Реклама

🤔 «Дюна: Частина друга» — що критики кажуть про сиквел від Дені Вільнева

Čytaty latynkoju
🤔 «Дюна: Частина друга» — що критики кажуть про сиквел від Дені Вільнева
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🤔 «Дюна: Частина друга» — що критики кажуть про сиквел від Дені Вільнева
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Оскільки «Дюна: Частина друга» уже невдовзі виходить у кінопрокат, 29 лютого, то уже почали з’являтися перші рецензій на фільм.

Нагадаємо, що це буде сиквел до «Дюни», яка вийшла у 2021 році. Режисером стрічки знову виступив Дені Вільнев, а сам фільм продовжує історію, адже все ще базується на першому романі із циклу «Дюна» Френка Герберта.

Загалом фільм дуже позитивно оцінили критики. На Rotten Tomatoes її рейтинг становить 97%, на Metacritic 80 балів зі 100.

Усі оглядачі в унісон відзначають, що це дійсно епічне продовження, яке навіть закладає не менш потужну основу для можливої трилогії. Критики відзначають, що стрічка принесе візуальне задоволення усім, як загалом і усі інші стрічки Дені Вільнева, також акторська гра не залишить глядачів байдужими. Загалом усі висновки можна схарактеризувати словами, що це «епічний сиквел, який ставить черговий стандарт для науково-фантастичних фільмів».

Хоча також відзначають, що тривалість стрічки може дещо втомити, однак історія, яку намагається передати Вільнев у своїй інтерпретації дійсно варта кожної хвилини. Водночас додають, що іноді видається, наче режисеру не вдається охопити усю глибину оригінального твору, що компенсується візуальною частиною.

У Vanity Fair про фільм пишуть, що фільм більший та кращий за першу частину та відзначають:

Насичена видовищами та темами, друга частина часто буває напрочуд рухливою. Як режисер, Вільнев довгий час мав проблеми з балансуванням між сюжетом і зображенням, але тут він майже влучно потрапив у ціль.

У Rolling Stone додають:

Вільнев перевершив самого себе.

Журнал Empire поділився наступним висновком:

Ще одна епічна порція науково-фантастичної дикості від Дені Вільнева, яка перенесе істинних віруючих до раю — навіть якщо в ній забагато Прянощів (Spice), щоб перетравити за один підхід.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...