водіння у нетверезому вигляді — велика проблема на свята, і пивні бренди добре про це знають. Budweiser використовував Різдво як інфопривід, щоб:

  • показати, що піклується про свою аудиторію;
  • прорекламувати безалкогольне пиво — його вживання ніяк не відбивається на керуванні.

Один із слоганів кампанії говорить, що «Мудрі чоловіки не водять, коли п’ють», і пропонує звернути увагу на максимально нешкідливий напій:

Схожим шляхом пішов і Heineken, але вони просто наголосили на застереженні. На їхньому креативі видно, що Санта перекинувся б і розгубив би всі подарунки, якби «водив» сани напідпитку.

8. Airbnb: наголошує на цінності свят, але без звичної атрибутики

Airbnb доводить, що новорічна реклама не обов’язково повинна включати ялинку, гірлянди, подарунки і таке інше. Ролик показує, як господарі всього світу відчиняють двері для мандрівників у святкові дні. Компанія наголошує на масштабності та згуртованості «сім’ї» Airbnb — зараз це 4 млн домовласників з різних країн.

Ця реклама по-справжньому космополітична. Адже далеко не у всіх країнах люди святкують Новий рік із типовою атрибутикою цього свята. Глядач подорожує разом із героями ролика із США до Японії, із Кенії до Нової Зеландії, із Бразилії до Іспанії.

9. Land Rover та Volkswagen: новорічна реклама для автотематики

Може здатися, що автотематика дуже мало пов’язана з Новим роком та Різдвом. Але відомі бренди все одно знаходять привід, щоби привернути до себе увагу в цей час.

По-перше, таки є люди, для яких автомобіль цілком може стати подарунком на Новий рік. Саме на них орієнтовано креатив від Volkswagen. Він показує, що навіть Санта подумує відмовитися від оленів на користь нової моделі автомобіля.

По-друге, можна орієнтуватися і на аудиторію з нижчим чеком. Наприклад, рекламувати зимову гуму або запчастини, які можуть стати в нагоді взимку. Таким шляхом пішов Land Rover — реклама пропонує переконатися, чи екіпірована ваша автівка до водіння по снігу:

10. Microsoft: дарує радість

Microsoft неодноразово запускали оригінальні святкові кампанії, у яких віртуозно вшита реклама їхніх продуктів.

Наприклад, ролик за 2020 починається невесело. Ніхто з господарів не звертає уваги на собаку: хтось грає у Xbox, а хтось бере участь у онлайн-колі. Зневірившись, тварина бере свого друга-пса з сусіднього будинку і вирушає в захоплюючу подорож можливостями Microsoft. Друзі літають на літаку в грі, беруть участь у колах, катаються по тому самому зеленому лужку на заставці Windows. Ось тільки виявляється, що псові це все наснилося.

А ролик за 2018 рік показує дружбу та згуртованість компанії дітей, які грають у приставку на новорічні канікули. Головна ідея ролика: «Коли кожен грає, виграють усі»:

11. IKEA: гумор та старт продажів задовго до свята

Товари для дому та інтер’єру — буквально створені для того, щоб активно просуватися на Новий рік та Різдво. Але IKEA «готує сані влітку», тож одна з їхніх кампаній розпочалася ще 19 жовтня. Такий ранній старт творчо обігрується на креативах — ялинка ще не виросла, але на ній вже прикраса від IKEA:

У відеорекламі IKEA часто вдається до гумору. Яскравий приклад — новорічний ролик, який закликає британців не відчувати сором щодо свого будинку. І сміливо запрошувати друзів, щоби відсвяткувати разом.

У рекламі інтер’єрні іграшки оживають та вказують господарям на те, що будинок виглядає надто жахливо, щоб когось кликати у гості. Причому роблять вони це у форматі реперської пісні, тому ролик дуже динамічний. У результаті сім’я збирається з силами та змінює інтер’єр, звичайно, за допомогою товарів IKEA.

12. Starbucks: спеціальна святкова пропозиція

Відома мережа кав’ярень на Різдво випускає окрему серію червоних святкових стаканчиків. Також розпочинаються експерименти з оформлення і самих напоїв — їхня верхівка має нагадувати ялинку:

Також компанія завжди пропонує поділитися в соцмережах фото зі святковими напоями та спеціальними хештегами. Якщо тегнути когось із друзів чи близьких на такому фото, то він може виграти подарункову картку Starbucks. Для бренду це підвищення обізнаності, а для людей — чудова нагода зробити вдалий подарунок. Адже каву люблять практично всі, а безкоштовну — тим більше.

13. Amazon: шоу має продовжуватися

Новорічний ролик від Amazon — приклад того, як сильно виглядає реклама, коли великий бренд піарить себе максимально скромно. А не намагається продати десятки товарів із перших же кадрів відео.

Героїня ролика — балерина, яка довго готувалася до новорічного шоу і була щаслива, що її обрали як виконавицю. Але настала пандемія, і шоу скасували. На щастя, на допомогу приходить молодша сестра героїні — вона влаштовує захід поряд із багатоквартирним будинком. Всі мешканці радо спостерігають танець балерини, а рекламує Amazon у цьому ролику лише ліхтар. Така маленька деталь, але саме за її допомогою мешканці будинків можуть насолоджуватися шоу.

