Реклама

🎨 Арт-челенджі для ілюстраторів

...або чим розважити себе, якщо вам подобається малювати. І так, це допоможе покращити навички
Čytaty latynkoju
🎨 Арт-челенджі для ілюстраторів
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🎨 Арт-челенджі для ілюстраторів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
...або чим розважити себе, якщо вам подобається малювати. І так, це допоможе покращити навички

Чим займалися класичні художники? Виходили на пленер, де надихалися яскравими краєвидами і малювали, шукали натурниць, домовлялися з арт-дилерами, стригли котів, аби зробити собі пензлики… Часи змінилися і окрім цього з’явилося безліч інших справ. Та веселощів.

Inktober

Цей челендж захопив світ ілюстраторів і став своєрідним медіа феноменом. Назва – це злиття двох слів: чорнило (ink) та листопад (October). У 2009 році аніматор Джейк Паркер вигадав Inktober, аби художники хоча б на місяць перестали малювати на планшетах та комп’ютерах і згадали насолоду від роботи традиційними матеріалами. Чи міг він передбачити, наскільки популярним стане цей виклик?

Правила надзвичайно прості: малюйте будь-чим, що має чорнила, постіть онлайн та повторюйте ці дії кожен день листопада. Джейк Паркер щороку придумує офіційний список, у якому 31 тема, тож учасники не будуть мучитися з вибором сюжетів. Та й він сам надихає, бо не пасе задніх, а активно малює щодня. Звісно, можна обрати й інші теми для ілюстрування, обмежень немає! Головне – творіть щодня. До речі, ви ще маєте шанси наздогнати художників і долучитися до цієї захопливої та важкої мандрівки.

Зламаний планшет

Напевно всі ми бавилися в дитячу гру «зіпсований телефон». Художники трансформували її та продовжують гратися далі! Цей челендж може об’єднати багато митців. Звісно, ніхто не буде ламати свої планшети для малювання буквально, адже на них чекає дещо цікавіше. Один художник починає челендж: малює ілюстрацію на довільну тему. Потім зберігає її, але накладає ефект розмиття чи пікселізує. І вже така зіпсована картинка потрапляє наступному художнику. І той бідолаха намагається розгледіти, що ж приховують кольорові квадратики чи незрозумілі плями. Зображує свої здогади й псує вже свою ілюстрацію, аби передати її наступному гравцю. Цей челендж може тривати надзвичайно довго, особливо, якщо беруть участь до двадцяти художників… Тож запасіться терпінням і вперед! Бо результати смішать та вражають: як із лисички могла вийти біла кулька?

Кілька різних стилів

Звертали увагу, наскільки візуально різноманітними виглядають мультфільми? Жовта шкіра Сімпсонів, великі очі в японському аніме, химерні голови чи різкі лінії… А якщо це повторити? Ну звісно, не з метою плагіату, а просто, аби випробувати свої здібності. Так вирішили ілюстратори і почалося… Спочатку малювали одне зображення в 5 різних стилях, потім 10, 20, 30… Хто кого переможе? Здається, що тут важливіша не кількість, а спроба чогось нового. Адже зазвичай у художників є своя «зона комфорту», а як відомо, з неї корисно виходити, аби зростати у своїй творчості.

Ескізи на швидкість

Дивно звучить, чи не так? Адже ескіз – це лише начерк майбутньої картини, тож навіщо створювати такий челендж, щоб малювати один ескіз кілька разів, але саму картину так і не почати? Насправді він корисний для самопізнання. Наскільки ефективно ми здатні працювати в стресових умовах, скільки часу займає втілення початкової ідеї… На ці питання допоможе відповісти цей челендж. І все, що потрібно – це не сеанс з психологом, а олівець, аркуш і таймер. Визначте час, наприклад: 30 секунд, 3 хвилини та 30 хвилин і починайте малювати. Як швидко зумієте зібратися з думками, чи будете панікувати – це все відображається на якості ескізу. Цікавий процес пізнання не лише для художника, але й для буденного життя.

Намалюй в своєму стилі

У книзі «Як зрозуміти ілюстрацію» автори наводять приклади різноманітних малюнків та те як автори використовують їх у різних контекстах. Це допомагає усвідомити, наскільки ж різні стилі. Цей арт-челендж виразно ілюструє цю тезу.

Завдання челенджу захопливе і суперечливе, тож аби вас не звинуватили у плагіаті, вказуйте, хто автор, яким ви надихнулися. Суть цього виклику: ілюстратор бере картину, яка йому подобається і просто малює її у своєму стилі, відтворюючи ідею, пози героїв. Мета: аби вийшло впізнавано, проте водночас оригінально. Таким чином художники б могли підтвердити думку про те, що все у світі вже давно винайшли… Але вони показують, наскільки різними бувають втілення ідей. І головне – неповторними! Адже у кожного з нас своє унікальне бачення світу та його вираження.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...