Реклама

5 додатків, які допоможуть оволодіти іноземною мовою

Намагаєтесь вдосконалити навички володіння мовою? Читайте про 5 додатків, за допомогою яких можна вивчити слова, потренувати граматику або й навіть поспілкуватися з носієм мови.
Čytaty latynkoju
5 додатків, які допоможуть оволодіти іноземною мовою
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 5 додатків, які допоможуть оволодіти іноземною мовою
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Намагаєтесь вдосконалити навички володіння мовою? Читайте про 5 додатків, за допомогою яких можна вивчити слова, потренувати граматику або й навіть поспілкуватися з носієм мови.

Вивчення і вдосконалення мови — довгий і працемісткий процес, особливо в дорослому віці. На допомогу приходять безліч сайтів, додатків та порадників. Послуги на будь-який смак: пояснення правил граматики, вивчення нових слів або тренування розмовних тем. Ледве не для кожної цілі знайдеться додаток, який безкоштовно або за невелику плату можна завантажити на телефон за лічені хвилини. Ось деякі з них.

Duolingo

Один з найпопулярніших додатків — сервіс Duolingo. Він відомий серед користувачів з кількох причин:

  • безкоштовний^
  • у нього зрозумілий дизайн,
  • він пропонує велику кількість мов для вивчення на вибір.

Уроки розбиті на кілька невеликих етапів і оформлені у вигляді гри. Кожен з них триває не більше 10 хвилин, тому навчатися можна практично будь-де: в автобусі, у черзі, у вільну хвилину деінде. Duolingo змушує вас працювати щодня, а якщо ви пропустили урок — чекайте обурених нагадувань.

Під час уроків з Duolingo вам доведеться розмовляти на різні теми, виконувати вправи з граматики й тренувати вимову нових слів. Тож варто перевірити налаштування мікрофону, перш ніж розпочинати заняття. Іноді скидається, що Duolingo — це гарний початок, але не надто корисний інструмент для досконалого вивчення мови, оскільки матеріал видається одноманітним. Річ у тім, що програма розрахована на «відточення» навичок за допомогою частого повторення — і чим більше ви виконуєте завдань, тим вони складніші. Приємний бонус: Duolingo пропонує також вивчення української мови для іноземців.

Мови, які можна вивчити: Англійська, іспанська, французька, німецька, італійська, португальська, нідерландська, данська, шведська, українська та низка інших.

Babbel

Програма Babbel складається з уроків, які тривають близько 10-15 хвилин і розрахована, як на початківців так і на тих, хто вже володіє мовою на певному рівні і прагне вдосконалення. Babbel збагатить словниковий запас, навчить вас писати нові слова і вислови правильно, вимовляти їх, а також використовувати у правильному контексті.

Приємно те, що програма Babbel зосереджена на вивчені розмовної мови, а правила граматики роз’яснюються в процесі. Навчання організовано логічно: ви рухаєтеся від базових розмовних фраз до складніших. Уроки можна завантажити, аби отримати можливість офлайн-роботи із ними. Користувачеві дозволяють спробувати перше заняття безкоштовно, але загалом курс обійдеться у суму $5-10 за місяць.

Мови, які можна вивчити: англійська, французька, німецька, італійська, португальська, польська та низка інших.

Tandem

Аби навчитися розмовляти іноземною мовою, потрібно тренуватися і розмовляти на практиці. Найкраще практикуватися із тим, хто для кого ця мова є рідною. Якщо у вашому колі спілкування таких осіб немає, на допомогу може прийти програма Tandem. Вона зведе вас із тими, хто вільно володіє мовою, яку ви вивчаєте. Натомість ви навчатимете свого тандем-партнера говорити тією мовою, якою ви говорите вільно. Своєрідний мовний бартер розрахований на те, щоби створити сприятливі можливості для вивчення найрізноманітніших тем із повсякдення та знайти іншомовних друзів зі спільними інтересами.

Щоби зареєструватися у Tandem, слід мати акаунт у Facebook чи Google. Крім того, час від часу вас перевірятимуть модератори, аби переконатися, чи ви справді працюєте над вивченням мови. Курси можуть бути платними, якщо ви звертаєтеся до професійного викладача.

Мови, які можна вивчити: Англійська, іспанська, французька, німецька, португальська, італійська, китайська, японська та інші.

Memrise

Memrise — цікавий спосіб збагатити словниковий запас. Насправді це гра, у якій ви подорожуєте на іншу планету у ролі шпигуна і набираєте очки за правильні відповіді. Це — чудовий спосіб вивчати нові слова та запам’ятати специфічні вислови за допомогою мемів.

Ви також можете прослуховувати аудіозаписи щодо кількох слів та фраз, а час від часу проглянути відео, де текст проговорює носій мови. Принцип роботи — вивчення слів у інтервалах. Ці відрізки стають більшими у відповідності до того, скільки слів ви запам’ятали. Базова версія програми безкоштовна, але за $9 можна отримати доступ до додаткових ігор та користуватися Memrise у офлайн-режимі.

Мови, які можна вивчити: Французька, іспанська, німецька, англійська, китайська, японська, корейська, турецька, італійська та понад 100 інших мов.

Busuu

Вражає, що додатком Busuu користується понад 60 млн людей у всьому світі. Вам теж варто спробувати, адже у цієї програми приємний дизайн, а уроки відбуваються у класичному форматі. Тут і граматичні вправи, і картки для вивчення слів, діалоги та вправи з вивчення правил пунктуації.

Особливість Busuu: це — курси для подорожуючих, у яких можна отримати базу знань, що стане у нагоді під час наступної подорожі. Ви навіть можете поспілкуватися з носієм мови, який виправить ваші помилки. Невеликий набір карток для вивчення слів ви отримаєте безкоштовно, але якщо прагнете отримати доступ до повного курсу, доведеться сплатити від $6 до $10 щомісяця.

Мови, які можна вивчити: Іспанська, англійська, німецька, французька, італійська, португальська, турецька, арабська, польська, російська, китайська та японська.

Share
Написати коментар
loading...