Реклама

🎬 Де дивитися фільми та серіали в Україні онлайн і легально — 8 сервісів

Čytaty latynkoju
🎬 Де дивитися фільми та серіали в Україні онлайн і легально — 8 сервісів
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🎬 Де дивитися фільми та серіали в Україні онлайн і легально — 8 сервісів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Давно вже пройшли часи, коли для того, щоб подивитися кіно чи серіал, потрібно або ловити їх у телепрограмі, або купляти на фізичних носіях, і навіть завантаження потроху відходять в минуле. Тепер усе можна дивитися онлайн, за доступною передплатою і при цьому з чистою совістю, адже все абсолютно легально.

Зібрали для вас усі доступні в Україні стримінгові сервіси, де можна подивитися як нові фільми й серіали, так і стару класику.

Amazon Prime Video

Цей сервіс не варто плутати ані з сервісом Amazon Prime, який використовується для покращення досвідку покупок на Amazon, ані з придбанням чи прокатом фільмів також на самому Amazon.

Amazon Prime Video — це стримінговий сервіс за передплатою, де є як багато фільмів і серіалів від сторонніх студій, так і власні проєкти Amazon.

Тарифні плани

  • €5,99 на місяць
  • Є можливість створити до 6 профілів

Мовна ситуація

Переважна більшість контенту доступна лише англійською та низкою європейських мов, але є фільми, шоу та серіали з українськими субтитрами та навіть озвученням. Проте сервіс не робить великої ставки на наш ринок, тож прикладів таких небагато.

Доступність фільмів та серіалів

На Amazon Prime Video можна знайти багато відомих і навіть культових творів, таких як трилогія «Гоббіт», «Шрек», «Назад у майбутнє», «Вартові», «Безславні виродки», «Доктор Хаус», «Спільнота» та «Офіс».

Amazon Studios також знімає власний контент, окремі зразки якого вже отримали визнання аудиторії. Зокрема, це серіали «Хлопаки», «Добрі передвісники», «Погань» та інші. З фільмами поки виходить гірше — відзначають «Тебе ніколи тут не було», «Одна ніч у Маямі…», Air, «Патерсон» та інші. Також є вибір з власних телешоу — зокрема, стендапи або автомобільне шоу «Ґранд Тур» від колишніх ведучих Top Gear.

Особливості

Розробники пишаються своєю функцією X-Ray. Коли ви ставите відео на паузу, вам показує інформацію, які актори знаходяться в кадрі. Можна прочитати їхню біографію, побачити, в яких ще сценах вони були в цьому кіно чи серіалі, або що ще можна переглянути з ними. Інформація завжди повна й достовірна, адже вона підтягується з бази iMDB, якою теж володіє Amazon.

Apple TV+

Наймолодший з усіх представлених сервісів запустився у 2019 році та одразу сфокусувався винятково на контенті власного виробництва. Як і Apple Music, доступний не лише власникам гаджетів яблучної компанії — застосунки Apple TV+ доступні на всіх відносно нових смарт-телевізорах, смартфонах на Android, а також є вебверсія для ПК на Windows.

Тарифні плани

  • $5,99 на місяць
  • Можна об’єднати акаунти Apple у сім’ю, однак це буде стосуватися не лише стримінгу, але й інших аспектів (наприклад, інші люди зможуть бачити вашу геолокацію, якщо у вас iPhone)

Мови

Весь контент без винятку доступний із субтитрами українською мовою. Дещо має навіть українське озвучення, однак таких творів небагато.

Доступність фільмів та серіалів

Apple в рамках свого стримінгового сервісу пропонує винятково ексклюзивний контент власного виробництва, тож не очікуйте там культової класики чи новинок з кінотеатрів.

Флагманом сервісу безумовно є серіал «Тед Лассо» з Джейсоном Судейкісом, а також варто звернути увагу на «Ранкове шоу» Дженніфер Еністон та Різ Візерспун, «Заради всього людства», «Переповнену кімнату» з Томом Голландом, «Фундацію» за мотивами однойменного циклу Айзека Азімова та інші.

Серед стрічок пропонують подивитися «Вбивці квіткової повені», «Вовча варта», «Флора та син», «У ритмі серця» та інші.

Особливості

Ключовою особливістю є вже згаданий фокус на ексклюзивному контенті. Однак зовсім без сторонніх фільмів та серіалів вас усе ж не залишать. Їх можна придбати чи взяти напрокат у сусідній вкладці «Магазин» за додаткову плату. Наприклад, на момент публікації цього матеріалу можна купити фільм «Оппенгеймер» за $11,99.

