Реклама

🌺 У Чернівцях встановлять AR-експозицію, присвячену «Червоній руті-1989»

Čytaty latynkoju
🌺 У Чернівцях встановлять AR-експозицію, присвячену «Червоній руті-1989»
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🌺 У Чернівцях встановлять AR-експозицію, присвячену «Червоній руті-1989»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

В Чернівцях у вересні планують запустити експозицію «Квітка надії» — модель сучасної інфраструктури для інституалізації історичної пам’яті про феномен «Червоної рути 1989».

У 1989 році у Чернівцях відбувся перший локальний фестиваль «Червона рута». Ця подія дала поштовх українським музикантам та дозволила їм вийти з тіні андеграунду, заснував цілу плеяду актуальних виконавців. «Червона рута-1989» стала важливим кроком до здобуття незалежності — саме тут, попри заборону, вперше після довгої радянської паузи публічно заспівали гімн України.

Читайте також: 🎸 Топ-100 пісень української естради

«Квітка надії» — це перша в Україні виставка просто неба з елементами доповненої реальності, що відбудеться в Чернівцях. По місту розташують мапи з елементами AR в дотичних до подій фестивалю 1989 року локаціях. Вони вестимуть до парку, де розміститься експозиція прихованих історій про «Червону руту 1989». Фінальною точкою маршруту стане маловідома 3-я локація фестивалю 1989 року — галявина у парку «Жовтневий», де розміщувалася сцена української співаної поезії — кобзарства.

Проєкт реалізується КП «Парк Жовтневий» у партнерстві з ГО «Культурна платформа Закарпаття» та за підтримки Українського культурного фонду в рамках програми «Знакові події».

Наша ГО спеціалізується на розробці інфраструктурних рішень для промоції локальних культурних ідентичностей. «Червона рута» — чудовий привід для того, щоб створити новий спосіб зацікавити людей дізнатись більше про визначні етапи становлення української державності

Євген Забарило , керівник ГО «Культурна платформа Закарпаття»

Мені особливо приємно, що в нас є нагода відновити історичну пам’ять про галявину, на якій я був у дитинстві одним з глядачів фестивалю. Тепер у чернівчан та гостей міста будуть комфортні умови для планування вільного часу та прогулянок територією парку «Жовтневий»

Юрій Воронка, директор КП «Жовтневий»

Детальніше дізнатись про проєкт можна за посиланням.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...