Реклама

🙃 Журналісту вдалося знайти наполовину завершений сценарій «Дюни 2» Девіда Лінча

Čytaty latynkoju
wallpapercave.com
🙃 Журналісту вдалося знайти наполовину завершений сценарій «Дюни 2» Девіда Лінча
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🙃 Журналісту вдалося знайти наполовину завершений сценарій «Дюни 2» Девіда Лінча
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Автор книжки A Masterpiece in Disarray: David Lynch’s Dune. An Oral History та кіножурналіст Макс Еврі повідомив, що йому вдалося знайти наполовину готовий сценарій другої частини «Дюни» від режисера Девіда Лінча. Про цю знахідку він повідомив у своїй спеціальній статті для Wired.

Нагадаємо, що екранізація книжки «Дюна» Френка Герберта від Девіда Лінча, хоча зараз й має своєрідний культовий статус, проте на момент свого виходу стала касовим провалом та отримала шквал критики від оглядачів. Звісно з часом ставлення до стрічки змінилося, але ідеї для продовження цієї франшизи у той час були скасовані.

Однак як виявив Макс Еврі, ще до того, як «Дюна» Лінча стала «провалом» він готувався до зйомок продовження та навіть написав половину сценарію другої частини. Хоча інформація про існування сценарію існувала й досі, проте лише зараз вдалося знайти сам рукопис.

Еврі вдалося знайти його в архівах Френка Герберта  в Каліфорнійському університеті у липні минулого року під час роботи над своєю книжкою. Про сценарій журналіст відзначив наступне:

(Девід Лінч) знайшов спосіб розповісти складну історію роману Герберта 1969 року «Месія Дюни», який є найменш кінематографічною книгою в серії. (…) Комусь це може здатися святотатством, але «Дюна 2» Лінча перевершила б книгу Герберта і була б до біса крутим фільмом.

Еврі також відзначив, що після того, як знайшов сценарій спробував взяти коментар у Лінча з цього приводу, однак той «ввічливо» відмовився, оскільки не має бажання повертатися до своєї невдачі.

Також раніше Девід Лінч розповів, що погодився на роль у «Фабельманах» за пачку Cheetos.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...