Реклама

🤩 Надихати собою: яким має бути персональний бренд?

У дитинстві вас вчили, що «хвалитися погано»? У сучасному світі це більше не працює. Якщо ви не говорите про себе, про вас ніхто не говорить.
Čytaty latynkoju
🤩 Надихати собою: яким має бути персональний бренд?
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🤩 Надихати собою: яким має бути персональний бренд?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У дитинстві вас вчили, що «хвалитися погано»? У сучасному світі це більше не працює. Якщо ви не говорите про себе, про вас ніхто не говорить.

У 2021 році виробництво персонального бренду — це не примха, а базова потреба будь-якого успішного підприємця або власника бізнесу. Зараз, коли навіть рекомендації друзів перевіряються в інтернеті, ваш зовнішній вигляд, ваш інформаційний посил, ваші цінності та позиціонування стають основою реклами.

Персональний бренд – це не просто сторінка в соціальних мережах з декількома тисячами підписників – це ваша місія, ваше позиціонування, УТП (унікальна торгова пропозиція), ваш колір, шрифт і логотип. Саме на цих елементах будується статус в очах вашої аудиторії, формується довіра.

То як же тоді повинен виглядати персональний бренд, здатний вести за собою людей?

Розглянемо на прикладі психологів-клієнтів компанії Бюро Маркетингових Технологій.

1. Платформа бренду, позиціонування, айдентика.

Персональний бренд завжди будується навколо особистості, її репутації та компетенцій. З них і почнемо. Визначте, у чому ви профі? У чому ваші основні переваги, які ваші сильні сторони? Для того, щоб ваш особистий бренд впізнавали серед тисячі інших – ви повинні відрізнятися.

Наприклад, Анна – не просто кар’єрна консультантка, вона – супутниця, тренерка і наставниця людини, що загубилася в джунглях професій зі своїми бажаннями та навичками. Її головні завдання – допомога у визначенні професії, екзистенційна підтримка і складання резюме, що не занизить компетенцій людини. Тому і бренд Анни повинен бути життєствердним, мінімалістичним. У ньому використовується яскравий колір і метафора простих форм.

А ось Геннадій – психотерапевт. Як і всі фахівці його сфери, він часто стикається з асоціацією «психологія – це тільки для тих, у кого проблеми». І своїм завданням вважає показати, що «психологія = щастя». Тому його клієнти – НЕ знедолені й загублені в тумані їжачки. Вони – успішні люди, які не хочуть стояти на місці, хочуть щодня покращувати якість життя, і для яких психологічний комфорт – цінність. Персональний бренд Геннадія – це промені світла в нетрях копирсання у собі.

Рідко у кого виходить самостійно визначити свої конкурентні переваги. Тож, найкращий спосіб – провести невелику бренд-сесію і маркетингове дослідження серед вашої нинішньої та потенційної аудиторії.

2. Логотип. Перше, що запам’ятає людина після першого контакту з вашою рекламою – це логотип. Він повинен стати логічним втіленням вашого позиціонування.

Наприклад, Геннадій – фахівець в Гештальт-психології. У логотипі поєднані сам Геннадій і ключова послуга бренду – гештальт-терапія. Символ G відображає і першу букву імені Геннадія і «закриття гештальта» у вигляді стрілок, спрямованих для завершення руху в одній точці.

Анна – фахівець, який «збирає вас по частинах» і створює повноцінного гравця на ринку праці.

3. Система ілюстрацій.

Вона знадобиться вам для різноманітності і, в той же час, єдності контенту. Гармонійно виглядає і добре запам’ятовуються пости в Instagram або рекламні оголошення, які виконані в одній системі ілюстрацій.

У цій же системі повинні створюватися і будь-які інші супутні матеріали – Мерч, візитки, сертифікати.

Над створенням персонального бренду Геннадія Мустафаєва та Анни Демидової працювала команда Бюро Маркетингових Технологій.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...