Реклама

🏋️‍♂️ Тренування на часі: чому не варто відкладати турботу про себе

Čytaty latynkoju
🏋️‍♂️ Тренування на часі: чому не варто відкладати турботу про себе
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🏋️‍♂️ Тренування на часі: чому не варто відкладати турботу про себе
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Коли ми емоційно розхитані постійними загрозами та поганими новинами, навряд на думку спаде піти до спортзалу. Проте саме тренування — один з доступних способів підтримати себе та повернути жагу до життя навіть у скрутні часи. Тренери мережі фітнес-студій hiitworks пояснили, чому фізичні навантаження зараз на часі.

Підтримати ментальне здоров’я

Тренування допомагають знизити вплив негативних емоцій. Контроль м’язів і дихання заспокоюють і відволікають від похмурих думок. Але не варто розпочинати рекорди з фізичних навантажень. Краще вибрати заняття, що розвивають відчуття балансу, гнучкість і рівновагу. Наприклад, у якості «першої психологічної підтримки» підійдуть йога та TRX.

Тривалість заняття також відіграє роль. Коли навантаження триває довше години — це виснажує організм, тим більше в умовах постійного стресу. У hiitworks заняття займає лише 45 хвилин — цього часу достатньо, щоб привести до ладу тіло й думки.

Потурбуватися про тіло

Під час воєнного стану цінність ресурсу здоров’я зросла. Перевагу отримали тренування, що не лише допомогають досягти зовнішніх змін, а покращують самопочуття та збільшують рівень енергії. Це вправи, які відповідають рівню підготовки, задіють у роботу все тіло та позбавляють дефіциту руху.

Інтревальні заняття з датчиками пульсу MyZone — розвивають серцево-судинну систему та витривалість, вправи на TRX та мапах руху 3D — надають відчуття сили та легкості в тілі, йога — розвиває гнучкість та відновлює ментально й фізично. 

«Техніку вправ має контролювати тренер, щоб заняття приносили користь для здоров’я, а не розчарування та травми», — зауважують у hiitworks. Заняття проводять в малих групах до 12 учасників, щоб тренер приділяв увагу кожному.

Організувати свій графік

У стресові часи емоційні реакції можуть збільшувати наші страхи та позбавляти внутрішньої опори. Краще передати кермо розуму, який полюбляє рутину та розклад. Чіткий графік повертає відчуття контролю навіть у життєвому хаосі, а в результаті допомагає опанувати негативні емоції.

Ранкова зарядка, здоровий сніданок і тренування за розкладом можуть стати якорями підтримки, коли життя «штормить». Спробуйте додати мінімум 3 тренування на тиждень у свій календар і побудувати інші справи навколо цього «якоря». 

Спробувати пробне тренування зі знижкою -50% ти отримати до -20% на групові тренування: hiitworks.com

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...