Реклама

🎥 Третього вересня у Києві відбудеться перший АНТИфестиваль короткометражного кіно «Своїми Словами»

В кінці фестивалю саме глядачі стануть суддями та зможуть обрати фільм, який стане переможцем конкурсної програми.
Čytaty latynkoju
🎥 Третього вересня у Києві відбудеться перший АНТИфестиваль короткометражного кіно «Своїми Словами»
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🎥 Третього вересня у Києві відбудеться перший АНТИфестиваль короткометражного кіно «Своїми Словами»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В кінці фестивалю саме глядачі стануть суддями та зможуть обрати фільм, який стане переможцем конкурсної програми.

3 вересня у Будинку кіно в Києві відбудеться перший АНТИфестиваль авторського короткометражного кіно «Своїми Словами». Без червоних доріжок, офіційних костюмів, зайвого пафосу і фальші глядачі зможуть насолодитися атмосферою кіно. У програму увійшли покази документальних та художніх коротких метрів від українських режисерів, подкаст-лекція «Нахіба нам кіно?». В кінці фестивалю саме глядачі стануть суддями та зможуть обрати фільм, який стане переможцем конкурсної програми.

 Своїми Словами — це ініціатива молодих кінематографістів для підтримки українських режисерів та розвитку культури кіно. Головна ідея — вільно говорити про те, що хвилює.

Програма складається з трьох блоків. Перший — позаконкурсна програма з авторських документальних фільмів «Шум війни», присвячена темі повномасштабного вторгнення росії до України; мета — показати що і як знімають кінематографісти в умовах війни.

До програми увійшла короткометражка Андрія Зайця «Битва за Україну», головні ролі зіграли заслужені артистки України, акторки кіно і телебачення Ірма Вітовська-Ванца та Віталіна Біблів. Також фільми «Прийняти виклик» Марко Подоляна, «Сіра зона» Марини        Шкрабалюк, «Дитина війни» Антона Патрина, «Нет! Я пойду» Іллі Писарева, «Йога за сигналом “Тривога”» Максима Бурлака, «Одним оком» Дарії Творонович, «Kyiv Volunteer» Родіона Мосєєнкова, «Стрижень» Марини Герасименко, «Тисяча сто кілометрів» Дмитра Остапенко.

Друга частина програми пройде у форматі лекції-подкасту «Нахіба нам кіно?». Українські експерти поділяться думками щодо сучасних потреб та цілей вітчизняного кіно, а також як сучасний глядач може допомогти його розвитку. Серед запрошених лекторів: Олексій Гладушевський — журналіст, сценарист, продюсер; Слава Бабенков — актор; Злата Єфименко — продюсерка; Андрій Алфьоров — кінокритик.

Третій блок – це конкурсна програма «Своїми Словами», яка складається з 11 коротких метрів. У цій програми українські режисери презентують свої авторські фільми, а після показу глядачі зможуть обрати переможця методом голосування. Режисер найкращої глядацької стрічки отримує Механічний рупор «Своїми словами» та грошовий приз у розмірі 3000 грн.

До програми входять:

  • «Килим» Наталі Кисильової;
  • «Валєра» Ольги Артушевської;
  • «Край неба палає» Анастасії Пащенко;
  • «Праведник» Максима Тузова;
  • «Їжачок» Владислава Євдокимова;
  • «Черевички неношені» Анни Кішко;
  • «Край розваленого трампліну» Тетяни Нагірняк;
  • «Rich Bitch» Маргарити Лукіч;
  • «Не залежніcть» Валентини Клементини;
  •  «Тумани» Володимира Бакума;
  •  «Сумні портрети» Віталія Кікотя.

Також на фестивалі буде проходити фотовиставка проєкту «Внутрішня міграція» від «Люк медіа», барахолка, показ short листа у Синій залі Будинку кіно та after party від НЕкультурних та можливість придбати і скуштувати авторський коктейль «Своїми Словами» у найкіношнішому ресторані Києва «Вавилон».

Дізнатися більше про програму фестивалю та придбати квитки можна за цим посиланням.

*Усі виручені кошти будуть спрямовані на організацію події та допомогу українським кінематографістам в умовах війни.

Фестиваль відбудеться 3 вересня з 11.00 у київському Будинку кіно на Саксаганського.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...