Реклама

🎭 Вистава «ВОНА ВІЙНА» харківського театру «Публіцист»

Харківський театр "Публіцист" розпочинає всеукраїнський тур з пост-документальною виставою «ВОНА ВІЙНА» за жіночими голосами.
Čytaty latynkoju
🎭 Вистава «ВОНА ВІЙНА» харківського театру «Публіцист»
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🎭 Вистава «ВОНА ВІЙНА» харківського театру «Публіцист»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Харківський театр "Публіцист" розпочинає всеукраїнський тур з пост-документальною виставою «ВОНА ВІЙНА» за жіночими голосами.

Харківський театр “Публіцист” розпочинає всеукраїнський тур з пост-документальною виставою «ВОНА ВІЙНА» за жіночими голосами, щоб наблизити перемогу. Всі зібрані кошти будуть відправлені на лікування бійця і захисника Азовсталі Гліба Стрижко та на потреби ЗСУ.

Маршрут туру вистави:

Івано-Франківськ – 22 серпня, 19:00

Львів – 23 серпня, 18:00

Луцьк – 24 серпня, 19:00

Одеса – 27 серпня, 19:00

Дніпро – 29 серпня, 17:00

Харків – 30 серпня, 17:00

Київ – 31 серпня, 17:00

Це вистава про жінок, що створена режисером-чоловіком як спроба відчути той біль, що відчуває жінка під час війни. Чи мають страх, біль, ненависть чи відвага гендерну ознаку? Чи можна досі вважати жінку «слабкою статтю»? Чи на часі гендерні питання в українському суспільстві під час війни?

У виставі зібрано більше 30 історій реальних українських жінок різних соціальних ролей і статусів. Деякі з них сформували архетипи, що відтворені на сцені, деякі залишилися живим голосом болю конкретної жінки.

Для збору документального матеріалу режисер та акторка опитували знайомих жінок дистанційно, ходили волонтерити на вокзал, де знайомилися з жінками-волонтерками, відвідували шелтери для біженців, зустрічались та записували їхні історії. З жіночих історій складалася п’єса, писалися діалоги та монологи, створювалися нові персонажі. Але на кожному етапі створення вистави головним правилом, яким керувалися автори була документальна правдивість.

За структурою вистава «ВОНА ВІЙНА» є каскадом жіночих історій на болючі теми українського суспільства на тлі російсько-української війни. Перформативна сценічна дія межує з аудіовізуальними інсталяціями, які разом складають різнобарвний та суперечливий портрет сучасної української жінки.

Вартість квитка: 150 грн

Щоб придбати квиток, потрібно зареєструватись за посиланням: https://linktr.ee/shewar

Проєкт відбувається в рамках реалізації #ZMINA_2_0 фонду ІЗОЛЯЦІЯ за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст публікації є виключною відповідальністю організації-отримувача і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

#EU4USociety #ПрямуємоРазом #MovingForwardTogether

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...