Реклама

🥤 В Одесі створили сервіс з оренди багаторазових стаканів

Čytaty latynkoju
🥤 В Одесі створили сервіс з оренди багаторазових стаканів
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🥤 В Одесі створили сервіс з оренди багаторазових стаканів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

В серпні в Одесі запрацював перший сервіс оренди багаторазових стаканів для напоїв з собою, що покликаний мінімізувати утворення одноразового сміття від послуги “to-go”. Як це працює? Клієнт кав’ярні має змогу орендувати багаторазовий бамбуковий стакан одразу під час покупки напою, а потім впродовж тижня повернути в будь-який партнерський заклад, отримавши 100% депозиту назад.

За рік на внутрішньому ринку України використовується близько 4 180 тонн паперових стаканчиків. Для їх виробництва вирубається близько 83 600 дерев, що за площею еквівалентно 4-м НСК “Олімпійським”. Чому ж тоді рух “мені в свою” ще не настільки поширений попри масштаби проблеми? За даними дослідження, проведеного командою CupToU, 90% з тих, хто володіє власним багаторазовим стаканом, періодично його забувають. Саме для них в першу чергу буде корисним даний сервіс, що за зручністю максимально наближений до користування одноразовим горнятком, але й екологічний водночас.

Читайте також: 🤔 Тест: наскільки добре ви розбираєтесь в українських новинах

Проєкт CupToU спирається на принцип 5Rs в поводженні з відходами – Refuse, Reduce, Reuse, Repurpose, Recycle, звертаючи увагу на те, що в першу чергу необхідно мінімізувати відходи, а отже й надлишкове виробництво, там, де це можливо.

Наразі проєкт є фіналістом всеукраїнського конкурсу соціальних стартапів Social Impact Award 2021, співпрацює з 8 закладами, а також планує залучати нові кав’ярні та поширювати ідеї свідомого споживання серед одеситів. Слідкувати за розвитком проєкту можна на офіційній сторінці в Instagram @cuptou.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...