Реклама

😲 Ніхто не острів: АртПоле прокладає мистецькі стежки на півострів

Все це - в рамках в рамках нового проєкту “Крим. Третій вимір”. Все це — цитуючи англійського поета-метафізика Джона Донна.
Čytaty latynkoju
😲 Ніхто не острів: АртПоле прокладає мистецькі стежки на півострів
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 😲 Ніхто не острів: АртПоле прокладає мистецькі стежки на півострів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Все це - в рамках в рамках нового проєкту “Крим. Третій вимір”. Все це — цитуючи англійського поета-метафізика Джона Донна.

No man is an island entire of itself; every man 

is a piece of the continent, a part of the main.

Після анексії Криму минуло сім років. Цього часу вистачило, щоб Крим майже зник з ментальної карти більшості українців, перетворившись з півострова на відрізаний чужий острів. Цьому острівному ізольованому дискурсу є альтернатива — дискурс взаємопов’язаності та належності.

Саме з ним вплітається в сучасний мистецький контекст новий проєкт АртПоля під назвою “Крим. Третій вимір”, який націлений на те, аби актуалізувати кримське питання в художньому контексті. В рамках проєкту група митців працюватиме над колективним висловлюванням, яке об’єднає в собі традиційне та актуальне, художнє й документальне, острівне й материкове, явне та уявне.

Протягом липня-вересня 2021 року мистецькі роботи інтегровуватимуться в місцевий контекст — зокрема, на контрольно-пропускному пункті Каланчак (в безпосередній близкості з адміністративним кордоном з Кримом) та в кількох локаціях Херсона. В середині жовтня вони будуть презентовані в Києві та доповнені невипадковими музичними та візуальними роботами інших мисткинь та митців. Потім “Крим. Третій вимір” попрямує до Західної України — в Івано-Франківськ. Таким чином, проєкт промалює той самий третій вимір Криму: художній, філософський, спільний та зрозумілий для всіх і водночас дуже індивідуальний.

Цей проєкт — продовження кримської теми з бахчисарайських “Східних воріт: АртПоле-Крим” у 2011 та одеського “АртПоля-ПроКрим” у 2014 про вже анексований Росією Крим. Він поєднає:

  • кримськотатарські орнаменти Рустема Скибіна з переосмисленням кримських патернів від Олі Михайлюк
  • цикл відеоінтерв’ю “Крим. Дивитися в очі”, записаних спочатку у березні 2014 року та повторно влітку 2021
  • public art проєкт “:::стежка:::”,
  • музично-візуальну програму, в якій мінський саунд-артист SK.EIN сполучить абстрактну електроніку з автентичними звуковим простором Криму.

Запрошуємо слідкувати за новинами проєкту на сторінках “Ніхто не острів” в Facebook та Instagram.

Проект “Крим. Третій вимір” реалізується мистецькою агенцією АртПоле за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...