Реклама

👨🏼‍🔬 Що покаже відвідувачам «Музей науки» після відкриття

Запустити блискавку, розгадати оптичну ілюзію та привести в дію інтерактивну стелю — це багато іншого можна буде зробити вже 24 вересня.
Čytaty latynkoju
👨🏼‍🔬 Що покаже відвідувачам «Музей науки» після відкриття
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 👨🏼‍🔬 Що покаже відвідувачам «Музей науки» після відкриття
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Запустити блискавку, розгадати оптичну ілюзію та привести в дію інтерактивну стелю — це багато іншого можна буде зробити вже 24 вересня.

? «Музей науки» у Києві

Вже цього місяця Мала академія наук України відкриє на ВДНГ перший державний «Музей науки».

Мета інтерактивного простору – стати місцем, де тисячі українців зроблять перший крок у знайомстві з наукою та дізнаються, як наукові відкриття, формули, фундаментальні дослідження та нові технології пов’язані з нашим повсякденним життям.

? Що можна побачити та зробити у «Музеї науки»?

? Записатися в нові Ілони Маски

Основним наповненням «Музею науки» організатори називають не експонати, а безліч освітніх програм для відвідувачів різного віку: від турів для вчителів та захопливих наукових шоу до відкритих лекцій та навчальних програм для родин.

Освітня програма музею оновлюватиметься кожні два місяці. Також після відвідування простору можна буде записатися до наукових гуртків, секцій і студій, а згодом і до лабораторій, дослідницьких експедицій та навіть проєктів CERN, ANL, NASA, з якими співпрацює МАНУ.

 

? Жбурнути у скло кулю для боулінгу і випробувати ще 100 інтерактивних експонатів

У зоні під назвою «Дивна матерія» можна ознайомитись з експонатами з музеїв США, Канади, Великобританії, Швеції та Польщі. Тут дозволено робити все, що допоможе їх дослідити: торкатися, рухати, чавити й бити. І навіть перевіряти на міцність скло, жбурляючи в нього кулю для боулінгу.

У виставковому просторі на відвідувачів також чекають:

  • двометрова голограма з Великобританії – таких лише дві в усьому світі;
  • велосипед на квадратних колесах із Музею математики в Нью-Йорку;
  • інтерактивний стіл з 3D-моделлю людського тіла, привезений зі Швеції;
  • та ще понад 100 інтерактивних експонатів.

⚡️ Зібрати міст Леонардо да Вінчі й запустити блискавку в котушці Тесли

Юні відвідувачі музею дізнаються про життя відомих науковців та інноваторів, а також про їх найвідоміші винаходи та експерименти. Наприклад, фізика Івана Пулюя, який став першопрохідцем у дослідженні рентгенівських променів, та Данила Заболотного, рятівника Індії від холери.

 

? Побувати у ревіталізованому павільйоні «Наука»

«Музей науки» розмістився у павільйоні №23 «Наука» на території ВДНГ. Ще у 1965 році простір створили для проведення наукових виставок. Із відкриттям музею павільйон поверне свою основну функцію.

Також переробили стелю павільйону — правильні відповіді на питання тематичних тестів змінюють її колір, розкриваючи тему спектру.

? Побачити оптичну ілюзію, яку створив для «Музею науки» популярний науковець Девід Новік

Відвідувачі зможуть спробувати розгадати оптичну ілюзію, яку спеціально для «Музею науки» створив професор Техаського університету Девід Новік. Він часто викладає у себе в Твіттері зображення з оптичними ілюзіями, які широко розходяться соцмережею: людям здається, що об’єкти на них іншого забарвлення, ніж є насправді.

А також доторкнутися до 60-кілограмового кристала, створити вулкан в інтерактивній пісочниці та вирушити у космічну подорож.

? Коли та де саме відкриття?

Потрапити на відкриття «Музею науки» можна буде 24 вересня у павільйоні №23 під назвою «Наука».

Стандартний квиток коштує 100₴. Також є груповий квиток для школярів (від 10 осіб), ціна якого складає 50₴. Для людей з інвалідністю 1 та 2 груп та дітей, чиї батьки загинули під час воєнних дій на сході України — вхід безкоштовний.

На період карантину в просторі передбачені посилені заходи безпеки, рекомендовані МОЗ, а саме: вхід у масках, обмеження кількості відвідувачів завдяки завчасному придбанню квитків онлайн із фіксованим часом, дезінфекція інтерактивних елементів експонатів та інших поверхонь.

Детальніше про «Музей науки» можна дізнатись за посиланням.

***

Також ми вже раніше робили фотопроєкт: екскурсії на ВДНГ — дізнайтесь історію та таємниці Експоцентру.? Фотопроєкт: екскурсії на ВДНГ — дізнайтесь історію та таємниці Експоцентру 

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...