Реклама

🙅‍♂️ HBO звільнив актора «Білого лотоса», який підтримує Росію

Čytaty latynkoju
🙅‍♂️ HBO звільнив актора «Білого лотоса», який підтримує Росію
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🙅‍♂️ HBO звільнив актора «Білого лотоса», який підтримує Росію
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

У HBO відмовилися від співпраці з сербським актором Мілошем Биковичем у серіалі «Білий лотос». Після того, як United24 Media повідомило про те, що актор підтримує Росію, піднялася хвиля обурення серед українців, які почали висловлювати своє невдоволення таким рішенням.

Після цього також Міністерство закордонних справ України теж звернулося до керівництва платформи, яка згодом й вирішила звільнити актора, який мав з’явитися у новому сезоні шоу.

Варто зазначити, що Бикович публічно підтримує загарбницьку політику Росії. Крім того, у 2021 році актор отримав російський паспорт та брав участь у зйомках серіалів в окупованому Криму. Відповідно саме це й викликало обурення на що своєю чергою відреагували у HBO та прийняли рішення відмовитися від співпраці з Биковичем.

Видання Deadline повідомляє, що актор мав виконати невелику епізодичну роль росіянина Валентина, йога і лайфкоуча. Однак тепер на роль буде знайдено нового актора.

Бикович зі свого боку випустив заяву, у якій відзначив, що став жертвою «цілеспрямованої кампанії», яка «була розгорнута проти мене», що своєю чергою «затьмарює суть мистецької свободи». Відзначимо, що заяву він поширив у трьох варіантах — сербською, англійською і звісно ж, що російською.

Він відзначив, що знає, що таке війна, адже виріс у країні, яка теж потерпала від цього. Бикович додав, що у світі все більше і більше «активних конфліктів» і кожен з них інакший і що актор бажає, аби усі вони припинилися. Далі він продовжив:

Сьогодні проти мене розгорнуто цілеспрямовану кампанію, яка виглядає як зовнішній маневр для впливу на рішення, що може створити тривожний прецедент, який затьмарює сутність художньої свободи. Для мене було честю бути обраним для участі в «Білому лотосі», телесеріалі, який я дуже поважаю, разом із колегами, яких я глибоко поважаю. Однак моя участь у ньому неможлива з причин, що лежать поза межами мистецтва, і я не підкорюся жодному наративу, який намагається скомпрометувати мою чесність.

Нагадаємо, американський сатирично-драматичний серіал «Білий лотос» вперше вийшов на НВО у 2021 році та одразу став одним з найпопулярніших. Перший сезон, дії якого розгортаються на Гаваях, отримав 20 номінацій на премію «Еммі» та десять перемог. Другий сезон отримав 23 номінації. Бикович має приєдатися до серіалу у 3 сезоні.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...