Реклама

Як оновлена команда розвиватиме UNIT.City

Вони створюють місто у місті — інноваційний Парк, який має дати нове дихання київській стартап-екосистемі. Команда UNIT.City має чимало справ, проте погодилася відповісти на декілька наших запитань та розповісти про свої завдання та плани
Čytaty latynkoju
UNIT.City
Як оновлена команда розвиватиме UNIT.City
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Як оновлена команда розвиватиме UNIT.City
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вони створюють місто у місті — інноваційний Парк, який має дати нове дихання київській стартап-екосистемі. Команда UNIT.City має чимало справ, проте погодилася відповісти на декілька наших запитань та розповісти про свої завдання та плани

У команди UNIT.City вистачає справ та завдань, тож зібрати їх на не-ділову нараду не так вже й просто. На питання, чи планують співпрацювати із регіональними ініціативами, іншими київськими стартап-починаннями та «йти в поля», чесно зізнаються: попри те, що в команді є Анастасія Слепцова, яка раніше активно розвивала події та стартап-екосистему в Одесі, сьогодні усі зусилля зосереджені cаме на столиці. Кирило Мазур, голова напрямку розвитку бізнес-екосистеми, зауважує: «Як команда, ми зібрались лише 2 місяці тому, і перший час займалися розробкою концепції та стратегії Парку. І навіть за цей короткий термін вже встигли провести понад 100 заходів». Екосистема – це ті проекти та ініціативи, які будуть допомагати бізнесу резидентів зі знаннями, контактами експертів, інвесторів, партнерів, корпорацій, потенційних клієнтів.  У тому числі — ті, які знайомлять стартапи з успішними бізнесменами та інвесторами. Наразі працюємо над стартом AgriTech, SaaS та FinTech напрямку, а також програмою UNIT.Perks, яка дає резидентам доступ (безкоштовно або з великою знижкою) до софту, сервісів, конференцій, що дозволяє їм швидше розвиватись, використовуючи менше своїх ресурсів.

Серед резидентів UNIT.City — один з найкращих акселераторів країни. Йдеться про Radar Tech за підтримки «Київстар». Також тривають перемовини з потенційними партнерами з корпорацій, із міжнародними інкубаторами, акселераторами та організаторами міжнародних технологічних подій.

Про перспективи Києва як Smart City

Анастасія Слепцова

— В напрямку розвитку Києва як «розумного» міста, наскільки мені відомо, зараз є ініціативи і сподіваюся, що їх буде ставати більше. Щодо нашого внеску в це, то команда UNIT.City працює над декільками напрямками для трансформації міста у «розумніше». По-перше, ми створюємо умови для Smart Economy. Розвиток підприємства, яким ми й займаємось, це — Smart Environment. Ми розвиваємося як «місто у місті» і невдовзі зможемо говорити про свою інфраструктуру, яка відповідатиме усім європейським стандартам.

Про книги, які надихають та допомагають працювати

Список улюблених книг-мотиваторів у всіх різний, проте обрати є з чого. Кирило Мазур радить «Переламний момент: Як дрібні зміни спричиняють великі зрушення» Малкольмп Гладуелп, «Чому я відволікаюсь» Джона Рейті та «Куди би ти не йшов – ти вже там» Джона Кабат-Зінна. Валентина Ракітіна рекомендує звернути увагу на «Спринт. Вирішуйте складні завдання і тестуйте нові ідеї за п’ять днів» (Джейк Кнапп, Джон Зерацкі, Брейден Ковіц), «Шопенгауер як ліки» Ірвіна Ялома та «Психологію впливу» — бестселер від Чалдіні. Анастасія Слепцова читає «Шок майбутнього» Елвіна Тоффлера, «Очима блазня» Генріха Бьоля та «Нестерпну легкість буття» Мілана Кундери.

UNIT.City: Команда

UNIT.City: Команда

Роман Судольский пропонує звернути увагу на такі книги:

  • «Як багаті країни забагатіли… і чому бідні країни лишаються бідними», Ерік Райнерт
  • «Думай як математик», Барбара Оаклі
  • «Контент-стратегія для веб», Крістіна Халворсон, Мелісса Рах

А от Олександра Говоруха додає до цього списку «Пиши, скорочуй: Як створювати сильні тексти» (Максим Ільяхов, Людмила Саричева) та «Почни з чому: як видатні лідери надихають діяти» Саймона Сінека.

Від читання — до роботи, а точніше — до того, чим займається і над чим надалі працюватиме кожен із учасників команди. Першим про свою роботу розповів Роман Судольський, головним завданням якого є створення і розвиток медіа.