Google TV / YouTube

З січня 2024 року Google вніс зміни у роботу свого сервісу онлайн-перегляду кіно. Тепер власники розумних телевізорів з системою Google на борту (включно з Android TV) отримають розділ «Магазин», де зможуть купляти фільми, а у вебверсії користувачі зможуть купляти фільми у спеціальному каталозі на YouTube — раніше це робилося через магазин Google Play.

Тарифні плани

  • Кіно можна купити або взяти напрокат (доступно не для всіх фільмів)
  • Більшість цін на прокат варіюється від 50₴ до 150₴

Мови

Для дуже багатьох фільмів доступні українські озвучення та субтитри. Дізнатися про наявність можна на сторінці конкретної стрічки. Проте часто трейлери на сторінці запускаються російськомовні, навіть якщо при цьому сам фільм доступний українською.

Особливості

Сервіс буде найбільш зручно використовувати власникам розумних телевізорів під управлінням операційки Google, але в усіх інших випадках є більш зручні та пропрацьовані аналоги, які більше уваги приділяють українському ринку.

Доступність фільмів та серіалів

Оскільки Google практично закинув створення оригінального контенту, каталог сервісу повністю складається з фільмів інших студій. Доступно багато як відносно свіжих блокбастерів, так і вічної класики. Ексклюзивів сервіс не має.

MEGOGO

Український стримінговий сервіс, який також працює на ринках Казахстану, Молдови, Грузії, Азербайджану, країн Балтії та інших. Свого часу став одним із перших подібних сервісів на території нашої країни.

Тарифні плани

  • Легка — 129₴/міс., доступно 298 телеканалів та каталог фільмів і мультфільмів (без контенту від Disney, Warner Bros., HBO, футбольних трансляцій тощо)
  • Оптимальна — 199₴/міс., доступно 389 телеканалів та розширений каталог фільмів і мультфільмів (додається контент Disney та Warner Bros.)
  • Максимальна — 369₴/міс., доступний 421 телеканал та «повний» каталог фільмів і мультфільмів (додається все, що може бути доступним за передплатою, включно з футбольними трансляціями)

Існують також додаткові передплати, які можна зібрати як «конструктор» — наприклад, вам потрібен лише футбол, а серіали HBO — ні, і ви не хочете за зайве платити максимальну передплату.

  • Спорт — 249₴/міс.
  • HBO — 249₴/міс.
  • Projector (освітні відеолекції та конференції)  — 79₴/міс.
  • Кіно+ — 129₴/міс.
  • discovery+ — 69₴/міс.
  • Paramount+ — 69₴/міс.

Доступні також різноманітні акційні пропозиції, які постійно змінюються, актуальні акції дивіться на сайті сервісу.

Мови

Українська мова доступна практично для всього каталогу за рідкісним винятком. Більше проблем виникне в тих, хто якраз хотів би дивитися мовою оригіналу — часто такої опції з якихось причин нема (або є в обмеженому варіанти: наприклад, оригінальне озвучення, але лише українські субтитри).

Особливості

Варто відзначити три особливості, що виділяють MEGOGO проміж конкурентів.

  • Сервіс має ексклюзивні права на трансляцію низки спортивних змагань — зокрема і топових футбольних ліг
  • Крім відеоконтенту, сервіс пропонує великий каталог аудіокнижок і подкастів
  • Також можна оцінити наявність серіалів та кіно українського виробництва

А ось з не дуже приємних особливостей треба відзначити необхідність платити за перегляд деяких фільмів навіть якщо ви маєте максимальну передплату. Зазвичай це стосується нових блокбастерів, які після певного періоду ажіотажу все ж потім стають доступними в передплаті, але часто додаткову оплату вимагають і за далеко не нові стрічки.

Так, наприклад, було з франшизою «Гаррі Поттера» напередодні різдвяних свят у попередні роки. У 2023-му ситуація виправилася і серія стала доступною за максимальною передплатою. Проте, наприклад, серіал «Друзі», якому в цьому році стукне 30 років і правами на який володіє Warner, потрібно купувати по сезонах.

Проте, заради справедливості, аналогічна ситуація є й у головного конкурента MEGOGO серед українських стримінгів. Але про нього пізніше.

Доступність фільмів та серіалів

Каталог сервісу доволі великий і оперативно поповнюється як новими блокбастерами, так і класикою. Варто відзначити великий набір дитячого контенту.

Також лише на MEGOGO ви зможете легально подивитися серіали HBO — такі як «Дім дракона», «Спадкоємці», «Останні з нас» та інші.

MUBI

Це стримінговий сервіс, який спеціалізується на авторському та високоякісному кіно як власного виробництва, так і від інших студій.

