Реклама

Як шукати таланти для команди — досвід BlaBlaCar

Кожен підприємець розуміє, наскільки важливо завчасно підібрати правильну команду для роботи в стартапі. Це — саме той ключовий елемент, який може повністю вплинути на успіх вашої справи, або навпаки — прискорити його провал. Однак з часом приходить розуміння, що люди, залучені до бізнесу, важливі не лише на його початку, а й протягом усіх процесів росту і розширення компанії
Čytaty latynkoju
Як шукати таланти для команди — досвід BlaBlaCar
  1. Головна
  2. Історії
  3. Як шукати таланти для команди — досвід BlaBlaCar
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Кожен підприємець розуміє, наскільки важливо завчасно підібрати правильну команду для роботи в стартапі. Це — саме той ключовий елемент, який може повністю вплинути на успіх вашої справи, або навпаки — прискорити його провал. Однак з часом приходить розуміння, що люди, залучені до бізнесу, важливі не лише на його початку, а й протягом усіх процесів росту і розширення компанії

Як і де шукати технічно підкованих фахівців, нам розповідають співробітники міжнародного сервісу пошуку попутників BlaBlaCar. А почати радять із визначення, кого ми хочемо запросити до команди.

Знайти правильних людей

Кожна високотехнологічна компанія, яка працює з інноваціями і технологіями, знає, що знайти кращих фахівців, в тому числі і технічних розробників — непроста задача. Це тривалий процес, який вимагає терпіння. Безумовно, є кандидати, які володіють прекрасними технічними навичками. Але в BlaBlaCar переконані, що в процесі рекрутингу варто звертати увагу не лише на суперзірок світу технологій, а на тих людей, які підходять компанії за світоглядом і цінностям, яким подобається продукт і бачення компанії.

Перш ніж шукати відмінних кандидатів, кожна компанія повинна визначити свою культуру і розбити її на так звані принципи

На початку 2018 року BlaBlaCar оновила свої принципи, обравши шість найоптимальніших.

Вся справа в команді: як BlaBlaCar знаходить таланти

Ці 6 речень відображають ті компетенції та навички, які компанія шукає в майбутніх співробітниках. Звучать вони, як поради чи так звані мантри, які можна застосувати абсолютно в будь-якій компанії, стартапі чи професії — маркетингу, розвитку бізнесу, комунікаціях, ІТ тощо.

Більше діліться. Більше вчіться

Будь-яка амбітна компанія безумовно цінує допитливість і відкритість людини до нового, заохочує бажання ділитися знаннями з іншими. Ми живемо в світі, який змінюється щосекунди, тому вміння адаптуватися і постійно вчитися — це ключові навички для кожного. У BlaBlaCar фахівці з кадрів шукають людей, які готові змінюватися.

Мрійте. Вирішуйте. Дійте

Майбутні співробітники компанії — це креативні новатори, які вміють поєднувати творчу складову зі здоровим прагматизмом і вимогливістю.

Вся справа в команді: як BlaBlaCar знаходить таланти

Користуйтесь продуктом

Співробітники BlaBlaCar — такі ж користувачі сервісу, як і інші 65 млн людей в 22 країнах світу, і в цьому компанія бачить великий сенс. Всі інновації, функції та продукти, які створюються, тестуються «на собі», тому у кожного співробітника є повне розуміння сервісу зсередини. Ключовим моментом тут є розуміння того, чи подобається продукт або послуга співробітникам, адже це впливає на їхню особисту мотивацію і бажання створювати краще.

Робіть помилки. Вчіться. Робіть успіхи

Яка б не була компанія, їй завжди потрібні люди з підприємницьким мисленням. Уміння пробувати, робити висновки з помилок і не боятися діяти — це ті якості, які найбільш цінні.

Будьте бережливими. Йдіть вперед

Креативний дух стартапу передбачає розумне використання ресурсів, що забезпечує довгострокове стійке зростання. Одна з цінностей сервісу BlaBlaCar — простий і зрозумілий призначений для користувача інтерфейс, який важливо зберегти таким та не ускладнювати.

Весело & Серйозно

Баланс між серйозним підходом до роботи, а з іншого боку — відпочинком, є важливим критерієм ефективної роботи будь-якої компанії. Принцип Fun & Serious — це те, до чого прагне BlaBlaCar.

Вся справа в команді: як BlaBlaCar знаходить таланти

Пошук і найм кращих людей для команди означає дотримуватися цінностей і умінь, в які вірить кожен співробітник компанії. Незважаючи на те, що технологічний ринок праці є досить конкурентним, завжди варто прагнути запросити до себе кращих.

Що порадити компанії у пошуку талантів

У BlaBlaCar, як і у багатьох інших компаній, є команда із залучення талантів, яка постійно шукає кваліфіковані кадри. Це — відмінне рішення, адже самі співробітники краще за всіх розуміють бачення компанії, знають свою команду і внутрішнє життя BlaBlaCar, і кандидати це завжди сприймають позитивно.

Крім цього, важливо постійно вивчати екосистему, в якій працює компанія, а також пильно стежити за ринком технологій. Є певні ресурси, які BlaBlaCar використовує на постійній основі і які будуть корисними великим корпораціям чи бізнесам, які знаходяться на початку своєї історії:

  • Відвідування та організація зустрічей та конференцій для дискусій та обміну практичними порадами і досвідом.
  • Контакти з цікавими профілями у LinkedIn та інших соціальних мережах для презентації технічних завдань і проектів, а також викликів і перспектив.
  • Публікація вакансій на спеціалізованих технологічних платформах.

Вся справа в команді: як BlaBlaCar знаходить таланти

І останнє, але не менш важливе — коли ви знаєте, що у вашій команді є прекрасні люди і фахівці, важливо залучати їх в різні ініціативи та проекти в робочому процесі:

  • Нетворкінг. Пропонуйте співробітникам взяти участь у конференціях в Європі, якщо вони хочуть поділитися досвідом і представити компанію.
  • Рекомендації. Добре працює реферальна програма. За останні 2 роки BlaBlaCar запросила 25 % технічних працівників саме завдяки їй.
  • Найм на роботу. В процес найму на роботу в BlaBlaCar залучений весь колектив. Інженери проводять співбесіди, перевіряють кандидатів, дають їм тестові завдання, і беруть участь в процесі прийняття рішень по найму кандидатів.

Share
Написати коментар
loading...