Реклама

ІT Dnipro Biz Meetup #2 — як комунікує технологічна спільнота у Дніпрі

28 серпня 2018-го IT Dnipro Community спільно з IТCP Community провели IT BIZ Meetup # 2. Основним завданням проекту виступає можливість якісно впливати на розвиток IT-напрямку в Дніпрі, дати практичні кейси для поліпшення бізнес-клімату в регіоні
Čytaty latynkoju
ІT Dnipro Biz Meetup #2 — як комунікує технологічна спільнота у Дніпрі
  1. Головна
  2. Історії
  3. ІT Dnipro Biz Meetup #2 — як комунікує технологічна спільнота у Дніпрі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
28 серпня 2018-го IT Dnipro Community спільно з IТCP Community провели IT BIZ Meetup # 2. Основним завданням проекту виступає можливість якісно впливати на розвиток IT-напрямку в Дніпрі, дати практичні кейси для поліпшення бізнес-клімату в регіоні

Де, як та навіщо

На мітапi були присутні близько 100 осіб: з Дніпра, Запоріжжя та Києва. Спільнота IT-підприємців регіону є дуже динамічною та активною. Основний сегмент аудиторії проекту у Дніпрі — це управлінці, С-level менеджери, інвестори.

Зустріч пройшла в затишній і камерній локації — Музеї українського живопису. Гостям IT BIZ Meetup була надана можливість надихнутися не лише корисним контентом від запрошених спікерів, а й творчою атмосферою.

Уже традиційно формат зустрічі містить доповіді від трьох спікерів, які є практиками та експертами у сфері інноваційних технологій. IT Dnipro Community вдалося сформувати програму таким чином, щоб аудиторія отримала практичні знання з найбільш актуальних тем.

Про фінансовий менеджмент

Відкрив офіційний блок доповідей у Дніпрі Дмитро Письменний, генеральний директор компанії Exigen Services Ukraine. Його досвід управління підприємствами налічує 20 років, а в IT-індустрії Дмитро напрацював вже 10 років. Щоби стати успішним управлінцем і навчитися приносити прибуток власнику, необхідно розуміти правила фінансового менеджменту і чітко дотримуватися їх.

Спільно з Дмитром ми підібрали тему для доповіді на IT BIZ Meetup — «P&L management компанії, або Фінанси від А до Я». Учасники мітапу дізналися відповіді на питання:

  • як правильно будувати фінансову систему в своїй компанії,
  • як нею управляти,
  • чим ведення фінансів в IT-компаніях відрізняється від інших бізнесів.

— Формат Biz MeetUp дозволяє передати як позитивний, так і негативний досвід. Розвиток — це не просто нарощування оборотів у компаніях, що існують, а поява нових гравців. Новий бізнес — це завжди «граблі». Тому можна асоціювати такий формат зустрічі зі своєрідним бізнес-інкубатором

Дмитро Письменний

Навіщо компаніям метрики

Продовжив розмову Олександр Шарко, COO компанії Archer Software, незалежний бізнес-консультант, із доповіддю «Archer Metrics». Його тема стала прекрасним доповненням до попереднього виступу, оскільки пояснила присутнім в залі гостям принципи метрик та їхнє призначення.

ІT Dnipro Biz Meetup #2 — як комунікує технологічна спільнота у Дніпрі

Кожен управлінець IT-компанії прагне відстежити ефективність ключових показників або причини їх «просідання». Олександр пропрацював 15 років в IT індустрії, пройшовши трудовий шлях від QA та розробника до операційного директора. Його досвід із впровадження метрик і правильного моніторингу показників був схвально сприйнятий аудиторією. Раніше Олександр Шарко в своєму інтерв’ю для IT Dnipro Community розповів про метрики бізнес-процесів.

Про залучення інвестицій у бізнес

У заключній частині офіційного блоку доповідей перейняв естафету гість із Києва — Віталій Горовий, засновник і керуючий партнер в холдингу Insoft Capital. Віталій є інвестором в українські IT-аутсорсингові компанії, досвідченим управлінцем, лектором в kmbs та Junior CEO School, ментором Києво-Могилянської Бізнес-Школи та драйвером з розвитку екосистеми аутсорсингу в сфері IT.

Оскільки Дніпро є містом аутсорс-компаній, нам дуже хотілося підібрати якісний контент, для освітлення важливої теми інвестування. Яким способом залучаються інвестиції в IT-бізнес? Як правильно оцінити зовнішню привабливість свого проекту для потенційних інвесторів? Спільно з Віталієм ми підібрали тему «Айтішник та інвестор: win-win логіка» і постаралися розукрупнити важливі для аудиторії питання.

— Приємно порадував той факт, що на IT Dnipro Biz Meetup всі спікери говорили про необхідність мати вміння оцифровувати ситуацію, будувати якісні дашборди і приймати зважені рішення на основі аналізу цифр. Це — хороший сигнал про якість і культуру менеджменту в наших компаніях

Віталій Горовий

ІT Dnipro Biz Meetup #2 — як комунікує технологічна спільнота у Дніпрі

Після програми спічів гості мітапа обговорювали хвилюючі тези в динамічних дискусіях, що пізніше переросли в афтепаті. Нетворкінг є найважливішою складовою подібних заходів, оскільки дає можливість висловити свою думку і отримати коментар від експерта.

IT Dnipro Community дякує всім хто прийшов на IT BIZ Meetup #2 за порцією корисного контенту. Також ми висловлюємо подяку співорганізаторам проекту IТCP Community та Музею українського живопису за чудове місце для зустрічі.

IT BIZ Meetup за планом має проходити щокварталу, тому стежте за анонсами на офіційних ресурсах IT Dnipro Community — Telegram, Facebook або відразу пишіть до нас на пошту [email protected], зазначивши в темі: «Хочу стати учасником проекту IT Biz Meetup #3». В описі розкажіть нам, в якому форматі вас цікавить участь — спікер, гість або партнер.

ІT Dnipro Biz Meetup #2 — як комунікує технологічна спільнота у Дніпрі

Приїжджайте до Дніпра — чекаємо вас на IT BIZ Meetup #3, адже саме з метою об’єднання IT-співтовариства, а також для створення комунікаційної платформи однодумців, народилася ідея нашого проекту.

Share
Написати коментар
loading...