Тарифні плани

  • $9,99 на місяць
  • $5,99 на місяць для студентів (необхідне підтвердження)

Маленький секрет

Після реєстрації на 7 днів безкоштовного періоду (для чого вам потрібно додати дані своєї банківської картки) пройдіть у налаштування і спробуйте скасувати передплату. Перед останнім підтвердженням скасування сервіс запропонує вам подовжити безкоштовний період. Погоджуйтеся на пропозицію і не підтверджуйте скасування.

Після цього спробуйте скасувати передплату ще раз аналогічно — тепер перед підтвердженням сервіс запропонує вам спеціальну ціну передплати $5,99 на місяць впродовж року. Якщо плануєте користуватися MUBI надалі, погоджуйтеся на пропозицію. Таким чином, після 30-денного безкоштовного пробного періоду ваша передплата коштуватиме $5,99 впродовж цілого року.

Мови

Українська мова буде доступна лише у стрічках українського виробництва. Всі інші будуть мовою оригіналу з англійськими субтитрами. Також часто доступні іспанські, італійські, португальські тощо.

Особливості

Це, напевно, найбільш нестандартна пропозиція на всьому ринку стримінгових сервісів. Фокус MUBI знаходиться на фільмах, що несуть мистецьку цінність. Часто ви зустрінете там стрічки, які більше ніяк не подивитися, фільми з далеких країн, про існування яких ви навіть не здогадувалися. Загалом передплата на MUBI виглядає обов’язковою для всіх гурманів, які слідкують за фестивалями, шукають нових вражень і сенсів, і загалом цінують якісне кіно.

Сервіс не лише пропонує дивитися фільми, але збирає рецензії, відгуки користувачів, формує спільноту кінофанатів та випускає власний часопис. Добірка, представлена для перегляду, ретельно підбирається обізнаними кураторами.

Доступність фільмів та серіалів

MUBI пропонує вам до перегляду в будь-який момент часу кілька сотень тайтлів, поділених між різними добірками — наприклад, кіно з певного фестивалю, тематична класика, режисерські добірки тощо. Однак ви не можете просто взяти і подивитися будь-який фільм з каталогу за межами цих добірок — вам треба чекати, поки він знову потрапить до актуального каталогу.

З одного боку, це суттєвий мінус, однак деяким користувачам це може здатися навпаки плюсом, адже це стимулює до нових вражень.

Netflix

Компанія, яка стала практично синонімом стримінгового сервісу, почала надавати послуги українцям ще у 2016 році. З того часу кількість доступних нашим глядачам фільмів та серіалів з підтримкою української мови збільшилася, як і кількість створеного українцями контенту. Тож якщо на момент запуску Netflix підходив більше для ентузіастів, які ще й знають англійську мову, то зараз сервіс став ближче для значно ширшого кола споживачів.

Тарифні плани

  • Базовий — 4,99 євро на місяць, максимальна якість 720p, завантажувати відео для оффлайн-перегляду можна лише на один пристрій
  • Стандартний — 7,49 євро на місяць, максимальна якість 1080p, завантаження на два пристрої
  • Преміум — 9,99 євро на місяць, максимальна якість 4K, підтримка HDR та просторового звуку, завантаження на шість пристроїв

Багато людей ділять акаунт між собою завдяки можливості створювати окремі профілі для перегляду, однак Netflix останнім часом почав боротися з такою практикою. Цілком офіційно можна організувати собі таке задоволення за додаткові 2,99 євро на місяць на людину, однак фінансовий сенс такої авантюри все ж залишаємо на ваш розсуд.

Мови

Мовна ситуація на Netflix значно краща, ніж у Amazon Prime Video, але все ще не ідеальна. Багато серіалів та фільмів мають щонайменше українські субтитри, найкраще з цим у тайтлів власного виробництва, а також, ясно що, створених в Україні. По іншому контенту — треба дивитися кожну конкретну одиницю окремо.

Особливості

Ключовою особливістю Netflix, авжеж, є його рекомендаційний алгоритм, а також наявність у каталозі шоу на будь-який смак та аудиторію. Найкраще цей сервіс підійде тим, хто любить дивитися контент по жанрах і відкривати для себе щось нове.

Любите кримінальні документалки — будь ласка, подобається стендап — десятки «спешлів» відомих стендаперів, хочеться романтичних комедій — сотні їх. Нетфлікс може не мати деяких відомих фільмів та культових серіалів, але він завжди підбере контент під ваш смак.

Доступність фільмів та серіалів

Флагманами сервісу є серіали «Корона», «Відьмак», «Бріджертони», «Любов, смерть і роботи», «Картковий будинок», Suits, «Краще дзвоніть Солу», «Кінь Боджек», «Сварка» та інші. Багато з них уже завершилися, однак зовсім не втратили актуальності, і подивитися їх досі можна з задоволенням.

