Реклама

Як оцінити та підвищити ефективність роботи бухгалтера

У своїй роботі кожен керівник має справу з оцінкою роботи персоналу. Це робиться задля розуміння, чи успішно працівник справляється зі своїми обов’язками та чи має для цього достатню кваліфікацію, чи відповідають заробітній платі кількість проектів, що веде співробітник, та покладена на нього відповідальність
Čytaty latynkoju
Як оцінити та підвищити ефективність роботи бухгалтера
  1. Головна
  2. Історії
  3. Як оцінити та підвищити ефективність роботи бухгалтера
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У своїй роботі кожен керівник має справу з оцінкою роботи персоналу. Це робиться задля розуміння, чи успішно працівник справляється зі своїми обов’язками та чи має для цього достатню кваліфікацію, чи відповідають заробітній платі кількість проектів, що веде співробітник, та покладена на нього відповідальність

Бухгалтер – це та професія, де моніторинг роботи є особливо необхідним. Це дозволяє тримати руку на пульсі всіх змін і новацій, вміти їх впровадити та вчасно навчити персонал.


Оцінка роботи бухгалтера: основні показники

Найбільш наочно роботу бухгалтера характеризують кількісні показники, якими вимірюють обсяг, кількість і частоту виконуваних завдань:

  • середня кількість банківських операцій;
  • середня кількість виписок первинних документів;
  • кількість видів операцій;
  • кількість фахівців відділу;
  • повторюваність типових завдань.

Проте самі лише цифри не нададуть повної картини, тому що незамінним є якісний індикатор – коректність, складність і типовість виконуваних завдань. Наприклад, інколи складність завдання вимагає витрат великої кількості часу, і якщо за кількісним показником працівник «програє», то за якісним (якщо, звісно, завдання буде виконано) лише «виграє». Так само більше часу витрачають на завдання, яке виконується не щодня або залежить від інших людей, наприклад, перемовини з підрядниками. Якісний чинник можна виміряти наступними показниками:

  • частота застосування штрафів;
  • суми штрафів;
  • причини застосування штрафів;
  • повторюваність помилок;
  • типовість і нетиповість завдань.
Читайте також: Must-have компетенції: сучасний бухгалтер та IT-технології

Варто зазначити, що важливою якістю для бухгалтера в даному випадку стане саме пунктуальність, уважність і вірно складений звіт. Найчастіше штраф можна отримати за несвоєчасне подання звітів у податкову, тому й варто пильно слідкувати за термінами, не пропускаючи потрібні дати.

Як підвищити ефективність роботи бухгалтера

  • Автоматизація всіх ділянок роботи. На сьогоднішній день бухгалтери переважно працюють із програмами електронної звітності. Важливо перенести всі дані з безлічі папірців у програмний продукт — і ті самі звіти оформлювати стане значно простіше, та й часу на це йтиме менше.
  • Налагодження чіткої зони відповідальності кожного співробітника та прозорих бізнес-процесів. Перекладання обов’язків на інших – це те, що уповільнює процес роботи будь-якої компанії. Всі бізнес-процеси, наприклад, зі складання проектних бюджетів, повинні бути прописані та відпрацьовані командою. Обов’язки та ролі кожного учасника команди також мають бути чітко окреслені та розподілені.
  • Доступ до корисної професійної інформації та даних із суміжних і взаємопов’язаних професій. Світ змінюється швидше, ніж ми встигаємо звикати до змін. І найчастіше ці зміни відбуваються саме в суміжних із бухгалтерією сферах: інформаційних технологіях, юриспруденції, аудиті. Керівник має подбати про курси підвищення кваліфікації для співробітника, тренінги. Вміння користуватися інноваційним програмним забезпеченням і знання останніх підзаконних актів не лише підвищать швидкість виконуваної роботи, а й допоможуть уникнути штрафів.
  • Розробка формату проектної роботи. Які би тренінги не пройшов бухгалтер, інколи виникають завдання, в яких не розібратися без допомоги вузькоспеціалізованих експертів: юристів, аудиторів, економістів, податкових консультантів, фінансових менеджерів і фахівців з інших сфер. На допомогу прийде такий алгоритм вирішення завдань:
    • kickoff meeting — перша зустріч із залученими експертами по вирішенню завдань, на якій визначаються основні елементи проекту: ролі кожного з учасників, терміни, періодичність, формат звітності про хід робіт;
    • stand-ups meeting — 15-ти хвилинні ранкові зустрічі команди для обговорення статусу проекту, виявлення проблем і формування напрямків їх вирішення;
    • conference call — подальші телефонні зустрічі для обговорення етапів виконання завдань проекту.
  • Командна робота. Успішний проект можливий лише за умови злагодженої роботи кожного з його учасників. Так само можна сказати й про компанію загалом: якісне виконання своїх обов’язків кожним із співробітників забезпечує ефективність і прибутки. «Один у полі не воїн» – це саме про бізнес.
  • Вимірювання виконаної роботи через KPI (ключові показники) та мотивація співробітників. Вище ми вже наводили приклади показників для оцінювання роботи працівників. Варто зазначити, що перевага оцінювання полягає не лише в правильному визначення премії чи заробітної плати. Сам співробітник, поглянувши на результати моніторингу, має нагоду проаналізувати свою роботу за певний термін у динаміці, що надасть додатковий стимул рухатися ще вище.

Справедлива оцінка роботи працівника допоможе виявити його сильні та слабкі сторони, що в майбутньому збільшить ефективність виконуваної роботи. Також це може значно підвищити мотивацію співробітника для подальшої роботи. Пам’ятайте: натхненний і висококваліфікований працівник — це компанія, що процвітає.

Share
Написати коментар
loading...