Реклама

👨‍💻 BuzzFeed стане публічною компанією — оцінка $1.5 мільярди

Čytaty latynkoju
👨‍💻 BuzzFeed стане публічною компанією — оцінка $1.5 мільярди
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 👨‍💻 BuzzFeed стане публічною компанією — оцінка $1.5 мільярди
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

BuzzFeed — це американська онлайн медіакомпанія, заснована у 2006 році. Спочатку концепція видання була в тому, щоб відстежувати та висвітлювати віральний контент: меми, флешмоби, яскраві відео та історії.

Також BuzzFeed відомий своїми опитуваннями, квізами та іншими інтерактивними форматами. Крім того, до видання могли писати звичайні користувачі, які не знаходилися в штаті редакції.

Згодом BuzzFeed зайшов у серйозну журналістику, винайнявши головним редактором колишнього журналіста Politico. Для серйозних матеріалів компанія створила сайт BuzzFeed News.

У 2021 році BuzzFeed виграв свою першу Пулітцерівську премію за серію матеріалів про дискримінацію уйгурів у КНР.

Як BuzzFeed проведе лістинг

BuzzFeed проведе IPO за допомогою SPAC (Special-purpose acquisition company), тобто компанії, яка не веде жодних фінансових операцій, але при цьому є на біржі. Вона формально придбає BuzzFeed і таким чином акції компанії фактично стануть торгуватися на біржі. Цей процес дозволяє обійти юридичні процедури звичайного лістингу.

Також BuzzFeed оголосив, що придбає Complex Networks — іншу розважальну компанію, яка зокрема виробляє ютуб-шоу Hot Ones, де селебріті дають інтерв’ю і при цьому їдять крильця з дуже гострими соусами.

Компанія очікує, що її оцінка інвесторами складе не менш ніж $1,5 мільярди.

Чому це важливо

Якщо інвестори дійсно оцінять BuzzFeed у півтора мільярда, це одразу виведе компанію до вищої ліги світових видань і на один рівень з The New York Times, яка наразі коштує $1,8 мільярда. Непогане досягнення як для виключно інтернет-медіа, що починалося з підбірок мемасіків.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...