Реклама

«Робіть це дійсно добре»: 10 кроків до кар’єри у міжнародній організації

Як розпочати роботу в громадській, міжнародній або державній організації? Які знання і навички необхідно мати, щоб стати супер-комунікаційником у некомерційному секторі? Про це ми запитали у експертів, які мають досвід роботи в ООН, ЮНІСЕФ, Gavi, Transparency International та інших найкращих соціальних організаціях
Čytaty latynkoju
«Робіть це дійсно добре»: 10 кроків до кар’єри у міжнародній організації
  1. Головна
  2. Історії
  3. «Робіть це дійсно добре»: 10 кроків до кар’єри у міжнародній організації
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Як розпочати роботу в громадській, міжнародній або державній організації? Які знання і навички необхідно мати, щоб стати супер-комунікаційником у некомерційному секторі? Про це ми запитали у експертів, які мають досвід роботи в ООН, ЮНІСЕФ, Gavi, Transparency International та інших найкращих соціальних організаціях

В Україні з’являється все більше проектів, які впроваджують важливі соціальні зміни. Проте спроба реформування або вирішення соціальної проблеми не буде успішною, якщо не знайти спільну мову з аудиторією і не пояснити суті змін. Тому спеціалісти з комунікацій затребувані у некомерційному секторі. Що потрібно для кар’єри у міжнародній організації?

Експерти, які мають великий досвід у подібних проектах, кажуть, що основна перевага такої роботи — можливість бути співпричетним до позитивних змін у суспільстві. Побудова такої кар’єри — шанс працювати у різних країнах та з міжнародними експертами, постійно вчитись новому і, можливо, в майбутньому створити власний соціальний проект.

Плануйте свою кар'єру одразу

Рік Флінт

Без належного досвіду та успішного портфоліо потрапити у міжнародну організацію буде складно. Тому спробуйте спочатку попрацювати журналістом, у рекламі чи неурядовій організації.

За словами Ріка Флінта, консультанта з комунікацій та координатора кампанії «EU4energy» в Ecorys UK, досвід волонтерства також буде плюсом, адже це допоможе вам побачити і відчути всі переваги та специфіку роботи у цій сфері.

Беріть участь у різних програмах та проектах

Ірина Мазур

Ірина Мазур, старша менеджерка зі зв’язків з медіа у Gavi, радить моніторити та подаватись на різні програми від міжнародних організацій. Оскільки більшість таких організацій постійно шукають нові таланти, навіть без попереднього досвіду роботи.

До числа таких можливостей належить, наприклад, програма NETI (ініціатива з пошуку нових талановитих співробітників).

Думайте нестандартно — те, що американці називають «out of the box»

Андрій Кулаков

Завжди генеруйте нові ідеї. Розвивайте в собі ініціативність, креативність та нестандартний підхід. На думку Андрія Кулакова, медіа-експерта та директора з програмної діяльності в «Інтерньюз-Україна», важливим є і емоційний інтелект. Це — вміння відчувати аудиторію, добирати відповідні повідомлення і поведінку.

Цінним буде також розуміння того, що ідеальних ситуацій не існує, тож потрібно знаходити компроміси і «будувати мости».

Визначтеся зі сферою зацікавлень

Анастасія Нуржинська

За словами Анастасії Нуржинської, міжнародної експертки та спеціалістки з комунікацій, міжнародні організації працюють з проблемами децентралізації, гендерної рівністі, протидії домашньому насильству та боротьбі з торгівлею людьми, вакцинації, прав дітей тощо. Однак ви не можете бути експертом у всьому. Вам слід обрати конкретну тему, з якою ви будете працювати.

А керівниця відділу комунікацій Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Киргизстані Вероніка Ващенко, наголошує:

— Що би ви не робили – робіть це дійсно добре: не тільки для вашого благополуччя, а постійно усвідомлюючи, що це — для благополуччя вашого народу та вашого світу.

Інвестуйте у свій розвиток та освіту

Вероніка Ващенко

Вероніка Ващенко також радить бути допитливими та кожного дня вивчати принаймні щось одне нове у вашій професійній сфері.

Намагайтеся постійно підвищувати кваліфікацію, у цьому вам допоможуть семінари, конференції, онлайн-курси.

Щодня удосконалюйте свої навички

Ольга Тимченко

Ольга Тимченко, консультантка з комунікаційних кампаній в Transparency International Україна, радить вправлятись у дизайні та вивчати графічні редактори.

А за словами менеджерки з комунікацій та розвитку партнерств у благодійній організації «Надія і житло для дітей в Україні» Катерини Залєвської, важливими навичками є написання різного виду текстів, вміння готувати лаконічні і логічні презентації. Щоби розвивати у собі ці вміння, експертки рекомендують розпочати вести відеоблог, або ж авторську колонку.

Оновіть свій профіль в LinkedIn

Катерина Залєвська

Не забувайте, що 93% рекрутерів, перш ніж запрошувати кандидата на інтерв’ю, спочатку шукають його в LinkedIn.

Активно використовуйте LinkedIn у своїй роботі, перенесіть сюди своє резюме. Долучайте у свій профіль рекомендації від колег, адже це є важливим аспектом при відборі кандидатів на вакансію.

Шукайте наставників та людей, які вас надихають

Тім Вільямс, який має 20-річний досвід менеджменту міжнародних проектів у 45 країнах світу, радить початківцям знайомитись з тими, хто працює у секторі. Найкращий спосіб встановлювати нові контакти – це відвідувати конференції, прес-події або ж спеціалізовані курси. І звісно ж, зафоловіть у соціальних медіа організації, які вас цікавлять. Так ви будете обізнані з усіма трендами та новинами.

Вивчайте мови

Тім Вільямс

Чим більше мов ви знаєте, тим більше шансів бути затребуваним у міжнародних організаціях. Наразі ціняться не лише знання англійської, але й французької, російської та іспанської мов.

Постійно вдосконалюйте свої мовні навички, особливо якщо ви точно знаєте в якому регіоні плануєте працювати.

Слідкуйте за роботою інших організацій

Менеджерка з комунікацій в ГО «Центр зайнятості Вільних людей» Анастасія Ковальчук радить спостерігати за успішними кейсами у сфері комунікацій та  використовувати їх у своїй роботі.

Надія Чорна-Бохняк

Надія Чорна-Бохняк з Форуму НДО в Україні, рекомендує аналізувати конкурентів та партнерів, їхні кейси і підходи у роботі. Усе це допоможе вам краще розуміти тренди цієї сфери та застосовувати нові піходи у вирішенні соціальних проблем.

Де всьому цьому можна навчитися?

Експерти також дають одинадцяту пораду – записатися на PRacticum. Таку назву має нова освітня програма з комунікацій для некомерційного сектору Школи журналістики УКУ. Навчання триватиме 3 місяці в Києві.

Під керівництвом провідних експертів учасники курсу розроблять реальні інформаційні кампанії для громадських, державних та міжнародних організацій, серед яких — UNICEF, UNFPA, Transparency International Україна, Інтерньюз Україна тощо. Practicum – це можливість дізнатися про роботу в некомерційному секторі від провідних спеціалістів. Курс розпочнеться 14 квітня 2018 року.

Share
Написати коментар
loading...