Роман Судольский, Head of Content UNIT.City

— Суть нашої діяльності – популяризувати інновації, підприємництво, саморозвиток. Сьогодні круті контент-проекти частіше народжуються всередині технологічних компаній, а не в традиційних медіа. Я вірю, що в UNIT.City ми зможемо генерувати контент, що буде цікавий і корисний для ринку. Ми створюємо всередині Парку медійний ресурс, щоби допомагати розвитку інноваційного середовища в Україні.

Я люблю високотехнологічні бізнеси. Робота в UNIT.City дозволить не тільки бути частиною однієї з таких компаній, але й постійно перебувати в самій гущі української креативної індустрії. І робити те, що мені подобається найбільше – популяризувати високі технології, підприємництво і саморозвиток через медійний контент.

Валентина Ракітіна, Community Lead інноваційного парку UNIT.City

Основні завдання Валентини: розвиток сильного ком’юніті UNIT.City та резидентів парку через створення освітніх та нетворкінґових подій; сприяння взаємодії компаній-резидентів між собою, а також створення додаткових умов для розвитку резидентів UNIT.City. Якщо ви хочете дізнатися, які галузі представляє той чи інший резидент, хто може бути вам потенційно цікавий – Валентина та людина, яка знає все про їхні завдання та плани.

— Мені завжди подобалися проекти з викликом. Я вірю, що тільки в інтеграції, кооперації, а також на перетині сфер діяльності можна реалізовувати нові можливості, продукти і бізнеси, створюючи додаткову цінність для ринку. UNIT.City – амбітний і перспективний проект, місце, де ти допомагаєш цій інтеграції реалізуватися.

Анастасія Слепцова, Голова напрямків міжнародних зв'язків та партнерств технологічної екосистеми UNIT.City

— Ми розвиваємо «місто у місті», впроваджуємо нові можливості, розповідаємо про можливості української технологічної екосистеми всередині нашим міжнародним партнерам. Для мене та команди UNIT.City – це не тільки перший український інноваційний парк, що створено за моделями Барселони, Бостона і Торонто, а також і можливість інтегрувати технологічний та інноваційний сектор України у світовий контекст. Ми плануємо привести на територію найкращі світові корпоративні та акселераційні програми та експертні організації. Окрім цього розпочати кооперацію з технологічними екосистемами інших міст для ефективного нетворкінгу резидентів та потенційних резидентів парку. Мої завдання в рамках екосистеми UNIT.City: посилення проектів екосистеми новими партнерствами; розробка програм по роботі з новими ринками для резидентів парку.

Кирило Мазур, голова напрямку розвитку бізнес-екосистеми

Кирило очолює команду бізнес-екосистеми та займається запуском діджитал-хабів (SaaS, Big Data тощо); створенням інвесторської спільноти навколо UNIT.City; програмою UNIT.Perks (доступ резидентів до сервісів, софту, а також безкоштовний чи зі знижками доступ до міжнародних конференцій). Опікується він і платформою для нетворкінгу всередині Парку, а також співпрацею UNIT.City та стартапів-резидентів з великими компаніями.

— Бізнес-екосистема UNIT.City – це понад 20 проектів та активностей, які спрямовано на допомогу бізнесу. Її мета – швидкий зріст компаній; доступ до міжнародних ринків, корпорацій; вдосконалення мереж знайомств; можливість отримати доступ до найкращих кадрів. Саме бізнес-екосистема робить UNIT.City не просто офісом чи коворкінгом.

Олександра Говоруха

Олександра Говоруха, Head of Communications and Events

— Коли я розповідаю бізнесменам з Європи чи США про UNIT.City і його можливості, щоразу чую у відповідь: «В Україні є інноваційний парк? Вау, круто!». У більш розвиненому порівняно з нами західному світі є розуміння, що інновації – це вже не опція, а необхідність. Успішний бізнес = інноваційний. Такі бізнеси можуть народжуватися лише там, де для цього є необхідні умови: інфраструктура та екосистема. Саме такі умови ми створюємо в UNIT.City.

Моє завдання – розповісти для кого і чому ми створюємо UNIT.City. Для бізнесменів – це можливість розпочати новий бізнес або перезапустити наявний. Статус резидента Парку надає безліч переваг: набір послуг, доступ до закритих зустрічей з інвесторами, менторські програми та багато іншого. Для студентів та молодих спеціалістів – це майданчик для самоосвіти та нетворкінгу, можливість вчитися у найкращих експертів індустрії. Для іноземних партнерів UNIT.City це — точка входу в технологічну Україну.

Для всіх українців – це привід для гордості. Тут створюються нові робочі місця, знаходять себе таланти, народжуються інновації. Щоби переконатися у цьому, завітайте на UNIT.City OPEN DAY чи станьте учасниками наших бізнес-подій. Зустрінемось у UNIT.City!

Share
Написати коментар
loading...