Реклама

🤔 Чи існує насправді Еллі Конвей, авторка книги «Арґайл»

Čytaty latynkoju
🤔 Чи існує насправді Еллі Конвей, авторка книги «Арґайл»
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🤔 Чи існує насправді Еллі Конвей, авторка книги «Арґайл»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Сьогодні у прокат вийшов новий фільм режисера Метью Вона «Арґайл». Фільм зміг привернути увагу глядачів задовго до релізу, оскільки стрічка знята за мотивами однойменної книги.

Авторка твору «Арґайл» Еллі Конвей ще не випустила жодної книги, а також є максимально непублічною особистістю — вона відмовляється від інтерв’ю, а в мережі неможливо знайти про неї хоча б якусь інформацію. Це, своєю чергою, породило безліч чуток — «справжньою Конвей» вважають співачку Тейлор Свіфт, самого режисера Метью Вона або навіть вважають, що авторки не існує.

Саме тому ми вирішили зібрати усе, що відомо про загадкову авторку — а чи підтвердяться чутки ми дізнаємося вже незабаром.

Що точно відомо про Еллі Конвей

Є лише дві деталі біографії Еллі Конвей, які виглядають правдиво — це те, що вона мешкає у Нью-Йорку й те, що вона написала свій перший роман, «Арґайл», поки працювала офіціанткою у закладі.

Все інше про Конвей — велика таємниця. Спробувати пробити цю стіну намагалося видання Variety. Так, журналісти зазначили, що авторські права на книгу належать Marv Quinn Holdings Limited. Тут одразу є перша загадкова деталь — директорами компанії є, власне, режисер Метью Вон і його дружина Клаудія Шиффер.

Журналісти також підкреслили, що Конвей не зазначають як виконавчу продюсерку фільму, і в титрах не вказано, що фільм заснований на її книзі. Видання навіть звернулося до видавця книги — компанії Penguin — проте там запит на інтерв’ю з авторкою відхилили.

Вперше про письменницю почули у 2021 році — одночасно з чутками про те, що готується фільм за її книгою. Попри те, що книжка мала вийти 29 вересня 2022 року, прем’єру неодноразово переносили — спочатку на березень 2023, а потім й на січень 2024.

З того часу Конвей не давала жодного інтерв’ю жодному ЗМІ. Акаунти у її соцмережах були створені приблизно у той самий час, як з’явилися чутки про фільм. І за увесь період існування ці акаунти не отримали якихось фото авторки чи подробиці про її життя — лише промоматеріали фільму, книги та трошки звичайних фото, які ні про що не розповідають.

У Penguin розповіли лише те, що Еллі Конвей не вигадана людина. На запитання, як про її дебютний роман ще до публікації дізналися кіностудії, видавець зазначив, що книга потрапила до Метью Вона через його агента.

Які є теорії щодо Еллі Конвей

Найбільша теорія, яка сколихнула американські соцмережі, каже, що Еллі Конвей — це псевдонім співачки Тейлор Свіфт, яка є справжньою авторкою книжки.

Варто зазначити, що теорія звучить безумно, але в неї дійсно є підґрунтя. Тут варто згадати, що сам фільм не зовсім екранізує роман Конвей — він робить її головною героїнею. У фільмі Конвей грає акторка Брайс Даллас Говард.

Так, у стрічці Конвей зображують з рудим волоссям, а Свіфт з’являлася зі схожим кольором у своєму короткометражному фільмі All Too Well. Крім того, екранна Конвей носить кота в рюкзаку, такий Свіфт носила у минулому. Сам кіт також тієї ж породи, шотландська висловуха, як і два з трьох котів Свіфт.

Що ще цікавіше — дата першого допису в Instagram вже «реальної» Конвей збігається з днем ​​народження самої Свіфт, 13 грудня.

Попри те, що теорія привернула до фільму неабияку увагу, сам Метью Вон незадоволений такими чутками.

Я не дуже любитель Інтернету, проте моя дочка одного разу підійшла до мене і сказала: «Ти ніколи не казав мені, що Тейлор написала цю книгу!». А я дивлюся на неї: «Про що ти говориш, що Тейлор Свіфт написала книгу?». Вона не написала книгу.

Метью Вон

Режисер додав, що багато сміявся з теорії та здивувався, що навіть його дочка переконалася в цьому.

Є справжня книга… і це справді хороша книга. І є Еллі Конвей, яка написала книгу, але це не Тейлор Свіфт. Вона точно не писала книгу.

Метью Вон

Разом з тим є й теорія, що книгу вигадав сам Вон або режисер фільму Джейсон Фукс. Вона доволі логічна (це гарний маркетинг), проте ЗМІ не вважають, що це правда — команда фільму навряд би приховувала правду про Конвей навіть від акторів та знімальної групи.

Загадковості додає те, що каст фільму теж відповідає на запитання про Конвей по різному. Так, Генрі Кавілл просто не захотів розповідати журналістам правду:

Боюся, я не можу сказати, бо вас це може «вбити». Якби я сказав, я був би персоною нон грата, а Метью мені подобається. Ми хотіли переконатися, що таємниця збережеться, тому що вона дуже хоче її зберегти.

Генрі Кавілл

Своєю чергою Браян Кренстон зазначив, що Конвей — цілком реальна авторка, проте він «ні може підтвердити, ні спростувати чутки про те, що вона Свіфт».

Ще один актор фільму, Джон Сіна, зазначив, що це чудовий маркетинговий крок, проте він дійсно не знає нічого про Конвей.

Чи розкажуть глядачам більше про Еллі Конвей

На момент написання цього матеріалу (31 січня) ще невідомо, хто така Еллі Конвей, проте за декілька днів, скоріше за все, таємниця розкриється. Сам Метью Вон казав, що глядачі зможуть познайомитися з особистістю Конвей вже під час прем’єри фільму.

Оскільки до прем’єри залишилося менше ніж доба — в США фільм виходить в прокат 2 лютого — відповідей, схоже, залишилося чекати недовго.

Також зазначимо, що в українських кінотеатрах подивитися «Арґайл» можна вже сьогодні, 1 лютого.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...