Реклама

☝🏻 Українці створили Telegram-бота, який аргументує перейменування вулиць та демонтаж пам'ятників російських діячів 

Čytaty latynkoju
wikipedia.org
☝🏻 Українці створили Telegram-бота, який аргументує перейменування вулиць та демонтаж пам'ятників російських діячів 
  1. Головна
  2. Місто
  3. ☝🏻 Українці створили Telegram-бота, який аргументує перейменування вулиць та демонтаж пам'ятників російських діячів 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Двоє користувачів твіттера @brutalligence і @vide_dudu створили Telegram-бота під назвою «А Пушкин вам что сделал?». Цей бот наводить аргументи стосовно перейменування вулиць та демонтажу пам’ятників російських діячів культури та інших відомих людей.

Річ в тім, що з перейменуванням вулиць й станцій метро у Києві з’явились захисники культури окупанта, які проти знесення згадок про насаджування неукраїнської культури. З цим ботом можна буде легко пояснювати необхідність таких змін.

Наша країна здобула незалежність лише трохи більше 30 років тому. Всі минулі століття різнонаціональні окупанти нав’язували нам своїх героїв та культурних діячів. З моєю допомогою ти знайдеш перевірену інформацію про людей, які аж ніяк не заслуговують на пам’ятники, вулиці чи площі, названі на їхню честь в Україні

Стартове повідомлення бота

Аби ним скористатись, достатньо ввести згадку певного діяча, і потім бот наведе аргументацію, чому їхнє вшанування є недоречним. Наприклад, Булгаков звинувачують в українофобії, оскільки в його книзі «Біла гвардія» є чимало епізодів, які нібито демонструють імперську зверхність і ненависть автора до боротьби українців за свою державу. Водночас вулиці Булгакова є у Борисполі, Бучі, Ізюмі, Київі та Луганську, а пам’ятники можна знайти у Києві та Харкові.

Наразі бот в процесі оновлення, тож згадок деяких діячів поки немає, але все обіцяють додати згодом.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...