Реклама

🤔 Про самотність та самогубство говоритимуть голосно, але мовчки: вистава фізичного театру POSLUKH

Прем'єра відбудеться вже цього жовтня в Театрі драми і комедії на лівому березі Дніпра
Čytaty latynkoju
🤔 Про самотність та самогубство говоритимуть голосно, але мовчки: вистава фізичного театру POSLUKH
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🤔 Про самотність та самогубство говоритимуть голосно, але мовчки: вистава фізичного театру POSLUKH
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Прем'єра відбудеться вже цього жовтня в Театрі драми і комедії на лівому березі Дніпра

2 та 3 жовтня в Театрі драми і комедії на лівому березі Дніпра відбудеться прем’єра вистави фізичного театру POSLUKH режисерки Христини Слободянюк.

Табуйованість таких тем як самотність, смертність, сенс буття, які підіймаються виставою, призводить до того, що певна частина людей не знаходять свого місця в цьому світі. Зрештою ми маємо суху статистику Всесвітньої організації охорони здоров’я, яка свідчить про те, що кожні 40 секунд у світі одна людина завершує життя самогубством. 700 000 людей щороку відмовляється від життя. Україна посідає 14 місце в міжнародній статистиці схильності населення до суїциду.

POSLUKH — це вистава, на межі фізичного та метафізичного театру. Це три історії, що відбуваються паралельно у трьох ізольованих просторах: кімнатах, вимірах, поняттєвих системах. Три персонажі — особа, свідомість та дух — потрапляють в однакові умови, одночасно проживають трансформацію зовнішніх та внутрішніх конфліктів. Від кризи віри та духовності до відсутності вибору “бути чи не бути”. Від девальвації людини як особистості до усвідомлення абсурдності власного буття. Від відношення до світу як багаторівневої системи до пошуку власного поняття свободи.

Це буде розповідь, розказана тілами, а не словами. Приходьте, прислухайтесь.

Творче об’єднання “2/8” почало роботу над ідеєю вистави весною 2019 року — з двотижневого та тоді добровільного відчуження двох українських мисткинь Христини Слободянюк та Іри Титаренко. Об’єктом їх дослідження були відносини митця та суспільства, а також питання абсурдності буття та неможливості порозуміння між людьми, що призводять до почуття самотності та нерідко самогубства.

В жовтні 2021 році за продюсування від proto produkciia та фінансової підтримки Українського культурного фонду буде створена фізична вистава «Poslukh», а також онлайн щоденник вистави, що висвітлюватиме найінтимніші моменти спільноти митців у процесі творення.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...