Реклама

🐁 Мікі Маус з 1 січня офіційно став суспільним надбанням (але є нюанс)

Čytaty latynkoju
🐁 Мікі Маус з 1 січня офіційно став суспільним надбанням (але є нюанс)
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🐁 Мікі Маус з 1 січня офіційно став суспільним надбанням (але є нюанс)
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Головний маскот компанії Disney та один з найвпізнаваніших персонажів популярної культури Мікі Маус став офіційно суспільним надбанням. Це означає, що корпорація Disney, яка володіє авторським правом на нього, більше не може контролювати його використання та отримувати від цього прибуток.

Щоправда, йдеться лише про перші версії персонажа, які побачили світ у 1928 році у короткометражному мультфільмі Steamboat Willie. Це і був дебют Мікі Мауса. Разом із Мікі доступною стала і його кохана — Мінні Маус, теж у ранніх версіях.

Вперше офіційно у кольорі Мікі Маус з’явився лише у 1935 році, тож цю версію можна буде використати лише у 2030, коли сплине 95-річний термін.

Також із цього року можемо очікувати нові адаптації історії Пітера Пена, оскільки до суспільного надбання переходить сценарій п’єси Джеймса Баррі «Пітер Пен або Хлопчик, який не хотів вирости».

Серед інших творів 1928 року, які стануть вільними для використання, є роман «Орландо» Вірджинії Вулф, джазова пісня Dippermouth Blues, записана за участі Луї Армстронга та низка інших видатних праць.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...