Крім того, сервіс пропонує таку серіальну класику, як «Пуститися берега», «Спільнота», «Сайнфелд», «Аббатство Даунтон» тощо. Широким є й набір фільмів. Наявність у каталозі класики треба перевіряти постійно, адже вона то зникає, то повертається. Але стрічки власного виробництва однозначно заслуговують вашої уваги, зокрема «Рома», «Шлюбна історія», «Два папи», «На західному фронті без змін», «Не дивіться вгору» та інші.

SWEET.TV

Суто український стримінговий сервіс, який почав свою роботу у 2017 році. Власники платформи наголошують на тому, що вони спеціалізуються саме на українськомовному контенті і мають широкий каталог голівудських фільмів з українським озвученням.

Тарифні плани

  • S — 99₴/міс., входить 212 телеканалів, найменший розмір бібліотеки фільмів та мультфільмів, відсутні деякі телеканали (фільмові, дитячі, спортивні та преміальні)
  • M — від 99₴/міс.; на жаль, точну вартість цього пакету дізнатися без оформлення не вдалося — засуджуємо непрозорий принцип формування тарифу; входить 287 телеканалів (включно з фільмовими, дитячими, спортивними та преміальними), більша бібліотека фільмів та мультфільмів
  • L — 197₴/міс.; входить 302 телеканали, «повний» каталог фільмів і мультфільмів (додається все, що може бути доступним за передплатою

Мови

Принциповою позицією SWEET.TV є доступність усього каталогу українською мовою. Також компанія часто спеціально замовляла озвучення або купляла вже готове для фільмів з минулого прокату в студій в межах програми «Holywood українською». Нам не вдалося знайти жодного тайтла, де б не було української мови.

Особливості

Власне, мовна ситуація і є однією з ключових переваг SWEET.TV — доступний контент завжди можна подивитися рідною мовою. Крім того, цей сервіс має декілька ексклюзивних контрактів з західними стримінговими сервісами, не представленими напряму офіційно в Україні.

З не дуже приємних особливостей варто відзначити ситуацію, аналогічну з MEGOGO, коли навіть маючи максимально можливу передплату, доведеться доплачувати за деякі фільми.

Доступність фільмів та серіалів

Завдяки контрактам з багатьма партнерами, SWEET.TV пропонує широкий каталог фільмів, деякі доступні ексклюзивно. На сервісі можна подивитися «Марвели», усю трилогію «Володар перснів», «Оппенгеймер», «Барбі», авжеж є й каталог українських стрічок.

Серед серіалів також є українські, але особливо цінності SWEET.TV додає ексклюзивна наявність таких шоу як «Офіс», «Доктор Хаус», «Твін Пікс», «Клініка», «Ведмідь», «Відчайдушні домогосподарки», «Усі жінки — відьми» тощо. Це також єдина можливість подивитися ці серіали легально та українською мовою.

Takflix

Цей сервіс можна назвати українською адаптацією вже згаданого MUBI. Заснований українською режисеркою та продюсеркою Надією Парфан («Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго») у 2019 році, він пропонує каталоu фільмів і короткометражок українського виробництва різних років, в тому числі і до 1991 року.

Тарифні плани

Сервіс не має передплати, він працює за принципом кінотеатра. На кожен фільм ви купуєте квиток, що дає доступ до перегляду на сім діб (168 годин).

  • Стандартна ціна для повнометражних фільмів — 95₴ за квиток
  • Для короткометражок — 55₴

Також квиток можна подарувати другові.

Мови

Оскільки фільми на сервіси саме українські, то для них завжди (або майже) доступна українська мова. Також для деяких стрічок доступні субтитри іншими мовами, зокрема англійською, тож можете брати на перегляд для своїх іноземних друзів.

Особливості

Творці сервісу постійно влаштовують різноманітні тематичні заходи та фестивалі. Наприклад, у жовтні 2023 року проводилися «Дні польського кіно», а з вересня по листопад — фестиваль «7+7», в якому брали участь фільми українських та британських режисерок.

Також варто відзначити наявність сервісу «Кінопаті» — групового онлайн-перегляду фільмів. Можна запросити до 25 осіб на такий перегляд, є вбудовані чат та відеодзвінок для обговорення вражень. Кожна людина мусить оплатити свій квиток на перегляд, однак для групового перегляду надають знижки.

Доступність фільмів та серіалів

Як уже зазначали, сервіс пропонує саме українські фільми, деякі з них можна подивитися лише там. Глядачам доступні як стрічки нового покоління, такі як «Мої думки тихі», «Коли падають дерева», «Памфір», «Атлантида», «Вулкан», так і українська класика на кшталт «Сон», «Пропала грамота», «Білий птах з чорною ознакою» тощо. Також є багато українських короткометражок.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...