Реклама

🚎 Мінінфраструктури розробило законопроєкт, що покращує роботу громадського транспорту — що зміниться

До законопроєкту можна вносити свої правки, зауваження та пропозиції.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🚎 Мінінфраструктури розробило законопроєкт, що покращує роботу громадського транспорту — що зміниться
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🚎 Мінінфраструктури розробило законопроєкт, що покращує роботу громадського транспорту — що зміниться
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
До законопроєкту можна вносити свої правки, зауваження та пропозиції.

Мінінфраструктури та робота громадського транспорту

Міністерство інфраструктури України оприлюднило законопроєкт стосовно суспільно важливих послуг з перевезення пасажирів автомобільним та міським електричним транспортом.

Відповідно до законопроєкту збільшать кількість сучасних автобусів середньої та великої пасажиромісткості. Окрім того, вирішать проблему недотримання графіку руху громадського транспорту. Також планують:

  • визначити відповідальними за організацію пасажирських перевезень в межах району обласну держадміністрацію або ОТГ
  • закупляти транспортні послуги через Prozorro за принципом кілометражу. Тобто предмет закупівлі – конкретний маршрут з конкретним кілометражем, ціна визначатиметься місцевим самоврядуванням.
  • впровадити систему отримання оплати за такі послуги та фінансового відшкодування, що виплачується перевізникам — це дозволить скасувати обмеження на кількість пасажирів льотної категорії у транспорті
  • забезпечити підтримку екологічного транспорту
  • встановити валідатори для оплати банківською карткою у транспорті

Як зазначив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, відповідний законопроєкт надасть рівноправний доступ до послуг інфраструктури для всіх груп населення.

Українцям потрібен якісний безпечний та екологічний міський транспорт, який був би зручний для кожного, у тому числі, маломобільних груп населення. Тому ми розробили відповідний законопроєкт, який встановлює рівноправний доступ до послуг інфраструктури. Його прийняття – це також одна з умов виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Законопроєкт вже оприлюднений на сайті Мінінфраструктури для обговорення та доповнення всіма бажаючими.

Владислав Криклій, Міністр інфраструктури України

Зауваження та пропозиції до законопроєкту приймаються протягом місяця від зацікавлених юридичних та фізичних осіб у письмовому та електронному вигляді за адресою: Міністерство інфраструктури України, просп. Перемоги, 14, м. Київ, 01135, Е-mail: [email protected], [email protected].

Також ми вже раніше писали:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...