14. Tide: вирішує проблеми, які супроводжують свята

Tide допомагає зробити так, щоб Різдво залишалося справді «білим» — як співається у відомій пісні. Адже під час свят ваш одяг та скатертини постійно ризикують. Tide у своєму креативі підкреслює, що з ним жодні плями не страшні:

15. Disney: Від нашої родини до вашої

У мультиплікаційному ролику Disney наголошується на наступності поколінь. І одночасово те, що медіа-гігант та його популярні символи на ринку вже давно. Ролик переносить нас у 1940 рік, де маленькій дівчинці дарують плюшевого Міккі Мауса. 2005 року героїня — вже бабуся, яка підносить іграшку на новий рік онучці.

Згодом дівчинка підростає, і Міккі Маус їй вже не цікавий. Але юна героїня таки розуміє, яку роль грала іграшка для бабусі. Спустившись уранці у вітальню, старенька бачить прикрашену кімнату і отримує від онуки подарунок — відреставрованого Міккі Мауса.

16. Zara: допомагає вибрати подарунки

Багато людей точно не знають, чому будуть раді їхні близькі, тож ламають голову, що подарувати. А ще можна не вгадати, і друг або член сім’ї буде розчарований, хоча може не подати і виду. Полегшіть вибір вашим клієнтам — і вони обов’язково будуть вдячні.

Наприклад, так робить бренд Zara. Компанія збирає свої товари у тематичних гайди з подарунками. Посилання на них Zara публікує не тільки в соцмережах, а й знімає відео. Ви можете вчинити так само, зробивши добірку сюрпризів для всієї родини, жінок, чоловіків, дітей і навіть вихованців:

17. KitKat: навіть Санті потрібна перерва

KitKat вже кілька разів змінював свій слоган, але він завжди так чи інакше обертається навколо теми перерви. У новорічній рекламі бренд показує, що така перерва потрібна навіть Санті. Який уже добряче видихнувся, намагаючись вчасно доставити подарунки мешканцям усієї землі.

Мінімалістичний ролик KitKat кардинально відрізняється від усього, що ви бачили вище. У ньому немає ні подарунків, ні сніжинок, ні сентиментальних сімейних сцен — взагалі нічого немає, окрім білого екрану. Спокійний голос на фоні пропонує відпочити від різдвяної метушні і просто зробити перерву. Зрозуміло, з’ївши KitKat.

18. Air Canada: подорож додому

Люди нерідко зустрічають Новий рік далеко від рідної оселі — і не завжди тому, що їм того хочеться. Air Canada у своєму ролику закликає до почуття туги по дому, яке напередодні свят стає особливо гострим.

Ролик починається у лондонському пабі, де часто збираються етнічні канадці. Туди заходять два пілоти цієї авіакомпанії і починають розпитувати людей, чи ті сумують за домом. Багато хто зізнається, що з радістю полетів би до Канади, але зараз не може собі цього дозволити. У результаті пілоти дарують усім відвідувачам паба квитки на батьківщину та назад. Це викликає радісні крики та навіть сльози щастя.

Ця ініціатива також викликала великий відгук у соцмережах компанії. Люди пишуть, що навіть плакали, побачивши ролик:

Greenpeace: з думкою про майбутнє

Серед брендів зараз дуже популярна турбота про кліматичну ситуацію. Patagonia, Lush та сотні інших компаній будують свою стратегію навколо меседжу про усвідомлене споживання. Тому не обов’язково бути Greenpeace або іншою подібною організацією, щоб торкатися цієї теми. Але в них можна багато чого повчитися на прикладах креативів, які викликають сильні емоції.

Чого тільки вартий сніговик у скляній іграшці, який розтанув через глобальне потепління:

Або будинок Санти, Північний полюс, який із засніженої рівнини перетворився на океан, де плавають залишки айсбергів. А серед них пізнавана червоно-біла шапка. Організація закликає врятувати батьківщину чарівника:

20. Durex: у Санти знайдуться подарунки і для «неслухняних»

Новий рік вважається насамперед святом для дітей, але бренди з «дорослої» тематики теж не втрачають нагоди попіаритися в цей час. І тут важко обійти увагою Durex, котрий, незважаючи на специфічну нішу, завжди творчо підходить до просування. І часто потрапляє у західні добірки найкреативнішої реклами.

Їхні новорічні активності теж не стали винятком. Наприклад, одна кампанія закликала «пакувати подарунки, щоб отримати від них більше задоволення». А один із креативів стверджує, що Санта приготував сюрприз навіть для тих, хто був неслухняним цього року.

Ми навели 20 прикладів, які наочно показують, що немає таких ніш, для яких Новий рік не підходить як інфопривід. Неважливо, що ви продаєте — автомобілі або авіаквитки, одяг або фаст-фуд. Для всього можна знайти свій оптимальний креатив та посил. Головне, не відмовлятися від ідеї запустити активність на Новий рік, навіть не спробувавши.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...