Реклама

🚴‍♂️ У Нідерландах надрукували на 3D-принтері велосипедний міст

Čytaty latynkoju
Photo: Municipality of Nijmegen
🚴‍♂️ У Нідерландах надрукували на 3D-принтері велосипедний міст
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🚴‍♂️ У Нідерландах надрукували на 3D-принтері велосипедний міст
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

У місті Неймеген на 3D-принтері надрукували найдовший бетонний велосипедний міст у світі. Його довжина складає 29 метрів.

Велосипедний міст відрізняється округлими і хвилястими формами. Він був надрукований шар за шаром на поліграфічній фабриці Saint Gobain Weber Beamix.

Оскільки проліт не скрізь постійний і, отже, необхідно було враховувати змінюється вага конструкції, було вирішено розділити міст на частини, придатні для друку.

Municipality of Nijmegen

Теоретично друковані мости можна побудувати набагато швидше, ніж звичайні мости, з більшою гнучкістю і великим простором для індивідуального дизайну. Вони також більш стійкі, так як потрібно менше бетону.

Раніше у столиці Нідерландів, Амстердамі, відкрили перший у світі надрукований на 3D-принтері металевий пішохідний міст. Розробка проєкту тривала більш ніж чотири роки.

Довжина мосту складає 12 метрів. Це лише тимчасова побудова — міст замінять на звичайний протягом двох років. За словами розробників, технологія 3D-друку дозволить в майбутньому виробляти конструкції, використовуючи меншу кількість матеріалу, аніж зараз. Вироби зі сталі, надруковані на 3D-принтері, представлятимуть матимуть абсолютно новий дизайн та конструкцію.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...