Реклама

⚙️ Триває черговий етап проекту Pinsel.Munich

ми оцифровуємо 8 творів Йогана Георгія Пінзеля, які перебувають в колекції Баварського національного музею.
Čytaty latynkoju
⚙️ Триває черговий етап проекту Pinsel.Munich
  1. Головна
  2. Креатив
  3. ⚙️ Триває черговий етап проекту Pinsel.Munich
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
ми оцифровуємо 8 творів Йогана Георгія Пінзеля, які перебувають в колекції Баварського національного музею.

Триває черговий етап проекту «Pinsel.Munich» — ми оцифровуємо 8 творів Йогана Георгія Пінзеля, які перебувають в колекції Баварського національного музею.

Оцифрування цих об’єктів дозволить не лише стати на крок ближче до зібрання усієї спадщини майстра в одному місці – віртуально на сайті https://pinsel-ar.com/, але й дасть новий поштовх дослідженню творчого стилю митця, процесу створення скульптур, а також кращого розуміння, звідки взявся і де вчився Пінзель, про життя якого до його появи в Україні нічого не відомо.

Поїздка та сканування боцетто Йогана Георгія Пінзеля стали можливими завдяки міжмузейній співпраці Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького та Баварського національного музею у партнерстві з громадською ініціативою My Future Heritage, Громадською організацією 17 та HALLE 6. Проект реалізується за підтримки House of Europe, при сприянні Міністерства культури та інформаційної політики України та  Генерального консульства України в Мюнхені.

Довідка:

Проект «Pinsel.Munich» є масштабованим міжнародним розвитком цифрової ініціативи Pinsel.AR, що має на меті переосмислення унікальної мистецької спадщини скульптора Йогана Георгія Пінзеля, який жив та творив на території сучасної України в 18 столітті.

Метою проекту є представити міжмузейну скульптурну спадщину Йогана Георгія Пінзеля доступною, цікавою та актуальною за допомогою новітніх засобів доповненої реальності. Уся інформація є у відкритому доступі на сайті (http://pinsel-ar.com) та мобільних додатках іОS та Android.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...